Beenvaatjes zijn dunne, rood-paarse vaatjes die dicht aan de huidoppervlakte liggen. Ze komen vooral voor op je bovenbenen, onderbenen of op je enkels. Deze vaatjes verdwijnen niet vanzelf en nemen vaak toe naarmate je ouder wordt.
Vaak worden beenvaatjes verward met spataderen. Spataderen zijn echter niet hetzelfde. Bij spataderen zien we vaak grote, blauwe en verdikte aderen, kijkend naar beenvaatjes gaat het om kleine, oppervlakkige en rood-paarse vaatjes zonder verdikking. Kamp je met spataderen? Dan adviseren we je om langs te gaan bij een fleboloog.
Hoe ontstaan beenvaatjes?
Er zijn meerdere factoren die voor het ontstaan van beenvaatjes kunnen zorgen, namelijk:
Erfelijkheid;
Een staand beroep;
Hormoonschommelingen.
Beenvaatjes verwijderen
Beenvaatjes kunnen wij verwijderen met lasertherapie (de LP Nd: YAG laser)
Laserbehandeling
Het licht van de laser wordt door de rode kleurstof in het bloedvat geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en door deze warmte breken de beenvaatjes af.
Voorafgaand aan de behandeling vindt er een vrijblijvend consult plaats. Tijdens het consult kijken we samen welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Je kunt gemakkelijk een consult inplannen via deze link.
Veelgestelde vragen over beenvaatjes
Zijn beenvaatjes hetzelfde als spataderen?
Spataderen zijn niet hetzelfde als beenvaatjes. Bij spataderen betreft het (grote), blauwe en verdikte aderen, terwijl beenvaatjes kleine, oppervlakkige en rood-paarse vaatjes zijn zonder verdikking.
Spataderen kunnen wij niet behandelen. Bij spataderen adviseren we je om langs een fleboloog te gaan om het functioneren van de vaten te laten controleren.
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Beenvaatjes kunnen terugkeren, dus een jaarlijkse onderhoudsbehandeling kan nodig zijn.
Doet de behandeling pijn?
De behandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. Het gevoel kan vergeleken worden met kleine naaldenprikjes waarbij warmte ontstaat.
Wordt de behandeling vergoed?
De behandeling voor beenvaatjes wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Bekijk hier onze tarieven.
Welke huidreactie kan ik verwachten?
Direct na de behandeling kan roodheid en zwelling ontstaan. De eerste dagen na de behandeling kunnen zich kleine korstjes ontwikkelingen. Dit trekt vanzelf weg.
“Een hele fijne ervaring van begin tot eind met huidtherapeut Laura! Ze heeft mij geholpen met de roodheid op mijn wangen en kleine vaatjes op mijn gezicht en benen weg te laseren. Ze was duidelijk, eerlijk en nam de tijd om naar me te luisteren en kijken. Echt een aanrader!”