Skip to main content
Blog

Hoe voorkom ik droge handen?

droge handen

U wast uw handen nu waarschijnlijk vaker dan u gewend bent. Heel goed, want dit is heel belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Via uw handen kunnen namelijk makkelijk ziekteverwekkers worden verspreid.

U zult waarschijnlijk ook merken dat uw handen droog worden van het handenwassen. Wij leggen in dit blog uit hoe u droge handen kunt voorkomen.

Wat gebeurt er met de handhuid als ik mijn handen was?

Handenwassen is heftig voor de huid. Dit komt omdat het natuurlijke beschermende vetlaagje, onze huid barrière, wordt weggehaald. Hierdoor kan de huid zijn eigen vocht niet genoeg vasthouden en droogt de huid uit.

Hoe herken ik droge handen?

In het begin voelen uw handen droog en gevoelig aan en kunnen ze er rood uit zien. Later kan de huid ook gaan barsten, ruw aanvoelen en gaan jeuken. Dit voelt onaangenaam aan en kan zelfs pijn doen.

Krijg ik ook droge handen van handalcohol?

Ja, handalcohol heeft hetzelfde effect als het wassen van de handen. Hiermee wordt ook onze natuurlijke huid barrière aangetast. De handen zijn na een tijdje niet meer in staat zijn eigen vocht vast te houden.

De oplossing voor droge handen

Minder wassen is geen optie. Wat u wel kunt doen is uw huid telkens na het handen wassen goed verzorgen.

Een juiste crème kan een kapotte huidbarrière snel helpen herstellen. Je brengt als het ware daarmee een ‘natuurlijke vetlaagje’ aan op de huid, dat u door het handen wassen bent kwijtgeraakt.

Smeer uw handen dus in met de juiste crème! En daarbij geldt: hoe vetter en vaker, hoe beter. In ieder geval na moet u uw handen na iedere wasbeurt opnieuw insmeren.

Wij raden de Cicaplast Mains Handcrème aan omdat hier 4% Niacinamide in zit. Dit werkt kalmerend en helpt de beschermende huidbarrière direct te herstellen. De 30% Glycerine vormt een beschermende laag die bestand is tegen handen wassen en wrijving. De crème trekt snel in en is niet vet of plakkerig

De oplossing voor extreem droge handen

Heeft u last van extreem droge handen? Dan hebben wij de gouden tip voor u.

Combineer de Cicaplast Mains Handcrème met Jojobaolie. Smeer u handen in met de Cicaplast Mains. Als deze crème goed is ingetrokken brengt u een klein laagje Jojobaolie aan. Dit zorgt ervoor dat de huid nóg beter het vocht in de huid vasthoudt.

#STAYSAFE

Wij raden iedereen aan om lekker vaak de handen te wassen, maar leg een tube Cicaplast Handcrème + het flesje Jojobaolie naast de kraan en neem het ook altijd mee voor onderweg. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over bepaalde producten of behandelingen? Wij geven u graag advies! U kunt een video of telefonisch consult inplannen door te bellen naar 088-2240300 of u kunt langskomen op 1 van de 3 vestigingen die geopend zijn voor de verkoop van producten en het maken van afspraken.

  1. Kinkerstraat 11 in Amsterdam
  2. Binnenweg 211 in Heemstede
  3. Nachtegaalstraat 46 in Utrecht

Lees hier meer blogs!

5 tips om veilig te zonnen

5 tips om veilig te zonnen

| Blog | No Comments
5 tips om veilig te zonnen Het is “uit” om te zonnen en daar zijn wij als huidtherapeuten heel erg blij mee. Maar het bruine kleurtje blijft een hit, want…
Pukkels tijdens je menstruatie vierkant

Pukkels tijdens je menstruatie? 5 tips

| Blog | No Comments
Pukkels tijdens je menstruatie? 5 tips Heb jij last van pukkels tijdens je menstruatie? Dat is niet gek, gemiddeld heeft 40% van de vrouwen last van pukkels die ontstaan door…
feiten en fabels over ontharen

Fabels en feiten over ontharen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Fabels en feiten over ontharen Er zijn vele methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Er bestaan ook een hoop fabels over deze ontharingsbehandelingen. Wij hebben de meest voorkomende…
Derma2Care

Leave a Reply