Skip to main content
Blog

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

cryolipolyse

Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst is. Maar is het écht zo gemakkelijk om met cryolipolyse van een vetrolletje af te komen? En blijft het vet ook daadwerkelijk weg? We vertellen je er alles over in deze blog!

Hoe is cryolipolyse ontstaan?

Cryolipolyse is een veilige methode waarbij lokaal lichaamsvet wordt verwijderd door middel van bevriezing. Cryolipolyse is ontstaan toen o.a. dermatoloog dr. Dieter Manstein van de Harvard Medical School aantoonde dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen.

Gebaseerd op deze kennis werd cryolipolyse ontwikkeld. Deze techniek maakt het mogelijk om met afwisselende kou- en warmtetherapie vet permanent te verwijderen, zonder ander weefsel te beschadigen. Dit verwijdert het vet zonder chirurgische ingreep en zonder hersteltijd.

Wat is cryolipolyse?

Tijdens een cryolipolysebehandeling worden de vetcellen tot -9°C bevroren waardoor ze afsterven. Vervolgens voert ons lichaam de vetcellen via ons natuurlijke afvoersysteem af in de weken na de behandeling. Binnen 4 à 12 weken na de behandeling is er een vermindering van de dikte van de vetlaag in het behandelgebied zichtbaar. Broeken zullen minder strak zitten en de benen kunnen geshowd worden onder korte broeken, jukjes en rokken.

De probleemzone(s)

Veel mensen storen zich aan de zwembandjes rond de buik, de vetrolletjes die boven de bh- rand uitkomen óf de binnenkant van de bovenbenen die langs elkaar wrijven. Het is niet gemakkelijk om op deze gebieden af te vallen door alleen veel te sporten of gezond te eten.

Als je sporten met gezonde voeding gaat combineren, zal je waarschijnlijk óók afvallen op plekken waar u dat liever niet wilt. De cryolipolysebehandeling biedt dé oplossing voor deze lokale gebieden zónder dat andere delen van het lichaam slanker worden. Je kunt je lichaam hiermee een nieuw contour geven.

De populairste gebieden voor mannen zijn de rug, love handles en de buik. Dit zijn vaak voor mannen plekken waar het vet hardnekkig is. Voor vrouwen zijn populaire zones de armen, bovenbenen en zadeltassen. Gebieden die wij ook vaak behandelen zijn; de onderkin, knieën en heupen.

Hoe gaat de cryolipolyse behandeling in zijn werk?

In de onderstaande video kun je zien hoe de cryolipolysebehandeling in zijn werk gaat. 

Allereerst kijkt de huidtherapeut tijdens een consultafspraak of het te behandelen gebied geschikt is voor deze behandeling.

Als het gebied geschikt is, begint de huidtherapeut met het te behandelen gebied af te tekenen. Op deze gebieden plaatst de huidtherapeut speciale gelpads. Deze speciale gelpads beschermen het gebied dat behandeld wordt tegen de kou van het cryolipolyse apparaat.

Vervolgens zuigt het apparaat de huid rondom het gebied vacuüm. De vetcellen onder de huid worden gekoeld, waarna deze vetcellen bevriezen en afsterven. Na afloop van de behandeling wordt het gebied kort gemasseerd.

Een behandeling duurt gemiddeld 60 minuten. Het cryolipolyse apparaat heeft twee koppen. Deze kunnen tegelijkertijd aangesloten worden. Je kunt deze twee zijdes tegelijk laten behandelen. Tijdens de behandeling kun je iets voor jezelf doen, bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift lezen.

Ben ik voor altijd van de probleemzones af?

De vetcellen in het behandelgebied zullen permanent verdwijnen, maar aanwezige vetcellen kunnen nog steeds uitzetten, wanneer je structureel teveel calorieën binnenkrijgt.

De behandeling is heel geschikt om plaatselijke vetophopingen te reduceren, maar niet geschikt als afvalmethode. Je hebt een bepaald aantal vetcellen in je lichaam. Gaan deze cellen dood? Dan worden er geen nieuwe aangemaakt. De vetcellen die je door middel van Cryolipolyse verwijdert, komen dus niet meer terug. Het volhouden van een gezonde leefstijl is hierbij wel van groot belang.

Wat zijn de risico’s?

Er is in tegenstelling tot andere behandelingen zoals liposuctie, een minimale kans op schade of complicaties.

De huid is tijdens de behandeling beschermd door een speciale gelpad, waardoor er geen huidbevriezing kan optreden. Vetcellen beschadigen bij een temperatuur van -9°C. Dit geldt niet voor de andere cellen in ons lichaam, hierdoor worden de vetcellen selectief vernietigd en blijven de andere cellen intact.

Wanneer zie ik resultaat?

Voorafgaand aan de behandeling maken wij foto’s van het behandelgebied, dit herhalen we enkele weken na de behandeling om de reductie van het vet te kunnen beoordelen. De vetcellen die door de behandeling zijn beschadigd, ruimt het lichaam zelf op. Dit proces kan 4 tot 12 weken duren. De reductie van het vetweefsel in de probleemzone zal langzaam zichtbaar worden. Het vet blijft weg als je een gezonde leefstijl aanhoudt.

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Vetbevriezen in de zomer

Cryolipolyse is de perfecte behandeling om in de zomer te doen. Nu de zomer nadert, halen we onze korte broeken en rokjes weer uit de kast in de hoop dat deze nog net zo goed passen als vorig jaar.  Mocht dit nu niet het geval zijn, of wanneer de benen altijd al een probleemzone zijn geweest, dan is vetbevriezing de oplossing! Zo kun je ervoor zorgen dat je in de zomer toch zelfverzekerd in je korte broek loopt.

In het voorjaar krijgen we bij De Huidkliniek veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij hebben alle behandelingen om je benen ‘zomer klaar’ te maken onder elkaar gezet in een blog. Je kunt de blog hier lezen. Zeg maar dag tegen beenvaatjes, ongewenste haren, striae en vet!

cryolipolyse

Meer weten over vetbevriezen?

Aangezien er nog veel vragen zijn over vetbevriezen, hebben wij de 15 meest voorkomende feiten en fabels onder elkaar gezet in een blog. Lees hem hier.

Kom langs voor een vrijblijvend consult!

Heb je een vraag over een van de bovenstaande behandelingen of wil je graag huidadvies? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend consult. Je kunt een afspraak maken door te bellen naar: 088 224 0300 of vul het contactformulier in op deze pagina.

Wij bieden ook andere behandelingen aan

Je kunt bij ons ook terecht voor andere behandelingen, zoals: peelings, bindweefselmassages en het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in laserbehandelingen waarbij natuurlijke schoonheid altijd ons einddoel is.

Lees hier meer blogs!

Geef jezelf een facial cadeau

Geef jezelf een Facial cadeau!

| Blog | No Comments
Geef jezelf een Facial cadeau! Is jouw huid minder egaal dan normaal? Dat komt waarschijnlijk doordat je lekker van de zon hebt genoten. Iedereen wordt blij van een zonnige dag,…
Overgang

De huid en de overgang

| Blog | No Comments
De huid en de overgang: behandelingen speciaal voor vrouwen in de overgang Tijdens de overgang gebeurt er van alles met het lichaam. Voor veel vrouwen kan dit een ingrijpende periode…
beautyweetjes

10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner!

| Blog | No Comments
10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake komt dat je huidtherapeut…
Derma2Care

Leave a Reply