Littekens

Een litteken kan vanuit cosmetisch oogpunt storend zijn. Ook kan het een blijvende herinnering aan een vervelende gebeurtenis geven. Wij helpen je graag om littekens te verminderen.

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren cosmetisch artsen en huidtherapeuten
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen

Zo helpen wij je

Wanneer de huid beschadigd is door een ongeluk, huidaandoening of chirurgische ingreep, ontstaan er littekens tijdens het genezingsproces van de huid. Hoe ernstiger de schade aan de huid, hoe langer de genezing duurt en hoe groter de kans dat het litteken problemen veroorzaakt op het lichamelijke of cosmetische gebied.

Soorten littekens

We onderscheiden verschillende soorten littekens. De meest voorkomende vormen zijn:
  • Acnelittekens, ze kunnen ontstaan na een heftige acne en worden gekenmerkt door ‘putjes’, ‘gaatjes’ of ‘deukjes’ in de huid. Dit worden atrofische littekens genoemd. Vaak hebben deze littekens in het begin een rode of juist donkere kleur.
  • Trauma littekens of chirurgische littekens ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of een brandwond. Deze littekens kunnen zowel atrofisch als hypertrofisch (verdikt) zijn. Daarnaast veroorzaken ze soms pijn of beperken ze het bewegen.
  • Striae littekens zijn littekens in een diepere huidlaag zitten. De kleur van deze littekens is eerst rood-paars en wordt geleidelijk lichter dan de eigen huidskleur. Daarnaast is de structuur van striae anders dan die van de niet aangedane huid.
Heb jij last van een van deze drie soorten littekens en stoor je je hieraan of is deze gevoelig? Dan kunnen we je natuurlijk verder helpen. Onze behandelingen richten zich op het minder zichtbaar maken van deze littekens of het soepeler en minder gevoelig maken van het weefsel. Het is belangrijk te realiseren dat wij littekens niet volledig kunnen verwijderen.

Kun je oude littekens geheel verwijderen?

Zowel oude als nieuwe littekens kunnen wij goed verminderen, maar niet in zijn geheel verwijderen. Bij een oud litteken langer kan het duren om deze minder zichtbaar of minder gevoelig te maken. 

Heb jij last van een litteken en wil je deze verminderen? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvend consult. Dan beoordelen we jouw littekens en maken we een passend behandelplan voor jou.

De behandeling

Producten bij littekens

Bente

“Ik kom nu drie jaar bij De Huidkliniek en ik heb een zichtbaar betere huid gekregen. Veel minder onzuiverheden, geen pigmentvlekken meer en mijn huid is veel egaler geworden. De huidtherapeuten hebben echt het beste met je voor en denken goed mee. Ik zou het iedereen aanbevelen!”

Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Bij ons in goede handen

Afspraak maken

Altijd in de buurt

Blogs

Alle blogs