Laat een doffe huid weer stralen
06-02-2024

Doffe huid

Laat een doffe huid weer stralen

We willen allemaal een stralende en vooral een gezonde huid. Echter, door verschillende factoren kan je huid dof worden. Gelukkig hebben wij tips om een doffe huid te transformeren tot een stralende huid. Dit kunnen we bereiken door verschillende behandelingen en door producten die je thuis kan gebruiken.  

Hoe ontstaat een doffe huid?

Elke dag laat je huid dode huidcellen los. Dit is een natuurlijk proces van de huid dat soms verstoord kan worden door zonneschade, genetische factoren, een droge of vette huid, een huidaandoening of je levensstijl. Wordt dit proces verstoord, dan krijg je een doffe, droge of/en schilferige huid. Daarnaast kan een verstoring zorgen voor verstopte poriën, gerstekorrels, een oneffen teint en puistjes. Hier heeft niemand behoefte aan en gelukkig hebben wij hiervoor handige tips.

Wat kun je thuis doen tegen een doffe huid?

Thuis kan je je huid exfoliëren met een exfoliant. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huidstructuur gladder en ziet de huid er egaler en stralender uit. De volgende exfolianten zijn hier het meest geschikt voor: - Glycolzuur  

ZO Skin Heath Exfoliation Accelerator  

Meditopics AHA gel


- Salicylzuur  

ZO Skin Health Exfoliating Cleanser

ZO Skin Health Oil Control Pads

ZO Skin Health Complexion Renewal Pads

Meditopics Oil Control Pads

Meditopics Salicylzuur 2%- Melkzuur  

Meditopics Huidreiniger pH 3,5

Daarnaast zorgt Vitamine C voor een mooie, gezonde, stralende huid. Vitamine C is een van de krachtigste antioxidanten en zorgt ervoor dat een doffe, vlekkerige huid egaler wordt. Het vervaagt oppervlakkige pigmentvlekken en zichtbare zonschade.  

Retinol zorgt voor versnelde huidvernieuwing. Hierdoor worden rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken minder. Ook kan het helpen bij het verminderen van acne, doordat retinol verstoppingen van huidcellen in je poriën voorkomt. Al met al zorgt dit voor een stevige, gladde en egale huid.  Als je meer wilt weten over retinol lees dan de volgende blog: Retinol blog.  

Als je een productadvies op maat wilt, kun je altijd advies vragen aan één van onze huidtherapeuten. Wij kunnen je precies uitleggen hoe je de producten moet gebruiken.

Wat voor behandelingen zijn geschikt om je huid te laten stralen?

1. ZO Skin Health Brightening Facial
De ZO Skin Health Brightening Facial is bedoeld voor pigment gerelateerde problemen en behandelt donkere vlekken en een ongelijkmatige huidtoon. De behandeling wordt gecombineerd met een dieptereiniging. Dit zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels manueel worden geledigd. Door de ophopingen van talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.  

2. Microdermabrasie
Microdermabrasie is een mechanische peeling, die ervoor zorgt dat dode huidcellen laagje voor laagje worden verwijderd door middel van hele fijne kristallen. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing en verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor krijg je een stralende huid.  

Wist je dat we ook een mooie combinatiebehandeling aanbieden van de ZO Skin Health Facials en microdermabrasie? Dit is de Power Facial.

3. Chemische peeling
Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is onder andere afhankelijk van de pH-waarde en het percentage zuur dat op de huid wordt aangebracht. De zuren en enzymen veroorzaken een chemische reactie in de huid, waardoor een deel van de bovenste huidlaag loslaat. Hierdoor krijg je een stralende huid. Naast het verwijderen van de bovenste huidlaag kunnen de verschillende zuren ook gericht werken op bijvoorbeeld overmatige talgproductie, pigmentvlekken en acnelittekens.   

4. Microneedling   
Microneedling met de Dermapen maakt gebruik van kleine naaldjes, die vibrerend kleine schadekolommen in de huid aanbrengen. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. De huid is stralender en egaler, doordat de huidstructuur verbeterd, doorbloeding gestimuleerd en pigmentvlekken gereduceerd worden.


Acne


Geschreven door Denise Daalhuijzen

Contact

Heb je vragen over huidverzorging of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online via onderstaand contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 088 224 0300. We helpen je graag verder!

Voor het behandelen van

Blogs