Vergoeding huidtherapie

Vergoeding huidtherapie

Vergoeding huidtherapie

Wanneer je aanvullend verzekerd bent, heb je vaak recht op vergoeding van huidbehandelingen. Hieronder vallen behandelingen voor acne, acnelittekens, pigment, roodheid of ontharen. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Mannen hebben ook recht op vergoeding

Tot een tijd geleden kregen alleen vrouwen deze behandelingen vergoed. Vanaf 2020 kunnen ook mannen met ongewenste haargroei in het gezicht aanspraak maken op een vergoeding, mits ze aanvullend verzekerd zijn.


Zo krijg je jouw huidbehandeling vergoed

  • Check je polis document of informeer bij je zorgverzekeraar of je behandelingen daadwerkelijk vergoed worden. Dit is een goede controle om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Zoek uit hoeveel budget je hebt per behandeling. De behandelingen staan bij de meeste verzekeraars als volgt beschreven: acne behandelingen, camouflagetherapie of ontharing.
  • Maak een afspraak bij een van onze huidtherapeuten. Let op, het is rond deze tijd van het jaar erg druk. Het is slim om je afspraak nu alvast in te plannen.
  • Dien je declaratie zelf in. Na de behandeling krijg je door ons een factuur gemaild die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Je krijgt het bedrag van de behandeling vaak al binnen 3 dagen terug op je rekening.
  • Geniet van een gezonde huid!

Liselore

“Zo fijn dat ik me geen zorgen meer hoef te maken over scheren of ingegroeide haartjes!”

Op hoeveel vergoeding heb ik recht?

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat je hebt gekozen en de behandeling. De ene zorgverzekeraar vergoedt slechts €50,- per jaar, terwijl een andere zorgverzekeraar tot wel €700,- per jaar vergoedt.

Heb ik altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg?

Dit verschilt per zorgverzekeraar. Huidtherapie is direct toegankelijk, dus voor een behandeling bij een huidtherapeut heb je geen verwijsbrief nodig. Om voor vergoeding van de behandelkosten in aanmerking te komen, heb je vaak wel een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog nodig.

Vergoeding voor acnebehandelingen in het gezicht

In 2023 worden acnebehandelingen in het gezicht opnieuw vergoed binnen de aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor alle peelings die wij inzetten om de acne onder controle te brengen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen die wij inzetten om acnelittekens te verminderen. Dit zijn behandelingen als microdermabrasie, microneedling, de Erbium:Glass laser en de CO2-laser.


Vergoeding voor permanente ontharing in het gezicht

Naast de acnebehandelingen worden ook permanente ontharingsbehandelingen, zoals laserontharing & elektrische epilatie in het gezicht, vergoed binnen de aanvullende verzekering. Behandelingen op het lichaam worden niet vergoed.

Vergoeding voor camouflagetherapie in het gezicht

Camouflagetherapie wordt ook vergoed. Voor veel zorgverzekeraars houdt camouflagetherapie in: het camoufleren van oneffenheden door middel van camouflage (dekkende make-up). Tijdens deze behandeling wordt er samen met de cliënt gezocht naar een kleur passend bij het huidtype, deze behandeling wordt vergoed. In sommige gevallen worden ook de camouflageproducten vergoed, dit verschilt per zorgverzekeraar.

Vergoeding voor vaat- en pigmentlaserbehandelingen

Er zijn enkele zorgverzekeraars die ook de vaat- en pigmentlaserbehandelingen vergoeden. Deze laserbehandelingen worden ingezet om pigmentvlekken of gesprongen vaatjes in het gezicht te verminderen of te verwijderen.