Rimpels

Stoor jij je weleens aan rimpels of fijne lijntjes? Dan ben je niet de enige. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen om rimpels of fijne lijntjes te verminderen.

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen o.b.v. 700+ reviews

Zo helpen wij je

Naarmate je ouder wordt, vermindert de celproductie. Deze vertraagde celproductie heeft als gevolg dat er minder collageen en elastine wordt aangemaakt. Daarnaast worden de bestaande collageen- en elastinevezels sneller afgebroken of raken ze beschadigd, hierdoor ontstaan rimpels. Ook wordt je huid hierdoor dunner en minder elastisch. Ook het onderhuids vetweefsel wordt dunner, waardoor de huid minder ‘vol’ en veerkrachtig wordt. Naast aanleg en het natuurlijke verouderingsproces zorgen de volgende factoren ook voor een verouderde huid:

  • Zonlicht. Oftewel ultraviolet licht breekt collageen en elastine in kleine stukjes. Veelvuldige blootstelling aan de zon veroorzaakt een versnelde afbraak van collageen en elastine in de huid. Deze afbraak zorgt voor een eerdere en meer uitgebreide rimpelvorming, maar verhoogt ook de kans op huidkanker. Ultraviolet licht speelt daarnaast ook een rol bij het ontstaan van bruine zonnevlekken of ouderdomsvlekken, vooral op de handen, decolleté en het gezicht. Ook  couperose kan door zonlicht verergerd worden.
  • Roken. Dit kan elastine en bindweefsel afbreken en daardoor eerder rimpelvorming veroorzaken. Daarnaast verhoogt roken de kans op huidkanker.
  • Voeding. Met name suikers hebben grote invloed op de afbraak van collageen in de huid.

Producten tegen rimpels

Myrthe

“Ik ben zo blij dat ik begonnen ben met laserontharing. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over ingegroeide haartjes!”

De behandeling

Altijd in de buurt

Alle klinieken

Blogs

Alle blogs