De Huidkliniek Academy

Passie voor de huid

De Huidkliniek Academy

Dé plek binnen De Huidkliniek waar we de kwaliteit van ons vak bewaken en door ontwikkelen.

Wat is De Huidkliniek Academy?

Wij hebben een passie voor de huid. En met passie komt nieuwsgierigheid en de drive om constant verder te willen leren. De Huidkliniek Academy is dé plek waar wij de kwaliteit van ons vak bewaken en onszelf blijven ontwikkelen zodat we de best mogelijke zorg aan onze cliënten kunnen blijven bieden.

De 4 pijlers van De Huidkliniek Academy

Het vak huidtherapie is enorm in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat we onszelf goed blijven uitdagen en trainen. 
  • Dé opleiding. Voordat nieuwe collega’s zelfstandig aan de slag gaan, worden ze intern eerst uitgebreid opgeleid. Niet alleen praktische training, maar ook het theoretische onderdeel komt aan bod. Denk o.a. aan het voeren van consulten, uitleg over de behandelingen en producten, omgang met cliënten en de administratieve kant van ons vak. Ook waar wij voor staan als kliniek is een belangrijk onderdeel van deze opleiding.
  • Boostertrainingen. Bij De Huidkliniek vinden we het ontzettend belangrijk dat het team ook ná de interne opleiding up to date blijft betreft o.a. de behandelingen en producten, maar zich vooral ook in kennis blijven verbreden. Hiervoor plannen we door het jaar heen de boostertrainingen en stimuleren we deelname aan congressen. We nodigen met regelmaat de leveranciers uit om ons te trainen hoe we het beste uit onze behandelingen en productadviezen kunnen halen. Niet alleen intern worden de medewerkers getraind, maar ook extern. Denk hierbij aan o.a. training rondom peelings, licht en laser bij externe scholing aanbieders.
  • De Academydag. Twee keer per jaar organiseren wij hét De Huidkliniek event! Dit is een inspirerende dag waarbij we iedere keer een wisselend programma bieden. We nemen het team mee in de laatste ontwikkelingen binnen De Huidkliniek en besteden uitgebreid aandacht aan vakinhoudelijke thema’s, maar ook rondom persoonlijke ontwikkeling. Deze dag sluiten we uiteraard altijd af met een gezellige borrel!
  • Intercollegiaal overleg. Ieder kwartaal organiseren we per kliniek met het team het intercollegiale overleg. Hier worden de teamleden meegenomen in de laatste ontwikkelingen op kliniekniveau en geeft het team input over wat goed gaat en waar nog aandachtspunten liggen. Hier wordt ook aandacht besteed aan vakinhoudelijke onderwerpen die gepresenteerd worden door de teamleden zelf.
  • Vakdiscussie. Rondom ons vakgebied kunnen we niet uitgeleerd raken. We zien met regelmaat complexe casussen die we graag delen in onze vakdiscussie. Met een team van ruim 50 huidtherapeuten is er altijd wel iemand die graag meedenkt over een gepast behandelplan. En laten we niet vergeten dat niet alleen de cliënt, maar ook wij graag mooie resultaten voorbij zien komen! Ook deze worden veelvuldig gedeeld in de vakdiscussie.
  • Persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen voor vragen staan de teamleiders klaar voor de medewerker, maar ook om samen te kijken waar hun kracht ligt en waar nog aandachtspunten liggen. Mede op deze manier kunnen de medewerkers het beste uit zichzelf halen.

Meer weten over De Huidkliniek Academy?

Wil je meer weten over De Huidkliniek Academy of zie jij jouw plek al binnen het team? Neem dan contact op met Judith Prick. Judith is manager Academy & Kwaliteit en beantwoord graag al je vragen via academy@dehuidkliniek.nl

Julia

“De Huidkliniek is echt een snoepwinkel qua apparaten. We hebben hier veel nieuwe apparatuur, ook de Rolls Royce onder de lasers.”

Dé plek waar je je kunt ontwikkelen tot een professional binnen jouw vakgebied!

Wil jij uitblinken als huidtherapeut?
Binnen De Huidkliniek maak je als huidtherapeut kennis met een groot behandel en productaanbod waarmee je samen met jouw cliënten een mooi behandelplan en productadvies kunt opstellen. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor je eigen cliënten. Zo wordt je in razend tempo vertrouwd met een grote diversiteit aan cliënten met verschillende huidcondities en hulpvragen.
Je doet bij De Huidkliniek veel waardevolle ervaring op en wordt er dus een veelzijdig en volleerd huidtherapeut

Voordat je zelfstandig aan de slag gaat wordt je een maand lang uitgebreid opgeleid en begeleid door een van onze trainers. Na het succesvol afronden van deze interne opleiding kun je zelfstandig aan de slag en ga je met vertrouwen het behandelproces met jouw cliënten aan. Natuurlijk kun je daarna altijd terecht bij jouw collega huidtherapeuten en teamleider voor vragen en krijg je de juiste begeleiding van je teamleider om je verder te ontwikkelen tot een huidtherapeut waar veel cliënten blij mee mogen zijn.

Wil jij méér dan een gewone stage?
Ben jij een enthousiaste en leergierige 4e jaars student huidtherapie en wil je graag stage lopen bij De Huidkliniek? Ook dan volg je de uitgebreide interne opleiding van De Huidkliniek Academy. Wij leren je alle kneepjes van het vak en zorgen er samen met jouw inzet voor dat jij met genoeg zelfvertrouwen aan het einde van je stage het werkveld in kunt.

Geen huidtherapeut of huidspecialist, wél affiniteit met het vakgebied?
Binnen De Huidkliniek zijn onze front office en customer care medewerkers onmisbaar. Voor deze afdelingen is er ook een intern opleidingsprogramma waarbij je na succesvolle afronding hiervan zelfverzekerd zelfstandig aan de slag kunt. Denk hierbij aan omgang met cliënten, overzicht welke behandelingen en producten wij aanbieden en uiteraard ook onze systemen waarmee o.a. afspraken ingepland kunnen worden.

Klinieken

Bekijk alle klinieken

Werken bij De Huidkliniek

Wil je meer weten over De Huidkliniek Academy of zie jij jouw plek al binnen het team? Neem dan contact op met Judith Prick. Judith is manager Academy & Kwaliteit en beantwoord graag al je vragen via academy@dehuidkliniek.nl