vergoedingen huidtherapie

De nieuwe polisvoorwaarden zijn bekend en daarom hebben wij weer een overzicht gemaakt van vergoedingen ‘huidtherapie’ per zorgverzekeraar in 2022. Benieuwd welke zorgverzekeraars welke vergoedingen aanbieden in 2022? Klik dan hier.

Ook in 2022 worden acnebehandelingen, laserontharingsbehandelingen, elektrische epilatie, littekenbehandelingen, oedeemtherapie én camouflagetherapie in het gezicht, vergoed. Bij sommige zorgverzekeraars worden vaat– en pigmentlaserbehandelingen in het gelaat ook vergoed. En er is goed nieuws voor de mannen!

Vanaf 2020 kunnen ook mannen met ongewenste haargroei in het gezicht aanspraak maken op vergoeding, mits ze aanvullende verzekerd zijn.

Wanneer heb ik recht op vergoeding?

De vergoeding voor de huidtherapeutische behandelingen die we bij De Huidkliniek aanbieden, valt onder de aanvullende verzekering.

Op hoeveel vergoeding heb ik recht?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat u heeft gekozen en de behandeling. De ene zorgverzekeraar vergoedt slechts €50,- per jaar terwijl een andere zorgverzekeraar tot wel €700,- per jaar vergoedt.

Heb ik altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg?

Dit verschilt per zorgverzekeraar. Huidtherapie is direct toegankelijk, dus voor een behandeling bij een huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief nodig. Om voor vergoeding van de behandelkosten in aanmerking te komen, heeft u vaak wel een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog nodig.

Hoe krijg ik een behandeling vergoed?

Wij verwijzen u graag naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Daar leest u of de specifieke behandeling wordt vergoed en voor welk bedrag per jaar. De behandeling rekent u contant of per pin af bij De Huidkliniek. Vervolgens ontvangt u een factuur die u kunt opsturen naar uw zorgverzekeraar. Deze zal het gedeclareerde bedrag vaak binnen 14 dagen naar uw rekening overmaken.

Vergoeding voor acnebehandelingen in het gezicht

In 2022 worden acnebehandelingen in het gezicht opnieuw vergoed binnen de aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor alle peelings die wij inzetten om de acne onder controle te brengen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen die wij inzetten om acnelittekens te verminderen. Dit zijn behandelingen als microdermabrasie, microneedling, de Erbium:Glass laser en de CO2-laser.

Vergoeding voor permanente ontharing in het gezicht

Naast de acnebehandelingen worden ook permanente ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing & elektrische epilatie in het gezicht, vergoed binnen de aanvullende verzekering. Behandelingen op het lichaam worden niet vergoed.

Vergoeding voor camouflagetherapie in het gezicht

Camouflagetherapie wordt ook in 2022 weer vergoed. Voor veel zorgverzekeraars houdt camouflagetherapie in: het camoufleren van oneffenheden door middel van camouflage (dekkende make-up). Tijdens deze behandeling wordt er samen met de cliënt gezocht naar een kleur passend bij het huidtype, deze behandeling wordt vergoed. In sommige gevallen worden ook de camouflageproducten vergoed, dit verschilt per zorgverzekeraar.

Vergoeding voor vaat- en pigmentlaserbehandelingen

Er zijn enkele zorgverzekeraars die ook de vaat- en pigmentlaserbehandelingen vergoeden. Deze laserbehandelingen worden ingezet om pigmentvlekken of gesprongen vaatjes in het gezicht te verminderen of te verwijderen.

Mannen hebben vanaf 2020 óók recht op vergoeding voor permanent ontharing in het gezicht!

Tot nu toe kregen alleen vrouwen deze behandelingen vergoed. Vanaf 2020 kunnen ook mannen met ongewenste haargroei in het gezicht aanspraak maken op een vergoeding, mits ze aanvullend verzekerd zijn.

Contact

Bent u benieuwd of u recht heeft op vergoeding binnen uw huidige pakket? Wij kijken graag met u mee tijdens een vrijblijvend consult. U kunt een afspraak maken door te bellen naar: 088 224 03 00.

Blogs

Acnelittekens

CO2 laser bij acnelittekens

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Co2 laser bij acnelittekens Het is al vervelend genoeg om last te hebben van acne, laat staan als er hierdoor ook nog acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na…
scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op je haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor invloed heeft dit op je haren?  Scheren is een makkelijke en snelle manier om van ongewenste haren af te komen. Je glijdt met het scheermesje over de…
Fabels en feiten over rode vlekken in het gezicht

Fabels en feiten over rode vlekken in het gezicht

| Blog | No Comments
Fabels en feiten over rode vlekken in het gezicht Krijg jij wel eens rode wangen als je gefietst hebt of een glas wijn hebt gedronken? Dat is niet gek, want…
Derma2Care