De Huidkliniek

Over ons

De Huidkliniek

De Huidkliniek werd in 2003 opgericht door Renske Ypma in Amsterdam. Nu, 21 jaar later, staat de teller op 20 klinieken en zijn we ontzettend trots dat we zoveel mensen in Nederland blij kunnen maken met een gezonde huid.

Missie

Aan de basis van De Huidkliniek ligt de overtuiging dat iedereen een natuurlijke schoonheid bezit. Het is de missie van onze onderneming om die schoonheid bij cliënten naar voren te halen. De kracht van de cosmetisch artsen en geregistreerde huidprofessionals van De Huidkliniek is met name de vaardigheid om écht te luisteren, de klantvraag zuiver te beoordelen en die te beantwoorden met een compleet en persoonlijk behandelplan en product advies.

Viv

“Door de behandelingen van De Huidkliniek is mijn huid mooier en egaler dan ooit!”

Propositie

Wij bieden een breed scala aan huidbehandelingen en producten, waarbij de hoogste kwaliteitsnormen worden gehanteerd. Het portfolio omvat onder andere injectables, huidtherapie, licht –en lasertherapie, cryotherapie (vetbevriezing), haartransplantaties en haargroei stimulatie behandelingen. We maken gebruik van de meest geavanceerde licht- en apparatuur. Huidproducten die worden aangeboden zijn onderdeel van de behandelplannen. Er is een nauwe samenwerking met artsen, medisch specialisten en cosmetisch artsen. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten, Kwaliteitsregister Paramedici en Dutch Aesthetic Laser Association.

Huidtherapie

Problemen aan de huid zijn de op één na meest gerapporteerde klachten bij de huisarts. In 2016 waren er meer dan 600 consulten per 1.000 patiënten.

Huidtherapie is een paramedisch beroep en valt onder artikel 34 van de wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Huidtherapeutische interventies zijn gericht op het (niet- medicamenteus) behandelen en onderhouden van de zieke en/of beschadigde huid.

De huidtherapeut is een paramedicus, die zich bezighoudt met het voorkomen en verbeteren van huidaandoeningen of huidgerelateerde klachten op het paramedische-cosmetische vlak. De diensten die De Huidkliniek aanbiedt worden ook wel cosmedisch genoemd.

Renske Ypma - Founder & CEO De Huidkliniek

Zo’n 20 jaar geleden richtte Renske Ypma De Huidkliniek (voorheen Derma2Care) op. Als professioneel huidtherapeute deed zij ervaring op bij onder meer Ariane Inden, Boston Clinicx, Cosmedilight en The Care Industry en in 2003 opende zij haar eerste eigen praktijk in de Amsterdamse Pijp. De vestiging is tot op de dag van vandaag onderdeel van het omvangrijke netwerk van De Huidkliniek.

Renske richtte De Huidkliniek op vanuit een drive om te ondernemen en vanuit de behoefte om met het aanbieden van professionele huid- en lasertherapie en excellente huidproducten het verschil te maken in de markt. Dat heeft zich vertaald in de missie van haar onderneming: de innerlijke schoonheid van cliënten naar voren halen en zorgen dat iedereen zich goed in zijn vel voelt.

Naast CEO is Renske nog steeds actief als huidtherapeut en nauw betrokken bij de groeistrategie van de onderneming. Zij is daarnaast bezig met de ontwikkeling van een eigen huidverzorgingslijn.

Klinieken

Bekijk alle klinieken