Met egale benen de zomer in
22-11-2023

Zon

Met egale benen de zomer in

In het voorjaar krijgen we veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale benen. Wij hebben daarom een specifiek behandelplan opgesteld om de benen ‘zomer klaar’ te maken. Zeg maar dag tegen beenvaatjes, ongewenste haren, striae en vet! Onderstaande behandelingen adviseren wij voor het verkrijgen van egale benen. Wij raden onze cliënten aan om op tijd te beginnen met de behandelingen zodat ze in de zomer kunnen genieten van egale, gladde en strakke benen.

Beenvaatjes verwijderen met laser

Beenvaatjes, ook wel varices genoemd, zijn kleine zichtbare, maar vaak ook grote, voelbare blauwe en rode aderen die met name bij vrouwen op de benen voorkomen. Vanuit cosmetisch oogpunt zijn ze vaak storend, maar ze kunnen ook klachten geven, zoals rusteloze benen, jeuk en tintelingen.

Deze cosmetisch storende, oppervlakkige vaatjes onderscheiden zich van de dikkere spataderen door de rood/paarse kleur en zij ontstaan vaak in kluwen op de benen waardoor ze soms op blauwe plekken lijken.

Hoe behandelen wij beenvaatjes?


De behandeling van deze beenvaatjes bestaat uit een laserbehandeling met de Long Pulsed Nd:YAG laser of een behandeling met IPL.

Long Pulsed Nd:YAG laser


Bij de Long Pulsed Nd:YAG laser wordt het licht door de rode kleurstof in het bloedvat geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij die het vat afbreekt. Ons natuurlijk afvoersysteem voert dit bloedvat vervolgens af. Na ongeveer 8 tot 12 weken heeft het lichaam de behandelde beenvaatjes afgevoerd en wordt het resultaat zichtbaar. Het is daarom belangrijk om ruimschoots op tijd te starten met deze behandeling, zodat u in de zomer kunt genieten van uw egale benen.

IPL


IPL zet licht in de huid om in warmte, waardoor bepaalde structuren, zoals bloedvaatjes en pigmentvlekken, kunnen worden behandeld zonder de omliggende huid te beschadigen. Kenmerkend voor de IPL is het het met meerdere kleuren licht werkt en zich hierdoor op meerdere plekken en op meerdere structuren van de huid kan richten.

Ongewenste haren verwijderen

Veel vrouwen hebben last van dikke en donkere beharing op de benen. Vaak worden deze haren bijna dagelijks geschoren om te voorkomen dat de benen stoppelig aanvoelen. Er gaat niets boven het gevoel van gladgeschoren benen! Dit gevoel kun je altijd blijven houden als je kiest voor laserontharing.

Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken. Hierdoor kunnen we de haren die gelaserd worden permanent verwijderen. Gemiddeld adviseren wij 8 tot 10 behandelingen met een tussenpoos van 6 tot 8 weken. Na iedere behandeling vallen de haren uit en kunt u (tijdelijk) al genieten van gladde benen. Ideaal vlak voor een vakantie!


Striae verminderen

Striae is een veelvoorkomend cosmetisch huidprobleem: bij 70% van zwangere vrouwen, 70% van adolescente vrouwen en 40% van de adolescente mannen (vooral sportbeoefenaars).

Wat is striae?


Striae zijn strepen die op de huid kunnen ontstaan wanneer het lichaam een snelle groei kent. Bij striae is het bindweefsel namelijk onderhuids door een te grote spanning gescheurd, wat leidt tot paarsrode strepen, die na enige jaren in witte littekens overgaan. De strepen zijn meestal zigzaggend, maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaams-as.

Hoe ontstaat striae?


Het ontstaan van striae kan verschillende oorzaken hebben. Bij het ontwikkelen van striae op de benen zien we vaak dat de huid te snel is gegroeid door het (snel) aankomen in gewicht of de groeispurt in de puberteit. We zien de striae dan voornamelijk aan de binnen- en buitenzijde van de bovenbenen maar het kan ook voorkomen op de kuiten. Het onderhuidse bindweefsel kan de te snelle groei en uitrekking van de huid niet bijhouden, waardoor de huid scheurt.

Hoe behandelen wij striae?


De Erbium:Glass laser wordt ingezet om de structuur van de striae te verbeteren waardoor het minder zichtbaar wordt. Het licht van de Erbium:Glass laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor er gecontroleerde schadekolommen in de huid worden gemaakt. Deze ‘schade’ triggert de huid om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. Gemiddeld adviseren wij 4 tot 6 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken voor het gewenste resultaat.

Vetbevriezen van de benen

Nu de zomer nadert, halen we onze korte broeken en rokjes weer uit de kast in de hoop dat deze nog net zo goed passen als vorig jaar. Mocht dit nu niet het geval zijn, of wanneer de benen altijd al een probleemzone zijn geweest, dan is vetbevriezing de oplossing! We kunnen de binnen- en buitenzijde van de bovenbenen en de zijkant van de knieën behandelen.

Wat is cryolipolyse?


Cryolipolyse is een methode waarbij lokaal lichaamsvet wordt verwijderd door middel van bevriezing. Tijdens de behandeling worden de vetcellen tot -9°C bevroren waardoor ze afsterven, vervolgens worden ze via ons natuurlijke afvoersysteem afgevoerd in de weken na de behandeling. Binnen 4 à 12 weken na de behandeling is er een vermindering van de dikte van de vetlaag in het behandelgebied zichtbaar. Broeken zullen minder strak zitten en uw benen kunnen geshowd worden onder jurkjes en rokjes!

Hoe gaat een cryolipolyse behandeling in zijn werk?


Aan het begin van de behandeling tekent de huidtherapeut, in overleg met je, het behandelgebied af. Speciale gelpads beschermen dit gebied. Vervolgens zuigt een speciaal apparaat de huid rondom het gebied vacuüm. De vetcellen onder de huid worden gekoeld, waarna deze vetcellen bevriezen en afsterven. De afgestorven vetcellen worden vervolgens door het lichaam op een natuurlijke manier afgevoerd. Na afloop van de behandeling wordt het gebied kort gemasseerd.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Wendy

Geschreven door

Wendy

Afgestudeerd HBO opleiding Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs