Ongewenste haargroei kan zowel cosmetisch storend zijn maar kan men ook last van hebben zoals ingegroeide haren. Dit veroorzaakt een ontsteking in de haarzakjes.
Haargroei ontstaat veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. Hormonale invloeden (PCOS) kunnen meer haargroei en dikkere haren doen ontwikkelen.
Ongewenst gezichtshaar
Wanneer haren op het gezicht licht en niet opvallend zijn, wordt dit niet als hinderlijk ervaren. Dit verandert wanneer deze dik en donker worden. Zowel vrouwen als mannen kunnen zich ergeren aan ongewenst gezichtshaar. Gelukkig kun je bij ons terecht om ze permanent te laten verwijderen. Goed nieuws: de behandelingen voor ongewenst gezichtshaar worden meestal vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.
Bij vrouwen behandelen we in de meeste gevallen de haren op de bovenlip, kin of bij de slapen. In de overgang neemt het aantal vrouwelijke hormonen af en krijgt het mannelijk hormoon testosteron meer invloed. Als gevolg hiervan kun je meer gezichtsbeharing krijgen. Krijg je hier vóór de menopauze last van, dan is er iets anders aan de hand. PCOS bijvoorbeeld, waarbij zich cystes op de eierstokken ontwikkelen die de hormoonbalans verstoren, of het erfelijke adrenogenitaal syndroom. Ook kunnen verschillende medicijnen de hormoonspiegel uit balans brengen.
Sommige mannen hebben last van een “hoge baardstreek”. Dit betekent dat de haren rijken tot vlak onder de ogen. In dit geval behandelen we een gedeelte van de baardstreek zodat er niet zoveel meer geschoren hoeft te worden. Daarnaast hebben mannen vaker dan vrouwen last van ingegroeide haren in het gezicht. Bij ingegroeide haren behandelen we het hele gebied en zorgen we dat het haar wat wordt uitgedund. Hierdoor kunnen er minder haren ingroeien. Je krijgt hier dus in het geheel minder haargroei.
Ongewenst lichaamshaar
Iedereen kan last hebben van ongewenste haargroei op het lichaam. Ongewenst lichaamshaar kunnen we net zoals op het gezicht, permanent verwijderen door middel van laserontharing. Populaire gebieden voor het permanent ontharen zijn: de oksels, benen en bikinilijn.
Er worden verschillende typen beharing onderscheiden. De meest voorkomende vormen zijn;
Trichose. Dit is normale haargroei zoals wij die van nature hebben. Denk hierbij aan de haren op ons hoofd, onze wenkbrauwen en wimpers.
Hypertrichose. Dit is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is. Zo kunnen er fijne haren verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen of benen kunnen bijvoorbeeld langer worden en in aantal toenemen.
Hirsutisme. Dit is een vorm van beharing die normaal gesproken alleen bij mannen voorkomt, maar waar vrouwen ook last van kunnen hebben. De beharing is zichtbaar op de bovenlip, kin of borst.
Ongewenste haren kunnen wij goed verwijderen door middel van laser en elektrische epilatie.
Bij laserontharing kunnen alleen donker gepigmenteerde haren behandeld worden omdat het laserlicht wordt geabsorbeerd in het pigment van het haarzakje. Bij elektrische epilatie maakt de kleur van de haar niks uit en kunnen ook grijze, blonde en rode haren behandeld worden.
Laserontharing
Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken.
Elektrische epilatie
Bij Elektrische Epilatie wordt met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt.
Voorafgaand aan de behandeling plannen wij eerst een vrijblijvend consult in en wordt er een behandelplan opgesteld. Indien gewenst kun je al gelijk aansluitend een behandeling inplannen. Dit kan makkelijk via deze link. Wil je gelijk een behandeling maar twijfel je over elektrische epilatie of laserontharing? Ons Customercare team staat voor je klaar om samen met je de juiste afspraak in te plannen. Wij zijn telefonisch en via whatsapp bereikbaar op het nummer: 088 224 0300.
Veelgestelde vragen
Wordt mijn behandeling vergoed?
Permanent ontharen voor het gezicht wordt vaak vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 8 weken. Het aantal benodigde behandelingen is onder meer afhankelijk van de haar en huidskleur en de locatie waar de haren zich bevinden.
Is de behandeling pijnlijk?
Een laserontharing behandeling is gevoelig, maar doorgaans goed te verdragen.
Wanneer is een vervolgbehandeling mogelijk?
Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 8 weken.
Kunnen ongewenste haren ook door middel van IPL verwijderd worden?
Wij gebruiken IPL voor het effectief behandelen van pigmentvlekken, striae en littekens. Echter, wij gebruiken geen IPL voor het verwijderen van overbeharing. Het licht van IPL werkt minder selectief, waardoor het ook naar andere plekken verloren gaat. Daarnaast kunnen met de laser alle huidtypes kunnen behandeld worden.
“Ik vind de facials hier heel fijn. Alles wordt goed uitgelegd tijdens de behandeling en er wordt product advies gegeven voor thuis. Mijn huid heeft na de facial direct een mooie glow en de producten voor thuis zorgen dat mijn huid rustig blijft.”