Tatoeage verwijderen

  • Nauwkeurige behandeling
  • Veilige methode
  • Voel je weer zelfverzekerd in je lichaam

Alles over tatoeages verwijderen

Tatoeage verwijderen

Heb je ooit een tatoeage laten zetten waar je nu niet meer zo blij mee bent? Kom dan bij ons langs. We helpen je graag om je cosmetische of medische tatoeage te verwijderen. 

Hoe snel ben ik van mijn tatoeage af?

Iedere tatoeage is anders. Daarom krijg je bij ons eerst een persoonlijk behandeladvies met behulp van de zogeheten Kirby-Desai Scale op basis van zes verschillende factoren. Voor elke van deze factoren worden punten gegeven die samen het gemiddeld aantal behandelingen bepalen. Hoe hoger de score, hoe meer behandelingen je nodig hebt.

Het aantal behandeling hangt af van de volgende factoren:

  • Huidtype: Allereerst is het huidtype van belang. Bij laserbehandelingen geldt dat hoe lichter de huidskleur is, hoe beter de huid te behandelen is. Voor de verwijdering van een tatoeage op een lichte huid zijn er dus doorgaans minder behandelingen nodig.
  • Plaats van de tatoeage: De plek van de tatoeage speelt ook een belangrijke rol. Hoe verder de tatoeage van het hart ligt, hoe meer behandelingen je nodig hebt. Dit heeft te maken met de afvoer van de inktdeeltjes. Hoe dichter de tatoeage zich bij het hart bevindt, hoe sneller en gemakkelijker de inktdeeltjes afgevoerd kunnen worden. 
  • Hoeveelheid inkt: De door amateurs gezette tatoeages zijn meestal ondiep, waarbij weinig inkt is gebruikt. Professionele tatoeages zijn dieper en bevatten meer inkt. Daardoor zijn er meer behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. 
  • Aantal lagen: Als er meerdere tatoeages over elkaar heen zijn getatoeëerd, zijn er meer behandelingen nodig. Het aantal benodigde behandelingen hangt ook af van de hoeveelheid inkt die er is gebruikt.
  • Huidstructuur: Een gladde huid zonder littekenvorming is het eenvoudigst te behandelen. Zijn er littekens aanwezig, dan zijn er doorgaans meer behandelingen nodig.
  • Kleuren inkt: Je verwacht het misschien niet, maar zwart is de makkelijkste kleur inkt om te verwijderen. Rode pigmenten kunnen daarnaast ook eenvoudig worden verwijderd, maar andere kleuren zoals groen, geel en oranje zijn hardnekkiger. Voor de verwijdering van deze kleuren zijn er meer behandelingen nodig.

Tatoeage verwijderen

Plan een vrijblijvend consult voor tatoeage verwijderen

Onze huidtherapeuten geven je graag advies!

Petra

“Na de couperose behandeling voel ik me een stuk zelfverzekerder. Ik hoef nu ook veel minder make-up te dragen!”

Anouk

Geschreven door

Anouk

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs