Skip to main content
spataderen

Beenvaatjes zijn dunne, rood/paarse vaatjes die ondiep in je huid liggen. Ze komen vooral voor op je bovenbenen, onderbenen of op je enkels. Deze beenvaatjes gaan niet vanzelf weg, maar nemen vaak juist toe naar mate je ouder wordt.

Beenvaatjes kunnen we verminderen op verschillende manieren. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Tijdens een vrijblijvend consult bespreken we graag welke behandeling het meest geschikt is. Je kunt ons bereiken op 088 224 0300 of chat met ons via de website.

Hoe ontstaan beenvaatjes?

Er zijn meerdere factoren die voor het ontstaan van beenvaatjes kunnen zorgen, namelijk:

 • Erfelijkheid
 • Een staand beroep
 • Hormoonschommelingen
 • Dit kan voor extra druk op de vaten zorgen.

Wat is het verschil tussen beenvaatjes en spataderen?

Beenvaatjes kunnen soms worden verward met spataderen. Spataderen zijn echter anders dan beenvaatjes. Spataderen zijn vaak grote, blauwe en verdikte aderen. Terwijl beenvaatjes kleine, oppervlakkige en rood/paarse vaatjes zijn zonder verdikking.

Bij spataderen adviseren we je om langs een fleboloog te gaan om het functioneren van de kleppen van de vaten te laten controleren.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

Hoe worden beenvaatjes behandeld?

Beenvaatjes kunnen bij ons op verschillende manieren behandeld worden. Dat doen wij door middel van de LP nD:YAG laser, met IPL of een combinatie van beide. Tijdens een consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is.

LP Nd:YAG laser

Button KIEZEN

Het licht van de LP Nd:YAG Laser wordt door de rode kleurstof in het bloedvat geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en deze warmte breekt het beenvat af

IPL

Button KIEZEN

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) wordt door de rode kleurstof in het vat en/of door het pigment van een pigmentvlek geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij
Beenvaatjes

Review

“Ik heb mijn beenvaatjes laten laseren op mijn bovenbenen. Aan het begin waren mijn benen rood na de behandeling, maar dit trok al snel weg! De beenvaatjes waren al veel minder zichtbaar na de tweede behandeling! Ik ben heel blij dat ik voor deze behandeling heb gekozen.”

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om je beenvaatjes te verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast beenvaatjes behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: striae, couperose en ongewenste haren. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

Fabels en feiten over pigment

11x Fabels en feiten over pigment

| Blog | No Comments
11x Fabels en feiten over pigment Bijna iedereen heeft wel een of meerdere pigmentvlekken op zijn gezicht of lichaam. Dit is niet gek, want de zon heeft een grote invloed…
rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…

15 Feiten en fabels over vetbevriezing

| Blog | No Comments
15 Feiten en fabels over vetbevriezing “Werkt vetbevriezing echt?” Het is een van de meest gestelde vragen bij ons in de klinieken. Niet zo gek, want het lijkt bijna te…

PLAN EEN CONSULT

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care