Couperose

Als je last hebt van couperose heb je vaak rode wangen of rode adertjes die over je wangen, neus of kin heenlopen. Dit komt het meest voor bij lichte huidtypen. Het is een indicatie waarbij je bloedvaatjes zijn verwijd, waardoor je huid rood kleurt. Bij couperose is er geen sprake van ontstekingen, jeuk of huidirritatie, maar vaak vinden mensen deze vorm van roodheid vanuit cosmetisch oogpunt storend.

Wil je je couperose verminderen? Dat kan bij ons! Tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat oppervlakkige vaatjes in de huid verslapt raken en daardoor uitzetten. Hierdoor ontstaan zichtbare rode vaatjes in de huid. In de loop van de jaren kan dit zich uitbreiden tot een netwerk van vaatstructuur en zal de rode kleur meer op de voorgrond treden. Andere factoren die couperose veroorzaken of verergeren zijn:

 • Aanleg. Als het huidprobleem voorkomt in de familie is de kans op het ontwikkelen van couperose groter.
 • Zonlicht. Temperatuurwisselingen zorgen ervoor dat ons bloed sneller gaat stromen en dat is van invloed op de ontwikkeling van rode vaatjes in de huid.
 • Alcohol. Dit kan zorgen voor verwijding van de bloedvaten.
 • Voeding. Met name pittige gerechten, worden afgeraden wanneer de huid gevoelig is voor couperose.
 • Geneesmiddelen. Deze kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van zichtbare adertjes of roodheid van de huid.

Om couperose te voorkomen kun je het beste zoveel mogelijk blootstelling aan zonlicht vermijden. Gebruik zo nodig een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Als je je erg stoort aan de roodheid, kun je camouflerende cosmetica gebruiken. Bijvoorbeeld de producten van Lycogel.

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn twee verschillende huidaandoeningen. Couperose is de aanwezigheid van verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht. Bij rosacea zien we deze verschijnselen ook maar hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen. Branderige, rode en droge ogen kunnen soms ook bij rosacea optreden. Bij couperose treden al deze andere verschijnselen niet op. Rosacea kan alleen met behulp van medicijnen worden verholpen. Couperose kunnen wij goed verminderen door middel van laser – en lichttherapie.

Hoe wordt couperose behandeld?

Je kunt bij ons goed terecht om couperose te verminderen. Wij kunnen couperose op verschillende manieren behandelen, namelijk door middel van IPL of lasertherapie. Tijdens een consult besluiten wij in overleg met je welke behandeling het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven je graag advies op maat.

couperose

Review

“Je voelt je op je gemak en kunt ontspannen. Goeie sfeer, deskundige begeleiding. De huidtherapeuten praten je er goed doorheen en het resultaat is erg mooi.”

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om je couperose te verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast beenvaatjes behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: striae, beenvaatjes en ongewenste haren. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Veel gestelde vragen over de behandeling

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling van couperose wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling kan wat gevoelig zijn en tevens kun je warmte voelen. De behandeling is echter doorgaans goed te verdragen.

Is de behandeling pijnlijk?

Houdt er rekening mee dat de huid zo’n 2 tot 5 dagen na de behandeling rood kan zijn en dat er zwelling kan ontstaan, met name rondom de ogen. Vaak zijn deze reacties na een aantal uren al verminderd/verdwenen. Ook kan er na de behandeling lokale korstvorming ontstaan, dit is na 7 tot 10 dagen genezen. Je kunt de roodheid goed camoufleren met Lycogel.

Blogs

beautyweetjes

10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner!

| Blog | No Comments
10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake komt dat je huidtherapeut…
natuurlijke huidverjonging

Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu!

| Blog | No Comments
Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu! De markt werd tientallen jaren geleden overgenomen door botox, fillers en plastische chirurgie. Mensen waren op zoek naar de eeuwige jeugd en jaren…
Maskne

MASKNE: Acne door een mondmasker

| Blog | No Comments
MASKNE: Acne door een mondmasker Sinds Covid-19 is er een nieuw huidprobleem ontstaan. Namelijk acne door een mondmasker, oftewel; Maskne. Hoe kan dit ontstaan en hoe kun je het voorkomen?…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care