Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende huidindicatie, waarbij rode verkleuringen ontstaan met name op de wangen, neus en kin. 

Onze klinieken

Zo helpen wij je

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die met name voorkomt bij mensen met een licht huidtype. De aandoening kenmerkt zich door rode vlekken in het gelaat, vooral op de wangen en de neus, maar de vlekken kunnen op het hele gezicht voorkomen. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen er kleine bloedvaatjes en puistjes zichtbaar zijn.

De exacte oorzaak is tot op heden onbekend, maar ondanks dat we rosacea nog niet kunnen genezen, kunnen we het wel met de juiste behandeling onder controle houden. Andere factoren die rosacea veroorzaken of verergeren zijn:
  • Aanleg. Als het huidprobleem in de familie voorkomt, is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.
  • Demodexmijt, deze mijt bevindt zich van nature op de huid, maar in grote aantallen kunnen zij de ontstekingen bij rosacea stimuleren.
  • Zon, temperatuurwisseling, stress en alcohol hebben één ding gemeen; ons bloed gaat er sneller door stromen en dat heeft invloed op de roodheid van onze huid.
  • Voeding, met name pittige gerechten, worden afgeraden wanneer de huid gevoelig is voor rosacea.
  • Geneesmiddelen kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van zichtbare adertjes of roodheid van de huid.

De behandeling

Soraya

“Ik vind de facials hier heel fijn. Alles wordt goed uitgelegd tijdens de behandeling en er wordt product advies gegeven voor thuis. Mijn huid heeft na de facial direct een mooie glow en de producten voor thuis zorgen dat mijn huid rustig blijft.”

Anouk

Geschreven door

Anouk

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Bij ons in goede handen

Afspraak maken

Blogs

Alle blogs