coagulatie

Voor het verwijderen van goedaardige huidafwijkingen of roodheden kun je bij ons goed terecht. We kunnen deze verwijderen middels coagulatie. Deze behandeling kan worden ingezet bij alle huidtypen en het resultaat is direct zichtbaar.

Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandeling waarbij we de goedaardige huidafwijking met een klein naaldje verhitten. De huidafwijking wordt vervolgens door het lichaam afgestoten waardoor het verdwijnt. De behandeling is makkelijk uit te voeren en je bent vaak al na 2 a 3 behandelingen van de goedaardige huidafwijking af.

Wil je meer weten over coagulatie? Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. We kijken samen welke behandeling het meest geschikt is. Je kunt ons bereiken op: 088 224 03 00 of plan gemakkelijk zelf een consult in via de website.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten
coagulatie coagulatie

Coaguleren van goedaardige huidafwijkingen

Naarmate we ouder worden ontstaan er vaak ontsierende huidonregelmatigheden, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen. Coagulatie is een uiterst geschikte behandeling voor het verwijderen van deze huidonregelmatigheden.

Het gaat de coagulatie behandeling in zijn werk?

De coagulatie behandeling begint met een reiniging en ontvetting van de te behandelen huid. Vervolgens wordt de goedaardige huidafwijking behandeld (weggebrand) met een naaldje die verbonden is met een coagulatieapparaat. Hierdoor komt de huidoneffenheid los van de huid. Coagulatie is een veilige methode, vooral geschikt voor kleine behandelgebieden.

In onderstaande video kun je zien hoe een coagulatie behandeling werkt.

Ervaring

“Uitstekend super” Mensen met angst; je wordt heel goed gekalmeerd. Je wordt goed gerustgesteld, heel fijn. Een aanrader.

Contact

Ben je benieuwd of de coagulatie behandeling geschikt is voor jouw huid? Neem contact met ons op door te bellen naar: 0882240300. Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling en geven we advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van goedaardige huidafwijkingen met coagulatie, bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, voor een bindweefselmassage, het ontharen van het lichaam en gezicht én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen over de coagulatie behandeling

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling voor goedaardige huidafwijkingen wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt een behandeling?

De coagulatie behandeling van een enkele goedaardige huidafwijking duurt slechts 15 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 2-3 coagulatie behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Is de coagulatie behandeling pijnlijk?

De coagulatie behandeling kan wat gevoelig zijn en tevens kunt u warmte voelen. De behandeling is echter doorgaans goed te verdragen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Enkele seconden na de coagulatie behandeling kan het behandelde plekje wat roder en gevoeliger zijn en in de dagen daarna kan er eventueel een korstje ontstaan. De huidreactie wordt niet als storend ervaren.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Na ongeveer een week is de huid van de behandelde huidafwijking hersteld. Omdat het vaak om een kleine oppervlakte gaat, ondervinden onze cliënten hier nauwelijks of geen hersteltijd van. Het resultaat van de coagulatie behandeling is na enkele weken te zien, dit komt omdat het lichaam de huidafwijking zelf afbreekt.

Blogs

pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Laat je date niet verpesten door een pukkel! Je zal het nét zien: je bent je aan het klaarmaken voor een eerste date en opeens voel je dat er onderhuids…
Maskne

MASKNE: Acne door een mondmasker

| Blog, Blog - Acne | No Comments
MASKNE: Acne door een mondmasker Sinds Covid-19 is er een nieuw huidprobleem ontstaan. Namelijk acne door een mondmasker, oftewel; Maskne. Hoe kan dit ontstaan en hoe kun je het voorkomen?…
Acnelittekens

CO2 laser bij acnelittekens

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Co2 laser bij acnelittekens Het is al vervelend genoeg om last te hebben van acne, laat staan als er hierdoor ook nog acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na…
coagulatie coagulatie

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


    Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care