permanente make-up

Zou het niet fantastisch zijn als u zich geen zorgen meer hoefde te maken over het aanbrengen van uw make-up in de ochtend? Het plaatsen van permanente make-up is erg populair, omdat je je dan niet meer iedere ochtend hoeft op te maken, wat veel tijd scheelt.

Wij bieden het plaatsen van permanente make-up aan in onze kliniek in Amsterdam. U kunt bij ons ook terecht voor het verwijderen van permanente make-up.

permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up ook wel dermatografie genoemd, is het aanbrengen van pigmenten vlak onder het huidoppervlak. Door middel van ultradunne, steriele naalden wordt er een huidvriendelijke pigmentstof in de lederhuid aangebracht. Hierdoor ontstaat er een semi- permanente tatoeage in de huid met als doel het uiterlijk en zelfbeeld van de cliënt te verbeteren. Permanente make-up lijkt qua techniek op het zetten van een tatoeage, maar het verschil met een echte tatoeage is, dat deze in de diepere huidlagen wordt geplaatst. Permanente make-up is oppervlakkiger en hierdoor nooit definitief, na verloop van tijd vervaagt de kleur en dient de behandeling te worden herhaald.

Cosmetische & medische permanente make-up

Permanente make-up kan zowel cosmetisch als medisch gezien, wenselijk zijn. Medische permanente make-up wordt toegepast bij aandoeningen als Alopecia, maar ook om littekens en brandwonden minder zichtbaar te maken, of na een borstreconstructie. Tevens wordt deze techniek toegepast voorafgaand aan een chemobehandeling, omdat de wenkbrauwharen na deze behandeling uitvallen.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

Wenkbrauwen

 • Hairstroke techniek. Bij de hairstroke techniek worden er fijne haartjes over elkaar heen gepigmenteerd waardoor er een 3D- effect ontstaat, net als bij natuurlijke wenkbrauwen. Deze techniek zorgt ervoor dat de wenkbrauwen er natuurlijk uit komen te zien.
 • Schaduwtechniek. Bij de schaduwtechniek, ook wel ‘Powderbrows’ genoemd, wordt er een zachte schaduw gecreëerd, wat zorgt voort een mooi, vol en natuurlijk effect. Bij de keuze voor de schaduwtechniek kan er gebruik worden gemaakt van de Ombré techniek. Hierbij is de wenkbrauw bij de neusbrug poederig en transparant en wordt naar de uiteinden toe voller en strak. Er wordt van licht naar donker gewerkt.

Ogen

 • Infralash. Infralash is een dun lijntje tussen de aanzet van de wimperhaartjes. Hierdoor wordt de wimperrand voller. Een Infralash oogt natuurlijk en geeft tegelijkertijd een heldere, frisse uitstraling. Deze behandeling is zowel voor mannen als vrouwen geschikt. Bij mannen worden er meestal subtiele stipjes tussen de aanzet van de wimpers gezet. Hierdoor ontstaat er een open blik, zonder een ’make-up’ effect. De dikte van de Infralash wordt in overleg met de cliënt bepaald.
 • Eyeliner. Bij een eyeliner wordt er een lijntje boven de wimperrand geplaatst. Voorafgaand aan de behandeling wordt de dikte van de te plaatsen eyeliner bepaald. Tevens wordt er gekeken welke vorm het beste bij het oog past. De eyeliner kan zowel op de bovenste als onderste wimperrand worden geplaatst.

Tepel- en tepelhofreconstructie

 • 3D-techniek. Het reconstrueren van de tepel of tepelhof is mogelijk als deze na een borstreconstructie geheel of gedeeltelijk zijn verdwenen. Door middel van 3D- techniek kan er een nieuwe tepelhof worden gecreëerd of kan de bestaande tepel worden gecorrigeerd.

Littekens

Gedepigmenteerde littekens, waarbij het pigment uit de huid is verdwenen, kunnen door middel van een medische tatoeage worden geminimaliseerd. Het litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door middel van huidkleurige pigmenten wordt het litteken minder zichtbaar gemaakt. Onderstaande littekens kunnen door middel van dermatografie worden behandeld:

 • Littekens na een trauma
 • Littekens na een facelift
 • Littekens na een borstamputatie of borstverkleining
 • Littekens na een chirurgische ingreep
 • Littekens na automutilatie
 • Littekens als gevolg van brandwonden

Hypopigmentatie

Een medische tatoeage is geschikt voor de behandeling van lichte vlekken op de huid, die zijn ontstaan doordat het pigment op deze plekken is verdwenen. Er wordt een kleur gekozen die exact lijkt op uw huidskleur, waardoor de gedepigmenteerde vlek minder zal opvallen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

 • Voor de behandeling van de wenkbrauwen of eyeliner zijn er gemiddeld 2-3 behandelingen nodig, met een interval van 6-8 weken.
 • Bij de tepel- en tepelhofreconstructie zijn er gemiddeld 3 behandelingen nodig, met een interval van 4 weken.
 • Voor de behandeling van littekens of hypopigmentatie zijn er gemiddeld 4-6 behandelingen nodig, met een interval van 4 weken.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Direct na de eerste behandeling is het resultaat zichtbaar. Na verloop van tijd, variërend van 1 tot 3 jaar, zal de kleur vervagen en kan er gekozen worden voor een herhaling van de behandeling.

Blogs

Maskne

MASKNE: Acne door een mondmasker

| Blog | No Comments
MASKNE: Acne door een mondmasker Sinds Covid-19 is er een nieuw huidprobleem ontstaan. Namelijk acne door een mondmasker, oftewel; Maskne. Hoe kan dit ontstaan en hoe kun je het voorkomen?…
natuurlijke huidverjonging

Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu!

| Blog | No Comments
Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu! De markt werd tientallen jaren geleden overgenomen door botox, fillers en plastische chirurgie. Mensen waren op zoek naar de eeuwige jeugd en jaren…
Wat is het verschil tussen couperose en rosacea

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

| Blog | No Comments
Wat is het verschil tussen couperose en rosacea? Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel wat optreedt bij inspanning of door emoties. De rode kleur wat ontstaat in de…
Derma2Care