Ongewenste haren

Heb jij last van ongewenste haargroei op je lichaam of je gezicht? Kom dan bij ons langs voor laserontharing!

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen o.b.v. 700+ reviews

Zo helpen wij je

Ongewenste haren

Ongewenste haargroei kan zowel cosmetisch storend zijn maar kan men ook last van hebben zoals ingegroeide haren. Dit veroorzaakt een ontsteking in de haarzakjes. 
Haargroei ontstaat veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. Hormonale invloeden (PCOS) kunnen meer haargroei en dikkere haren doen ontwikkelen.

Ongewenst gezichtshaar

Wanneer haren op het gezicht licht en niet opvallend zijn, wordt dit niet als hinderlijk ervaren. Dit verandert wanneer deze dik en donker worden. Zowel vrouwen als mannen kunnen zich ergeren aan ongewenst gezichtshaar. Gelukkig kun je bij ons terecht om ze permanent te laten verwijderen. Goed nieuws: de behandelingen voor ongewenst gezichtshaar worden meestal vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Laserontharing gezichtBij vrouwen behandelen we in de meeste gevallen de haren op de bovenlip, kin of bij de slapen. In de overgang neemt het aantal vrouwelijke hormonen af en krijgt het mannelijk hormoon testosteron meer invloed. Als gevolg hiervan kun je meer gezichtsbeharing krijgen. Krijg je hier vóór de menopauze last van, dan is er iets anders aan de hand. PCOS bijvoorbeeld, waarbij zich cystes op de eierstokken ontwikkelen die de hormoonbalans verstoren, of het erfelijke adrenogenitaal syndroom. Ook kunnen verschillende medicijnen de hormoonspiegel uit balans brengen. 

Sommige mannen hebben last van een “hoge baardstreek”. Dit betekent dat de haren rijken tot vlak onder de ogen. In dit geval behandelen we een gedeelte van de baardstreek zodat er niet zoveel meer geschoren hoeft te worden. Daarnaast hebben mannen vaker dan vrouwen last van ingegroeide haren in het gezicht. Bij ingegroeide haren behandelen we het hele gebied en zorgen we dat het haar wat wordt uitgedund. Hierdoor kunnen er minder haren ingroeien. Je krijgt hier dus in het geheel minder haargroei.

Ongewenst lichaamshaar

Iedereen kan last hebben van ongewenste haargroei op het lichaam.  Ongewenst lichaamshaar kunnen we net zoals op het gezicht, permanent verwijderen door middel van laserontharing. Populaire gebieden voor het permanent ontharen zijn: de oksels, benen en bikinilijn.

De behandeling

Soraya

“Ik vind de facials hier heel fijn. Alles wordt goed uitgelegd tijdens de behandeling en er wordt product advies gegeven voor thuis. Mijn huid heeft na de facial direct een mooie glow en de producten voor thuis zorgen dat mijn huid rustig blijft.”

Juliëtte

Geschreven door

Juliëtte

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Blogs

Alle blogs