Skip to main content
Blog

10 meest gestelde vragen over de Tixel behandeling

By 14 januari 2021No Comments
tixel

De Tixel behandeling is een relatief nieuwe behandeling en op dit moment erg populair bij mannen en vrouwen die de huid op een natuurlijke manier willen verjongen of verbeteren, zonder al teveel hersteltijd. Omdat het een nieuwe methode is merken wij dat er nog veel vragen over zijn. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over een Tixel behandeling voor je op een rijtje gezet.

1. Waarvoor kan de Tixel behandeling ingezet worden?

De Tixel behandeling zetten wij in bij littekens, restacne, striae, rimpels, grove poriën en oneffenheden in de huid. Het speciale aan de Tixel behandeling is dat je ook op  de oogleden en de huid rondom de ogen kunt behandelen. Hierdoor kunnen we kraaienpootjes en hangende boven- of onder oogleden goed behandelen.

Als het hele gezicht wordt behandeld zal je merken dat de huid strakker en egaler wordt.

2. Is de Tixel behandeling hetzelfde als een laser behandeling?

Nee de Tixel werkt met thermomechanische ablatie in plaats van laserlicht. Hierdoor hoeven we geen laserbril op en kunnen we de gehele huid inclusief ogen behandelen!

3. Is de Tixel behandeling beter dan een laser behandeling?

Nee, het zijn allebei hele mooie behandelingen. Zowel bij laser als bij de Tixel wordt de huidstructuur verbetert doordat er een grote hoeveelheid warmt in de huid komt. Wij kijken tijdens het consult welke behandeling het beste past bij jouw type huid en dan maken we een behandelplan. Als je graag wilt dat ook je ogen worden gelift tijdens de behandeling, dan is de Tixel de beste keuze omdat we met laser niet te dicht rondom de ogen kunnen werken.

4. Wat is het voordeel van een Tixel behandeling?

Het voordeel van een Tixel behandeling is, is dat we ook de huid op en rondom de ogen kunnen behandelen.

5. Wat kost een Tixel behandeling?

De prijzen zijn vanaf 75 euro.

6. Hoe gaat een  Tixel behandeling in zijn werk?

Eerst reinigen en ontsmetten we grondig je huid. Vervolgens brengt de Tixel gecontroleerde pulsen aan op de huid via een matrix van kleine pyramides, die gedurende de gehele behandeling steriel blijven!

Deze pulsen zijn van zeer korte duur (ca. 10 milliseconden) en zorgen voor een snelle ablatie (verdamping) van de oude huid.

Zo wordt per behandeling ca. 25% van de huid behandeld. Na 4 à 6 behandelsessies (1 x per maand) is de volledig huid behandeld en voor ca. 100% vernieuwd. De aanmaak van nieuw collageen en elastine blijft na de behandelingen nog gedurende 4 à 6 maanden verder doorzetten.
De huid zal verstrakken en verstevigen, de huidstructuur verbetert en rimpels en fijne lijntjes worden een stuk minder zichtbaar.

7. Is een Tixel behandeling veilig?

Ja, volkomen veilig. Bij De Huidkliniek werken alleen hoog opgeleide huidtherapeuten. Zij hebben een 4 jarige para-medische HBO opleiding afgerond en zijn gespecialiseerd in het behandelen van de huid. Bij de Tixel behandeling werken wij met warmte, dit is een manier van werken waar wij jarenlange ervaring mee hebben  en jaarlijks duizenden mensen blij mee maken. Daarbij heeft het Tixel apparaat zelf een medische CE keuring.

8. Wordt de behandeling vergoed?

Dit ligt eraan met welk doel je de behandeling ondergaat. Als je de behandeling ondergaat met als doel om je (acne)littekens te verminderen, dan worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed indien je aanvullend verzekerd bent.

9. Hoe lang moet je herstellen van een Tixel behandeling?

Na de behandeling is de behandelde huid rood en kan er lichte zwelling ontstaan, deze huidreactie houdt enkele uren tot 1-2 dagen aan. Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van miniscule stipjes in het rasterpatroon van de Tixel vertonen. Het genezen gaat gepaard met lichte schilfering, binnen 7 dagen is de huid volledig hersteld.

Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

10. Wat is het resultaat van een Tixel behandeling?

Wij zijn heel erg blij met de resultaten van de Tixel behandeling. Het onderstaande filmpje geeft eigenlijk het beste weer wat het resultaat is van een full face Tixel behandeling. Ben je benieuwd of deze behandeling geschikt is voor jouw huid? Kom dan langs voor een vrijblijvend consult.

Lees hier meer blogs!

huidveroudering vanaf je 25ste

Huidveroudering vanaf je 25ste!

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Huidveroudering vanaf je 25ste! Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarvan maar weinig mensen weten dat dit al vanaf je 25ste levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en…
huidberscherming tijdens wintersport

Huidbescherming tijdens wintersport

| Blog | No Comments
HUIDBESCHERMING TIJDENS WINTERSPORT! Wie denkt dat de huid alleen door de zomerzon schade op kan lopen, heeft het mis. Juist de winterzon is fel en daarom gevaarlijk. Niet alleen tijdens…
facial vs peeling

Facial vs Peeling

| Blog | No Comments
FACIAL VS PEELING DEZELFDE, OF TOTAAL VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN VOOR DE HUID?De meesten van ons kennen de termen facial en een peeling wel, maar toch worden de huidtherapeuten van De Huidkliniek…

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care

    Leave a Reply