Ongewenste haren

Heb jij last van ongewenste haargroei op je lichaam of je gezicht? Wij kunnen deze permanent voor je verwijderen. 

Onze klinieken

Zo helpen wij je

Iedereen heeft haren op zijn lichaam. Op sommige lichaamsdelen zijn haren doorgaans meer gewenst dan op andere delen. Soms zijn de haren storend en overmatig. Overmatige haargroei komt over het algemeen wat meer voor bij mensen met een Mediterraans huidtype. De klachten ontstaan veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. De meest voorkomende oorzaken zijn:
  • Aanleg
  • Hormonale invloed. De haarzakjes zijn in dit geval gevoeliger voor de mannelijke hormonen (androgenen). Soms is de aandoening PCOS hier een veroorzaker van.

Ongewenst gezichtshaar

Wanneer haren op het gezicht licht en niet opvallend zijn, wordt dit niet als hinderlijk ervaren. Dit verandert wanneer deze dik en donker worden. Zowel vrouwen als mannen kunnen zich ergeren aan ongewenst gezichtshaar. Gelukkig kun je bij ons terecht om ze permanent te laten verwijderen. Goed nieuws: de behandelingen voor ongewenst gezichtshaar worden meestal vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Laserontharing gezicht

Bij vrouwen behandelen we in de meeste gevallen de haren op de bovenlip, kin of bij de slapen. In de overgang neemt het aantal vrouwelijke hormonen af en krijgt het mannelijk hormoon testosteron meer invloed. Als gevolg hiervan kun je meer gezichtsbeharing krijgen. Krijg je hier vóór de menopauze last van, dan is er iets anders aan de hand. PCOS bijvoorbeeld, waarbij zich cystes op de eierstokken ontwikkelen die de hormoonbalans verstoren, of het erfelijke adrenogenitaal syndroom. Ook kunnen verschillende medicijnen de hormoonspiegel uit balans brengen. 

Sommige mannen hebben last van een “hoge baardstreek”. Dit betekent dat de haren rijken tot vlak onder de ogen. In dit geval behandelen we een gedeelte van de baardstreek zodat er niet zoveel meer geschoren hoeft te worden. Daarnaast hebben mannen vaker dan vrouwen last van ingegroeide haren in het gezicht. Bij ingegroeide haren behandelen we het hele gebied en zorgen we dat het haar wat wordt uitgedund. Hierdoor kunnen er minder haren ingroeien. Je krijgt hier dus in het geheel minder haargroei.

Ongewenst lichaamshaar

Ongewenste haargroei op het lichaam komt vaker voor bij mensen met een Mediterraans huidtype. De klachten ontstaan veelal in de puberteit, gedurende zwangerschap of tijdens de overgang. Ongewenst lichaamshaar kunnen we net, net zoals op het gezicht, permanent verwijderen door middel van laserontharing of elektrische epilatie. Populaire gebieden voor het permanent ontharen zijn: de oksels, benen en bikinilijn.

De behandeling

Soraya

“Ik vind de facials hier heel fijn. Alles wordt goed uitgelegd tijdens de behandeling en er wordt product advies gegeven voor thuis. Mijn huid heeft na de facial direct een mooie glow en de producten voor thuis zorgen dat mijn huid rustig blijft.”

Caro

Geschreven door

Caro

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Bij ons in goede handen

Afspraak maken

Blogs

Alle blogs