Haartransplantatie bij inhammen: een nieuwe haarlijn met FUE-methode
20-06-2024

Haartransplantatie

Haartransplantatie bij inhammen: een nieuwe haarlijn met FUE-methode

Inhammen, die vaak een bron van zorg zijn voor mannen, kunnen een flinke deuk slaan in het zelfvertrouwen. Maar dankzij moderne medische vooruitgangen zoals de Follicular Unit Extraction (FUE) methode is er een effectieve oplossing beschikbaar. Laten we eens dieper ingaan op deze methode en ontdekken hoe het mensen kan helpen om een volle, natuurlijke haarlijn te herstellen.

M-vormige haarlijn

Inhammen, ook wel bekend als een terugwijkende haarlijn of 'M-vormige haarlijn', ontstaan meestal door genetische aanleg en hormonale factoren. Bij mannen is het vaak een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces, waarbij het hormoon dihydrotestosteron (DHT) een rol speelt. DHT kan haarzakjes in bepaalde gebieden van de hoofdhuid verkleinen, waardoor het haar dunner wordt en uiteindelijk kan uitvallen. Dit treedt vaak op bij de slapen en de voorste haarlijn, wat resulteert in de typische inhammen die we zien bij mannelijke kaalheid.

Bij vrouwen kunnen inhammen ook voorkomen, hoewel minder vaak dan bij mannen. Bij vrouwen wordt haarverlies vaak veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder genetica, hormonale veranderingen (zoals tijdens de menopauze) en stress.

Wat is de FUE Methode?

FUE, oftewel Follicular Unit Extraction, is een geavanceerde techniek voor haartransplantatie die haarzakjes individueel uit het donorgebied haalt en vervolgens in de kale of dunner wordende gebieden transplanteert. In tegenstelling tot de FUT methode, waarbij een strip huid wordt verwijderd, laat FUE geen lineair litteken achter, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor veel patiënten.

Hoe werkt het proces?

  • Consult: De eerste stap is een consult met een gekwalificeerde specialist. Tijdens deze afspraak zal de specialist de haarlijn beoordelen, de haarkwaliteit bepalen en een behandelplan opstellen dat aan de specifieke behoeften van de patiënt voldoet.
  • Donorgebied voorbereiding: Het donorgebied, meestal aan de achterkant of zijkanten van het hoofd waar het haar dikker is, wordt geschoren en plaatselijk verdoofd.
  • Extractie van haarzakjes: Met behulp van een microboor worden individuele haarzakjes zorgvuldig uit het donorgebied gehaald. Deze haarzakjes worden vervolgens gesorteerd en voorbereid op transplantatie.
  • Implantatie: Na het voorbereiden van de ontvangstgebieden in de inhammen worden de haarzakjes een voor een geïmplanteerd. De specialist plaatst de haarzakjes op zo'n manier dat de nieuwe haarlijn er natuurlijk uitziet en naadloos samenvloeit met het bestaande haar.
  • Herstel: Na de ingreep zal je enige tijd nodig hebben om te herstellen. De meeste mensen ervaren wat zwelling en roodheid in de behandelde gebieden, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen tot een week.

Voordelen van FUE bij Inhammen

  • Geen lineair litteken: In tegenstelling tot FUT laat FUE geen opvallend litteken achter, wat ideaal is voor mensen die kort haar willen dragen.
  • Minimale hersteltijd: Cliënten kunnen snel terugkeren naar hun dagelijkse activiteiten, aangezien de hersteltijd over het algemeen korter is.
  • Natuurlijke resultaten: De FUE methode zorgt voor een natuurlijk ogende haarlijn, waardoor niemand zal vermoeden dat er een haartransplantatie heeft plaatsgevonden.

Hoeveel grafts zijn er nodig bij inhammen?

Het aantal grafts dat nodig is voor een haartransplantatie bij inhammen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de inhammen, de dichtheid van het donorgebied en de gewenste dichtheid van het getransplanteerde haar. Over het algemeen kan de arts een schatting maken van het aantal grafts dat nodig is tijdens een consultatie, waarbij ze de haarlijn beoordelen en rekening houden met de specifieke behoeften en esthetische doelen.

Voor kleine tot middelgrote inhammen kan het aantal benodigde grafts variëren van enkele honderden tot ongeveer duizend grafts. Voor grotere inhammen kan het aantal grafts hoger liggen, mogelijk tot enkele duizenden, afhankelijk van de omvang van het gebied dat moet worden behandeld en de gewenste haartransplantatiedichtheid.

Conclusie

Voor diegenen die worstelen met inhammen en een gebrek aan zelfvertrouwen, kan een haartransplantatie met de FUE methode een levensveranderende oplossing zijn. Met een ervaren specialist aan je zijde en moderne technieken tot je beschikking, kun je een volle, natuurlijke haarlijn herstellen en weer vol vertrouwen in het leven staan. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan dan gemakkelijk online een vrijblijvend consult in.
Drs. Aicha Zerrouki

Geschreven door

Drs. Aicha Zerrouki

Cosmetisch arts KNMG

Blogs