Haaruitval

Heb je last van dunner wordend haar of beginnende kaalheid? Wij kunnen je helpen om weer een gezonde, vollere bos haar te krijgen.

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen o.b.v. 700+ reviews

Zo helpen wij je

Wat is haaruitval?

Haaruitval op het hoofd, ook bekend als alopecia, is een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft. Het wordt gekenmerkt door abnormaal haarverlies, wat kan leiden tot dunner wordend haar, kale plekken of zelfs volledige kaalheid.

Vormen van haaruitval

Er zijn verschillende vormen van haaruitval. De meest voorkomende vormen zijn:
  • Androgene alopecia: Dit is de meest voorkomende vorm van haaruitval bij zowel mannen als vrouwen. Het wordt veroorzaakt door genetische aanleg en hormonale factoren. Bij mannen begint het vaak met het terugwijken van de haargrens en het dunner worden van het haar op de kruin, terwijl vrouwen meestal last hebben van diffuus haarverlies over de gehele hoofdhuid.
  • Alopecia areata: Deze vorm van haaruitval wordt gekenmerkt door plotselinge haaruitval in ronde of ovale plekken op de hoofdhuid. Het immuunsysteem valt hierbij de haarzakjes aan. In sommige gevallen kan alopecia areata leiden tot volledig haarverlies op de hoofdhuid (alopecia totalis) of het gehele lichaam (alopecia universalis).
  • Telogeen effluvium: Dit is een tijdelijke vorm van haaruitval die wordt veroorzaakt door een verstoring van de haarcyclus. Het haar komt vroegtijdig in de rustfase (telogene fase) terecht en begint dan uit te vallen. Dit kan worden veroorzaakt door factoren zoals stress, ziekte, medicatie, hormonale veranderingen of een voedingsdeficiëntie.
  • Tractie-alopecia: Dit type haaruitval ontstaat door herhaaldelijk trekken of spanning op het haar, zoals strakke vlechten, paardenstaarten of het gebruik van haarverlengingen. De constante trekkracht beschadigt de haarzakjes en kan leiden tot blijvende haaruitval.

Producten tegen haaruitval

De behandeling

Michelle

Geschreven door

Michelle

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Alle klinieken

Blogs

Alle blogs