Met een chemische peeling worden oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, pukkels en acne en rimpels verminderd. Onze peelings zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.
Een chemische peeling is een vloeibaar laagje dat we aanbrengen op de huid. Deze vloeistof zorgt ervoor dat de dode huidcellen laag loslaat. Bovendien wordt de huid gestimuleerd om snel nieuwe huidcellen te produceren. Elke peeling heeft zijn eigen werking waardoor we deze specifiek op jouw wensen en huidprobleem kunnen afstemmen.
Ook kan er gekozen worden voor een combinatiebehandeling zoals de Pixel Peel (mirconeedling gecombineerd met TCA peeling).
Peelings kunnen we inzetten bij verschillende huidindicaties, zoals acne, pigmentvlekken, roodheid, een doffe huid en huidveroudering. Voor iedere indicaties bieden wij een andere peeling aan voor een optimaal resultaat.
1. Peeling tegen acne en pukkels
Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft. Als een talgklier verstopt raakt, ontstaat er een pukkel. Met een peeling zorgen we dat de huid schoon en dun blijft, waardoor het talg niet verstopt kan raken.
Een peeling kan ook goed ingezet worden als je tijdelijk een onrustige of gevoelige huid hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen krijgen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie. Een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt.
2. Peeling tegen een doffe huid
Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en meer uitgerust. Door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden waardoor je er vermoeider uitziet. Een peeling zorgt voor een reactie in de huid waardoor de huid gaat stralen en de doffe huidlaag los laat.
3. Peeling tegen pigmentvlekken
Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment wordt steeds vaker gezien als de “nieuwe rimpel” en daarom zijn er veel mensen die deze vlekken laten behandelen. Een peeling is de perfecte behandeling voor pigmentvlekken. Zelfs pigmentvlekken in de vorm van melasma kunnen wij goed verminderen met een peeling.
4. Peeling tegen rimpels
Een peeling kan beginnende rimpels heel mooi verminderen. Voornamelijk de wat intensievere peelings met retinol zijn hiervoor geschikt. Bij diepere rimpels adviseren wij om aan de slag te gaan met laser of microneedling in combinatie met peelings.
Het mooie van een peeling is, dat het, het hele gezicht aanpakt en niet alleen een klein gedeelte ervan. Het eindresultaat ziet er zo natuurlijk uit omdat het hele gezicht een boost heeft gekregen. Daarnaast storen mensen met rimpels zich vaak ook aan het pigment in hun gezicht. Dit wordt met een peeling ook verminderd.
5. Peeling tegen roodheid
Rosacea is een van de meest bekende vormen van roodheid. Al met een milde peeling kan roodheid in de huid worden verminderd. Tijdens de professionele peeling wordt de talgproductie verminderd, de collageenaanmaak gestimuleerd en wordt het ontstaan van ontstekingen verminderd. De eiwitten in de peeling zorgen voor een verbeterde weerstand van de huid, waardoor roodheid minder snel terugkomt.
Benieuwd welke peeling het beste bij jouw huid past? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend consult en indien gewenst gelijk een behandeling. Je kunt een afspraak gemakkelijk inplannen via deze link.
De verschillende peelings voor je gezicht
Mesoestetic peelings
De Mesoestetic peelings bevatten één of meerdere zuren op basis van een lage pH-waarde. Er wordt onderscheid gemaakt tussen salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, azelainezuur, tranexaminezuur, TCA en verschillende enzymen. Tijdens een vrijblijvend consult wordt beoordeeld welke peeling het beste past bij jouw huid. Wij hebben 7 verschillende Mesoestetic peelings:
1. Jessner Pro
Deze peeling bevat o.a. melkzuur, citroenzuur, glycolzuur, salicylzuur, retinol en retinal, en bakuchiol. Het is een esthetische peeling die vele ingredienten bevat en is daardoor geschikt voor iedere huid. Hij wordt voornamelijk ingezet als start peeling voor het aanpakken van een doffe, grauwe huid en beginnende huidveroudering.
2. Retiflash
Deze peeling bevat 18% melkzuur, 18% glycolzuur, 2% retinol+retinal en 1% bakuchiol en blijft vrij oppervlakkig waardoor hij ook mooi in de zomer in te zetten is. Het is erg geschikt voor een vermoeide, doffe huid om direct de glow weer terug te krijgen.
3. Azelan RX
Deze peeling bevat 18% azelainezuur, 15% salicylzuur, 5% melkzuur en retinal en is hierdoor geschikt voor acne, rosacea en couperose vanwege zijn antibacteriele en anti-inflammatoire werking.
4. Blemiskin
Deze peeling bevat 20% azelainezuur, retinal en shikimine zuur. De peeling wordt veelal ingezet bij acne huiden die last hebben van roodheid en ontstekingen.
