elektrische epilatie

Heeft u last van blonde, witte/grijze of rossige (over) beharing? De huidtherapeuten van De Huidkliniek kunnen u middels elektrische epilatie gemakkelijk behandelen voor uw ongewenste of overtollige haar op lichaam en/of uw gezicht. Bij elektrische epilatie wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt.

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Een huidtherapeut kijkt dan samen met u of elektrische epilatie voor u geschikt is. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten
elektrische epilatie elektrische epilatie

Elektrische epilatie in het gezicht

Iedere vrouw heeft haren op het gezicht. Meestal zijn ze dun en licht van kleur en daardoor nauwelijks te zien. Sommige vrouwen, en dat zijn er echt veel meer dan u denkt, krijgen dikke, stugge, zichtbare haren op bovenlip, kin, hals en wangen. Dunne, lichte of grijze beharing op het gezicht, zoals bijvoorbeeld op de bovenlip of kin, kan bij De Huidkliniek goed behandeld worden middels elektrische epilatie.

Ongewenste haren behandelen middels lasertherapie

Ongewenste donkere haargroei op het lichaam, zoals op de bikinilijn, de oksels en de benen kan bij De Huidkliniek goed behandeld worden middels lasertherapie.

Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken. Deze haren worden permanent verwijderd.

Hoe gaat de elektrische epilatie behandeling in zijn werk?

Bij elektrische epilatie wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt. Het haartje wordt vervolgens met een pincet verwijderd en de huid wordt met een kalmerende crème bedekt. Na een aantal behandelingen verdwijnt het haartje permanent. En na iedere behandeling wordt het haartje al dunner en zwakker.

In onderstaande video kunt u zien hoe een elektrische epilatie behandeling werkt.

Ervaring

“Eindelijk geen stoppels meer” Ik voelde me minder vrouw doordat ik steeds dikkere haren in mijn gezicht kreeg. Het begon met 1 of 2 haren die in rap tempo terug kwamen op mijn kin. Op een gegeven moment had ik zelfs een pincet op werk liggen om te zorgen dat ik hem er direct uit kon trekken. Nu is dit gelukkig verleden tijd en hoef ik mij hier niet meer druk om te maken, heerlijk!

Contact

Bent u benieuwd of de elektrische epilatie behandeling geschikt is voor u? U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 0882240300.

Tijdens een vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen en advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van ongewenste haren met elektrische epilatie, bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, voor een bindweefselmassage, het ontharen van het lichaam en gezicht én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen over de behandeling

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling voor gezichtsbeharing wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit verschilt per gebied. Als u alleen de kin laat behandelen zijn de huidtherapeuten hier ongeveer 30 minuten mee bezig.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 8 weken. Het aantal benodigde behandelingen is onder andere afhankelijk van de haar – en huidskleur en de locatie waar de haren zich bevinden.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Het lijkt op speldenprikjes welke direct na de behandeling zijn verdwenen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de laserbehandeling van de spider naevus kan de huid wat rood zijn van de warmte. Dit trekt vaak na enkele uren weer weg. Tijdens het behandeltraject van de spider naevus dient er altijd goed rekening gehouden te worden met UV-bescherming. De huid mag tot een maand na de behandeling niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Anders bestaat het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied

De huidtherapeuten van De Huidkliniek adviseren om tot 4 dagen na de behandeling rustig aan te doen met sport, het bukken proberen te beperken en niet naar de sauna te gaan. Door deze factoren kunnen de vaatjes gemakkelijk weer openspringen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Elektrische epilatie kan ongewenste haren effectief en veilig verwijderen, mits de haren dik genoeg zijn. Na een reeks behandelingen zullen ongewenste haren definitief verwijderd zijn.

Toch kunnen zich er weer nieuwe haren ontwikkelen onder invloed van hormonen. De algemene haargroei neemt dus enorm af, maar u moet er rekening mee houden dat er een mogelijkheid is dat er nog enkele haren door hormonale veranderingen terug kunnen komen. Deze haren kunt u natuurlijk ook laten behandelen, hiervoor heeft u dan nog enkele behandelingen nodig.

Helpt elektrische epilatie ook tegen ingegroeide haren?

Ja! Voor veel mensen is dit ook een van de redenen om de haren te behandelen. Meer weten over ingegroeide haren? Klik dan hier. 

Blogs

pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
LAAT JE DATE NIET VERPESTEN DOOR EEN PUKKEL! Dat zul je nét zien, op het moment dat je je eerste date hebt, voel je dat er onderhuids een pukkel begint…
droge handen

Hoe voorkom ik droge handen?

| Blog | No Comments
Hoe voorkom ik droge handen? U wast uw handen nu waarschijnlijk vaker dan u gewend bent. Heel goed, want dit is heel belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen…
Laserontharing in de zomer

Laserontharing in de zomer

| Blog | No Comments
Laserontharing in de zomer Heb jij je eerste stranddagen er al op zitten? Met deze heerlijke warme dagen van de afgelopen tijd hebben we in Nederland niets te klagen! Bij de…
elektrische epilatie elektrische epilatie

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care