Lycogel: de ideale huidcamouflage na behandelingen
11-06-2024

Huidverzorging

Lycogel: de ideale huidcamouflage na behandelingen

Ben jij al bekend met de producten van Lycogel? Naast camouflage hebben deze producten nog veel meer voordelen. Lees alles over Lycogel in deze blog!

Lycogel na een huidbehandeling

Na een intensieve huidbehandeling kan het voorkomen dat de huid gevoelig is en roodheid vertoont. Het is niet ongewoon dat de huidtherapeut na de behandeling voorstelt om een product aan te brengen om deze reactie te camoufleren. Maar, veel mensen vragen zich af of het gebruik van een 'foundation' na zo'n behandeling wel veilig is. "Moet de huid niet ademen na een behandeling?" is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Hier komt Lycogel in beeld. Lycogel is niet zomaar een camouflageproduct; het is speciaal ontwikkeld om de huid na een behandeling veilig te camoufleren en te ondersteunen in het herstelproces.

Het geheim van Lycogel

Het geheim van Lycogel ligt in zijn unieke samenstelling. De basis van dit product is ontwikkeld om zich te gedragen als een zuurstofdoorlatende matrix, waardoor de huid vanaf het moment van aanbrengen kan blijven ademen. Deze matrix vormt een sterke verbinding met de huid, wat resulteert in optimale opname, bescherming en een gewenste look gedurende de dag.

Om ervoor te zorgen dat onze huid in optimale conditie blijft, heeft het zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen nodig. Lycogel-producten zijn geformuleerd met het LYCO-Complex, een combinatie van drie van oorsprong plantaardige ingrediënten die de huid aanvullen met zuurstof, hydratatie en voeding.
  • Zuurstof: Zuurstof is essentieel voor het leven in onze huid. Het vernieuwt de cellen, stimuleert collageen en elastine, verzacht de huid, bevordert het natuurlijke huidherstelmechanisme en minimaliseert fijne lijntjes.
  • Hydratatie: Hyaluronzuur speelt een cruciale rol bij het beschermen van de huid, het versterken van de huidbarrière, het kalmeren van de huid en het opvullen van fijne lijntjes.
  • Voeding: De juiste voeding voor de huid zorgt ervoor dat deze levendig en veerkrachtig blijft. Het levert energie, herstelt weefsel, reguleert natuurlijke processen in de huid, kalmeert een overreactieve huid, beschermt tegen invloeden van buitenaf en stimuleert de productie van collageen.
Dus, het antwoord op de vraag is simpel: ja, Lycogel is veilig te gebruiken na huidbehandelingen en draagt zelfs bij aan een versneld herstel van de huid. Lycogel biedt twee soorten camouflageproducten: de breathable tint en de breathable camouflage.

De breathable tint geeft een lichte dekking die de huid een gezonde glans geeft. Je huid ziet er de hele dag stralend uit. Deze tint is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Shop hier alle Lycogel producten. 

Lycogel breathable tint

Als je vindt dat je meer dekking nodig hebt, dan is de breathable camouflage geschikt. Deze camouflage biedt een hoge dekking en een matte afwerking. Het is verkrijgbaar in 8 verschillende tinten.


Lycogel biedt bescherming

Het beste van alles is dat alle camouflageproducten van Lycogel een UVA en UVB SPF30 bescherming bieden, waardoor je huid niet alleen wordt gecamoufleerd, maar ook beschermd wordt tegen schadelijke zonnestralen.

Met Lycogel hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik van foundation na een huidbehandeling. Je kunt met een gerust hart je huid laten ademen terwijl je geniet van een stralende look die de hele dag blijft. Heb jij jouw Lycogel al in huis?

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.
Nina

Geschreven door

Nina

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs