Wijnvlek

Ben jij geboren met een wijnvlek en vind je dit storend? Kom dan bij ons langs om te zien wat we voor jou kunnen betekenen.

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen o.b.v. 700+ reviews

Zo helpen wij je

Wat is een wijnvlek?

Een wijnvlek (naevus flammeus) is een aangeboren vaatafwijking die veelal voorkomt in het gezicht. Een wijnvlek komt vooral voor in het gezicht, maar het kan ook op het lichaam voorkomen. Deze indicatie zal helaas niet spontaan verdwijnen. Een wijnvlek ziet eruit als een roze tot paarse verkleuring. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit. In de loop van de tijd kunnen de bloedvaatjes verder uitzetten, waardoor de wijnvlek donkerder en dikker wordt. De oorzaak van het ontstaan van een wijnvlek is nog onbekend. Ongeveer 0,5 % van alle baby's wordt geboren met een wijnvlek.

Een wijnvlek is vanaf de geboorte al zichtbaar op de huid. In eerste instantie is de kleur roze of licht rood maar kan in de loop van de jaren donkerder kleuren en verheven raken. Hierdoor wordt de wijnvlek ook nog wel eens verward met een aardbeivlek of ooievaarsbeet.
  • Aardbeivlek of ook wel hemangioom genoemd is een vurig rode verhevenheid op de huid. Dit wordt ook vaak gezien bij jonge kinderen. Dit zijn goedaardige tumoren van de bloedvaten en verdwijnen meestal spontaan.
  • Ooievaarsbeet. Dit is een aangeboren vaatafwijking die veelal in de nek voorkomt. In veel gevallen verdwijnt deze verkleuring spontaan, in 10-15% van de gevallen wordt de ooievaarsbeet nog op volwassen leeftijd gezien.
Als je je wijnvlek wilt behandelen, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kijken tijdens een vrijblijvend consult samen met je welke behandeling het meest geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat.


Producten bij een wijnvlek

De behandeling

Soraya

“Ik vind de facials hier heel fijn. Alles wordt goed uitgelegd tijdens de behandeling en er wordt product advies gegeven voor thuis. Mijn huid heeft na de facial direct een mooie glow en de producten voor thuis zorgen dat mijn huid rustig blijft.”

Annefleur

Geschreven door

Annefleur

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Bij ons in goede handen

Afspraak maken

Blogs

Alle blogs