Skip to main content
Blog

Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!

By 13 juni 2019maart 10th, 2022No Comments
Renske Ypma

*Renske Ypma heeft dit blog in december 2017 geschreven. 

In 2003 heb ik De Huidkliniek opgericht en opende ik mijn eerste praktijk in de Pijp in Amsterdam. Daar zitten we nog steeds! Inmiddels 15 jaar later hebben we 8 vestigingen en in 2018 zullen we nog verder gaan uitbreiden.

We zijn gevestigd in Amsterdam, Haarlem, Bussum, Amstelveen, Alkmaar en Hoofddorp. Hier hebben we 5 zelfstandige vestigingen en 3 ‘’shop in shops’’ in ziekenhuizen. We zullen ons in 2018  in nog meer ziekenhuizen gaan vestigen. We merken dat de samenwerking met dermatologen, plastisch chirurgen en cosmetisch artsen heel prettig is. De korte lijntjes met de specialisten en het makkelijk heen en weer verwijzen is prettig voor onze cliënten.

Ook zullen we meer nieuwe, zelfstandige vestigingen gaan openen. Afgelopen jaren werden een paar vestigingen te klein voor ons. Die hebben we gesloten wegens ruimtegebrek. Daarvoor in de plaats komen er steeds meer grotere vestigingen met meerdere behandelkamers. Daar kunnen we de service en kwaliteit bieden die men ook van ons verwacht en waar we voor staan.  We blijven groeien, maar ik houd continue het allerbelangrijkste scherp in de gaten en dat is, dat de groei nooit ten koste mag gaan van de kwaliteit van de behandelingen en de optimale service die we onze cliënten willen bieden.

“Schoenmaker blijf bij je leest”

Wij bieden hele specialistische behandelingen aan, net als de plastisch chirurgen, dermatologen en cosmetisch artsen dat ook doen. Als de artsen en huidtherapeuten zich beiden richten op hun ‘core’ business, dan krijgt de cliënt/patiënt de best specialistische zorg. Dat is mijn visie en dat is ook gebleken. Laserbehandelingen of huidtherapeutische behandelingen ‘’erbij ‘’ doen, werkt niet op de  lange termijn, dat is in veel ziekenhuizen en klinieken ook gebleken.

Wij blijven ons binnen De Huidkliniek focussen op de behandelingen waar wij heel veel kennis van en ervaring mee hebben en waar wij ons ook in blijven ontwikkelen: de laserbehandelingen, de huidtherapeutische behandelingen en de vetbevriezingsbehandelingen. Voor de overige behandelingen sturen we onze cliënten door naar de desbetreffende specialist.

Wij willen altijd het beste resultaat

Ik durf nu na 15 jaar De Huidkliniek en na 23 jaar werkervaring als huidtherapeute wel te zeggen, dat wij op lasergebied écht vooroplopen in de markt en dat wij altijd up to date zijn wat betreft de nieuwste ontwikkelingen. We volgen alle (inter)nationale nascholingen en congressen op het gebied van laser en licht en we werken met de meest innovatieve apparatuur. De ontwikkelingen gaan hard, dat is fantastisch om te zien! Naast de laser- en lichtbehandelingen en de huidtherapeutische behandelingen zijn we afgelopen jaar ook gestart met de vetbevriezingsbehandelingen. Dat is net zo’n dankbare behandeling: bij iedereen gegarandeerd resultaat. Na één behandeling verdwijnt permanent 20% van het overtollig vet in het behandelde gebied. Het is ook voor veel mensen een stimulans om vervolgens een dieet of gezonde leefstijl langer vol te houden.

We kunnen sinds kort ook op een hele doeltreffende manier striae met laser behandelen, hiermee behalen we ook veel mooie resultaten! Zó fijn dat daar nu ook iets aan te doen is. Wij hebben een heel dankbaar beroep als huidtherapeute. We maken mensen blij met onze behandelingen, ze komen letterlijk beter in hun vel te zitten. Daarnaast bouwen we een fijne band met onze cliënten op, die combinatie maakt ons vak zo mooi.

Het team van De Huidkliniek

Naast de groei van het aantal vestigingen, groeit uiteraard ook het aantal medewerkers bij De Huidkliniek. Ik ben enorm trots op mijn team! Ik heb inmiddels 31 geweldige vrouwen in dienst, waarvan 23 huidtherapeuten. Het is een heel hecht team met onderling een hele goede sfeer, dat is zo bijzonder! We doen ook veel leuke dingen samen buiten het werk, dat is belangrijk want er wordt door iedereen ontzettend hard gewerkt! Iedereen werkt vol passie en gaat gelukkig met veel plezier naar zijn werk. Mijn team weet ook, dat ik altijd hoop dat werk en privé zoveel mogelijk bij ze in balans  zijn en dat ze voldoende uitdagingen blijven houden. Dan functioneert iedereen het beste en blijft iedereen lang met veel plezier bij De Huidkliniek werken! Daar streef ik naar en dat gaat tot nu toe gelukkig goed!

Ook ik zelf zorg er iedere dag weer voor, dat bij mij werk en privé goed in balans blijven. Werk en privé lopen bij mij eigenlijk door elkaar heen. Ik heb een hele lieve man en 3 fantastische zoontjes van 7, 9 en 12 jaar oud en ook nog een lieve hond. De Huidkliniek zie ik eigenlijk als mijn 4e kindje. Goed voor jezelf blijven zorgen, blijft ontzettend belangrijk. En als het goed gaat met jezelf, je gezin en je familie en je werkt met enorm veel plezier, dan ben je denk ik een heel bevoorrecht mens…zo zie ik mezelf!

Het is een feest om met zo’n mooi team om mee heen te werken en De Huidkliniek verder uit te kunnen bouwen en het steeds meer te professionaliseren! Ik heb nog veel mooie plannen voor de nabije toekomst, waaronder  het op de markt brengen van mijn eigen productlijn ‘’Felice SkinCare’’. Daar ben ik al 2 jaar mee bezig en het is bijna zover…eind 2018 zal het worden gelanceerd!

Ik kijk uit naar de volgende 15 jaar en wil alle cliënten heel hartelijk danken voor al het vertrouwen!

Graag weer tot ziens in één van onze klinieken!

Hartelijke groet,
Renske Ypma

Lees hier meer blogs!

Maskne

MASKNE: Acne door een mondmasker

| Blog | No Comments
MASKNE: Acne door een mondmasker Sinds Covid-19 is er een nieuw huidprobleem ontstaan. Namelijk acne door een mondmasker, oftewel; Maskne. Hoe kan dit ontstaan en hoe kun je het voorkomen?…
huidbehandelingen voor mannen

Top 5 populairste huidbehandelingen voor mannen

| Blog | No Comments
Top 5 populairste huidbehandelingen voor mannen Elk jaar komen er meer mannen naar onze klinieken. Mannen vinden het steeds belangrijker om een gezonde en egale huid te hebben. Wij zijn…
Laser of ipl ontharen

Wat is beter: laser of IPL ontharen?

| Blog | No Comments
WAT IS BETER: LASER OF IPL ONTHAREN? De langverwachte lente staat weer voor de deur. De periode van dikke winterjassen en thuis cocoonen zit er bijna op en we zijn…
Derma2Care

Leave a Reply