Verschillende soorten fillers
16-01-2024

Injectables

Verschillende soorten fillers

Fillers zijn medische producten die worden gebruikt om volume toe te voegen in de huid, rimpels te verminderen en contouren te verbeteren in verschillende delen van het gezicht en soms ook andere delen van het lichaam. Bij De Huidkliniek werken we met twee krachtige soorten fillers. In deze blog vertellen we je er alles over.

Belotero fillers

Als eerste hebben we de hyaluronzuur fillers, de Belotero fillers. Deze vullen niet alleen rimpels op, maar zorgen ook voor volume en hydratatie. Met hyaluronzuur, een volume verhogende en vocht inbrengende stof die van nature in het lichaam voorkomt, biedt deze behandelmethode een veilige en effectieve oplossing voor een jeugdiger uiterlijk.

Belotero wordt gelijkmatig door het eigen huidweefsel opgenomen. Het versterkt op subtiele wijze de gezichtscontouren voor meer zelfvertrouwen en geeft een stralend uiterlijk dankzij de hydraterende eigenschappen. Het resultaat houdt tussen de 9 en 18 maanden aan. De fillers hebben een goed veiligheidsprofiel en worden uitstekend verdragen door de huid. Belotero bevat lidocaïne, een verdovende stof die de behandeling van gevoelige zones aangenamer en nagenoeg pijnloos maakt. Na de behandeling kun je je alledaagse bezigheden meteen hervatten.

De kenmerken van Belotero fillers:

  • Gebaseerd op hyaluronzuur
  • Wordt gebruikt bij fijne lijntjes en oppervlakkige rimpels
  • Verbetert de hydratatie van de huid
  • Hoog veiligheidsprofiel
Fillers

Radiesse fillers

Daarnaast stimuleren we de aanmaak van collageen met onze Radiesse fillers, een krachtige dermale filler die diepe rimpels en plooien aanpakt. Deze filler is gebaseerd op calciumhydroxylapatiet, een mineraal dat van nature in het lichaam voorkomt. Deze minimaal invasieve behandeling tilt niet alleen de huid op, maar herstelt ook en stimuleert collageenproductie voor een langdurig effect.

De kenmerken van Radiesse fillers: 

  • Onmiddellijk volume herstel
  • Stimuleert de aanmaak van collageen
  • Hoog veiligheidsprofiel
  • Natuurlijke resultaten
Beide typen fillers zijn effectief voor het verminderen van huidverouderingstekenen. Onze cosmetisch artsen zullen tijdens een vrijblijvend consult een op maat gemaakt advies voor je kunnen samenstellen en de meest geschikte behandeling kunnen adviseren. Ben je benieuwd naar een fillerbehandeling? Je kunt gemakkelijk een vrijblijvend consult inplannen via onze website óf bel ons op 088 224 0300.
Drs. Sarah van de Klundert

Geschreven door

Drs. Sarah van de Klundert

Cosmetisch arts KNMG

Blogs