5. Melanostop Tranex
Deze peeling bevat 20% salicylzuur, 3% 4-butylresorcinol, 3% kojic zuur en 1,75% tranexamine zuur en is uiterst geschikt voor pigmentvlekken. Denk hierbij aan pigmentvlekken door de zon, vlekjes na een puistje/ontsteking of melasma.
6. Oxyage
Deze peeling bevat 30% TCA, 3% kojic zuur, 3% amandelzuur en waterstofperoxide. De peeling verminderd matig tot diepe rimpels en lijntjes maar ook hyperpigmentatie en oppervlakkige littekens.
7. Phen TCA
Deze peeling bevat 35% TCA en 10% Phenol, en is hierbij geschikt voor ernstige huidveroudering. Het is dan ook onze krachtigste peeling. Het verminderd diepe rimpels, pigment en diepe acnelittekens.
Wil je meer weten over de TCA peelings? Klik hier!
Retinol peelings
Retinol is een vorm van Vitamine A-zuur en is een cosmetisch ingrediënt wat veelal wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Dit krachtige ingrediënt is vooral bekend geworden vanwege zijn bewezen huidverjongende werking. Het is dan ook een veelgebruikt ingrediënt in crèmes voor de ‘rijpere’ huid. Het ingrediënt verbetert de huidstructuur, gaat rimpelvorming tegen en vermindert de zichtbaarheid van zonschade, maar geeft pas zichtbare resultaten bij het gebruik van 0,4% tot 1% concentraties.
Wij kunnen Retinol in een hoog percentage gebruiken als boost na een peeling. Het vloeibare ingrediënt wordt als extra laag aangebracht over de gekozen peeling. Het versterkt de werking van de peeling door de afschilfering van de opperhuid te versnellen en te intensiveren. Tevens geeft Retinol een stimulatie van de fibroblasten (de cellen in onze huid die collageen- en elastinevezels produceren) en remt het de overproductie van pigmentcellen. Hierdoor heeft Retinol een huidverjongende en pigment oplichtende werking.
De behandeling start met een dieptereiniging, hierbij ledigen we handmatig alle onzuiverheden in je huid. Daarna brengen we de peeling aan. De peeling laten we enkele minuten zitten, waarna we hem gaan neutraliseren. We sluiten af met een hydraterende crème en zonbescherming.
Tarieven voor chemische peelings
Peeling (inclusief dieptereiniging)
€ 114,-
Peelings met Retinolboost
€ 129,-
Veelgestelde vragen over chemische peelings
Wordt mijn behandeling vergoed?
Wanneer een peeling wordt ingezet voor de behandeling van acne of acnelittekens worden de behandelingen in sommige gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Informeer bij je zorgverzekeraar naar het exacte bedrag.
Welke huidreactie kan ik verwachten?
De zuren en enzymen veroorzaken een chemische reactie in de huid, waardoor een deel van de bovenste huidlaag loslaat.
De eerste dag na de behandeling kan je huid rood zijn. Na 1-3 dagen kan je huid gaan vervellen, dit kan 5 tot 7 dagen aanhouden. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op.
Hoelang duurt de behandeling?
De behandeling duurt gemiddeld 30 minuten.
Is de behandeling pijnlijk?
De huid wordt van tevoren gereinigd en dat kan bij een pukkel die ontstoken is vervelend zijn. De peeling zelf kan een beetje branderig aanvoelen, maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Hoe intensiever de peeling is, hoe meer je hiervan gaat voelen.
Wanneer is een vervolgbehandeling nodig?
Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'?
Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op de huid aanbrengen kan toch niet goed zijn?”. Het woord ‘chemisch’ heeft bij de peelings echter betrekking op de chemische reactie die in de huid plaatsvindt, niet op de stof/zuur die gebruikt wordt. In veel gevallen zijn deze zuren ook heel puur en worden verkregen uit bijvoorbeeld: appels, tomaten, melk, suikerriet, amandelen of limoen.
Zijn peelings alleen geschikt voor het gezicht?
Nee, wij behandelen veel cliënten met bijvoorbeeld acneklachten op de rug door hier een peeling op aan te brengen. Dit werkt precies hetzelfde als bij een peeling op het gezicht.
Met welke nazorg kan ik rekening houden?
Na de behandeling is het belangrijk dat je je huid de eerste 4 weken goed beschermd met zonbescherming.
Om de huid te kalmeren en te verzorgen kun je de Rebalance van Felice Skincare gebruiken. De huidreactie na de behandeling kan gecamoufleerd worden met Lycogel.
Plan jouw afspraak hier
Wij geven je graag advies over welke peeling het beste bij jouw huid past.
Afgestudeerd HBO opleiding Huidtherapie
BIG geregistreerd
Gavin
“Ik onderga elke maand een peeling om mijn acne onder controle te houden. Ik merk dat pukkels hierdoor zo goed als wegblijven. Ik kan het iedereen aanraden!”