5 redenen om vitamine C aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen
31-01-2024

Huidverzorging

5 redenen om vitamine C aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen

Vitamine C; we krijgen het dagelijks binnen via onze voeding. Het is een essentiële vitamine voor ons lichaam. Maar wist je dat jouw huid naast dit gegeven óók heel blij wordt van vitamine C? Van de vitamine C die we consumeren, gaat er maar een klein gedeelte naar onze huid. Wil jij je huid ook laten profiteren van de positieve effecten in vitamine C; voeg het dan toe aan je huidverzorgingsroutine!

Benieuwd wat deze multitasker voor jouw huid kan betekenen? Lees dan verder en ontdek dé 5 redenen om vitamine C in je huidverzorging te gebruiken.

1. Vitamine C is een sterke antioxidant

Antioxidanten neutraliseren oxidatieve stress en vrije radicalen, die worden veroorzaakt door milieuvervuiling en uitlaatgassen, maar ook door de zon.

2. Vitamine C houdt onze huid jong

Vitamine C activeert de fibroblasten en stimuleert de vorming van fibroblasten in onze diepere huidlagen. De fibroblasten maken collageen en elastine aan. Collageen is een zeer belangrijk eiwit in ons bindweefsel. Bindweefsel biedt stevigheid, ook in onze huid. Elastine houdt onze huid elastisch. Daarnaast zorgt vitamine C ervoor dat de afbraak van collageen en elastine vermindert. De eigen collageenproductie neemt tegen het eind van je twintiger jaren gestaag af. Daarom is het belangrijk om de aanmaak van collageen te stimuleren middels speciale producten.

Vitamine C

3. Vitamine C vermindert en voorkomt pigmentvlekken

Vitamine C remt het enzym tyrosinase; dit is het enzym dat de melanocyten activeert. Dit belemmert de pigmentproductie. Daarnaast vult vitamine C jouw zonbescherming perfect aan door de vrije radicalen gevormd door zonlicht onschadelijk te maken. Ook versterkt vitamine C de werking van onze zonnefactor. 

Heb jij last van pigmentvlekken? Lees hier wat wij nog meer voor je kunnen betekenen.

4. Vitamine C heeft een ontstekingsremmende werking

Hierdoor biedt vitamine C een mooie ondersteuning bij puistjes. Daarnaast helpt vitamine C bij het vervagen van de rode vlekjes die een puistje vaak achterlaat.

5. Vitamine C versterkt de huidbarrière

Met de huidbarrière wordt onze bovenste huidlaag bedoeld. Indien deze beschadigd is, krijgen we te maken met bijvoorbeeld ongewilde rood- of droogheid en gevoeligheid. De onderliggende oorzaak hiervan is transepidermal water loss; bij dit proces verliest de huid water doordat de huidbarrière niet intact is. Vitamine C bevordert de aanmaak van barrière-lipiden en een betere afsluiting van de huidbarrière.

Let op! Vitamine C is een gevoelig ingrediënt, met name voor lucht, licht en vocht. Indien de vloeistof van jouw vitamine C product oranje wordt, is deze helaas geoxideerd en dus aan vervanging toe. Geoxideerde vitamine C biedt geen voordelen voor de huid, maar zorgt juist voor nadelen. Daarnaast is vitamine C het meest effectief vanaf een percentage van 4%.


Hoe voeg ik vitamine C toe in mijn huidverzorging?

Vitamine C kan je dagelijks gebruiken in de ochtend vóór het aanbrengen van jouw zonbescherming. Doordat vitamine C het best bewaard blijft bij een lage PH-waarde kunnen sommige vitamine C producten een prikkend gevoel veroorzaken. Ervaar je dit? Laat jouw huid dan rustig wennen aan het product en bouw het gebruik hiervan op. Opzoek naar een vitamine C product? Kies bijvoorbeeld voor deze van Felice Skincare of deze van La Roche Posay.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Renske

Geschreven door

Renske

Founder van De Huidkliniek
Afgestudeerd Huidtherapeut 

Producten met vitamine C

Blogs

Alle blogs