Littekens

Een litteken kan vanuit cosmetisch oogpunt storend zijn. Ook kan het een blijvende herinnering aan een vervelende gebeurtenis geven. Je kunt bij ons goed terecht om littekens te verminderen.

Onze klinieken

Zo helpen wij je

Hoe ontstaan littekens? 

Littekens ontstaan wanneer de huid zich herstelt na een huidbeschadiging als gevolg van een ongeval, huidziekte of operatie. Hoe meer de huid is beschadigd, des te langer duurt het genezingsproces en des te groter is de kans dat het litteken lichamelijke of cosmetische klachten geeft. 

We onderscheiden verschillende soorten littekens. De meest voorkomende vormen zijn:
  • Acnelittekens, ze kunnen ontstaan na een heftige acne en worden gekenmerkt door ‘putjes’, ‘gaatjes’ of ‘deukjes’ in de huid. Dit worden atrofische littekens genoemd. Vaak hebben deze littekens in het begin een rode of juist donkere kleur.
  • Trauma littekens of chirurgische littekens ontstaan na bijvoorbeeld een operatie of een brandwond. Deze littekens kunnen zowel atrofisch als hypertrofisch (verdikt) zijn. Daarnaast veroorzaken ze soms pijn of beperken ze het bewegen.
  • Striae littekens zijn littekens in een diepere huidlaag zitten. De kleur van deze littekens is eerst rood-paars en wordt geleidelijk lichter dan de eigen huidskleur. Daarnaast is de structuur van striae anders dan die van de niet aangedane huid.

De behandeling

Producten bij littekens

Bente

“Ik kom nu drie jaar bij De Huidkliniek en ik heb een zichtbaar betere huid gekregen. Veel minder onzuiverheden, geen pigmentvlekken meer en mijn huid is veel egaler geworden. De huidtherapeuten hebben echt het beste met je voor en denken goed mee. Ik zou het iedereen aanbevelen!”

Shila

Geschreven door

Shila

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Bij ons in goede handen

Afspraak maken

Altijd in de buurt

Blogs

Alle blogs