Huidverzorging voor thuis in 5 simpele stappen
23-11-2023

Huidverzorging

Huidverzorging voor thuis in 5 simpele stappen

Goede zorg voor jezelf betekent ook goede zorg voor je huid. In dit blog vertellen wij je hoe je thuis in 5 simpele stappen je huid de perfecte verzorging kan geven.

Stap 1: Een goede reiniging van de huid is het halve werk

De beste gezichtsverzorging begint met een schone huid. Door alle invloeden van buitenaf, zoals make-up, stof en vuil, heeft ons gezicht regelmatige reiniging nodig. Maar ook zweet, talg en dode huidcellen moeten dagelijks verwijderd worden voor een egale en stralende huid.

Ons advies is om de huid twee keer per dag door middel van een cleanser te reinigen. Bijvoorbeeld met de Deep Cleanser van Felice Skincare, een milde opschuimende cleanser die onzuiverheden verwijdert, de poriën openhoudt en de huid bovendien verfrist en hydrateert. Een goede reiniging zorgt uiteindelijk voor een egale en stralend huid.

Stap 2: Kalmeer je huid met een goed samengestelde toner

Lang niet iedereen is bekend met onze stap 2: de toner. Toch is het kalmeren van de huid na de reiniging onmisbaar binnen het huidverzorgingsritueel. Een toner bestaat voor een groot deel uit water, met daarnaast enkele ingrediënten die nog wat extra’s voor je huid kunnen betekenen. Een toner of tonic helpt om de huid nog schoner te maken, het verwijdert bovendien de laatste restjes van de cleanser.

Toners zijn bovendien erg nuttig voor mensen met een zeer vette huid of een acné gevoelige huid. Ook mensen die veel make-up dragen of die veel zonnebrandcrème op hun gezicht hebben gesmeerd, hebben veel baat bij een toner. 

Stap 3: Scrub it up en verwijder dode huidcellen

‘Als ik deze eerste 2 stappen volg, is mijn huid toch voldoende gereinigd?’ horen wij je denken. Ja en nee. Je huid is oppervlakkig schoon, echter door te exfoliëren (scrubben) verwijder je nog meer dode huidcellen. Door de afgestorven hoorncellen van de opperhuid versneld te verwijderen, wordt de regeneratie van de huid bevorderd, met een gladde en stevige huid als resultaat. Regelmatig exfoliëren vermindert bovendien fijne lijntjes, acné, onzuiverheden en pigmentatie.

Exfolieer de huid 2 tot 3 keer per week door gebruik te maken van een mechanische scrub. De Vivid Scrub van Felice Skincare verwijdert de dode huidcellen waardoor poriën minder snel verstoppen. Laat je echter niet door de term scrubben van de wijs brengen. Je huid is kwetsbaar, hard scrubben raden wij dan ook af. Wanneer je een goede exfoliant gebruikt, doen de ingrediënten voor je het werk.

Stap 4: Be wise and moisturize!

De meeste mensen gebruiken alleen een moisturizer, ook wel dag en nacht crème genoemd. Het dagelijks hydrateren van uw huid is ongeacht je huidtype (droog, vet en onzuiver, of gecombineerd) een must. Het letterlijk vochtig houden van je huid, beschermt namelijk tegen externe factoren, zoals luchtvervuiling. Hoe meer water je huid vasthoudt, des te beter je natuurlijke huid barrière functioneert. Dagelijkse verzorging met een goede moisturizer is belangrijk voor alle leeftijden.

Voor de rijpere huid is bewezen dat antioxidanten en retinol de huidveroudering écht aanzienlijk vertragen. Deze ingrediënten komen in veel anti-aging crèmes voor, waardoor je als consument heel moeilijk onderscheid kunt maken tussen de verschillende merken. Een goed product onderscheidt zich doordat het een juiste dosering actieve ingrediënten bevat en op een goede manier wordt verpakt (altijd pompjes i.p.v. potjes). Zoals de Rebalance van Felice Skincare.

Stap 5: Bescherm jezelf tegen de zon

Dat de zon schadelijk is voor onze huid, weten we allemaal. Een goede zonbescherming van je huid is dan ook de laatste stap in het huidverzorgingsritueel. Wij adviseren je om de huid dagelijks in te smeren met een bescherming tegen UVA, UVB én HEV licht met een minimale SPF van 30. Het lijkt mogelijk wat overdreven als de zon niet schijnt, maar we weten nu dat UVA licht door de wolken én het raam de huid kan verouderen en HEV licht van onze smartphone onze huid ook dagelijks beschadigt.

Ondanks de hoge zon bescherming zal de huid nog steeds mooi bruin kleuren, maar op een veel veiligere manier. Het is belangrijk dat we genieten van de zon, maar mét een goede bescherming. Zoals de UV Protector SPF30. Deze SPF beschermt niet alleen tegen UVA en UVB maar ook tegen zichtbaar infrarood licht, de perfecte bescherming voor je huid.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Wendy

Geschreven door

Wendy

Afgestudeerd HBO opleiding Huidtherapie
BIG geregistreerd

Huidverzorging

Blogs

Alle blogs