Laserontharen in de zomer
23-11-2023

Zon

Laserontharen in de zomer

Heb jij je eerste stranddagen er al op zitten? Met deze heerlijke warme dagen van de afgelopen tijd hebben we in Nederland niets te klagen! Bij de meeste vrouwen ontstaat er best wel wat stress op het moment dat ze voor het eerst weer in badkleding moeten verschijnen als het mooi weer is. Heb ik me wel goed geschoren? Laserontharing is dé oplossing als je deze stress niet meer wilt hebben, omdat het permanent de haren verwijdert. Lees in dit blog alles over laserontharing in de zomer.

Waarom is het extra fijn om laserontharing behandelingen in de zomer te ondergaan?

Je hebt gemiddeld 8 behandelingen nodig om permanent van je haargroei af te zijn. Na elke behandeling vallen de haren na 1 à 2 weken uit en blijven ze een aantal weken weg. Ideaal dus om zo’n behandeling te ondergaan vlak voordat je op vakantie gaat! Na een aantal weken komen er weer haartjes terug, maar al een stuk minder dan voorheen. Na iedere behandeling komen er minder en dunnere haren terug.

Laserontharing in de zomer.. geen enkel probleem!

Als huidtherapeut krijgen we vaak de vraag of we ook in de zomer kunnen behandelen. En het antwoordt daarop is: Ja! We kunnen in de zomer gewoon doorgaan met de behandelingen. Ook in gebieden zoals Australië of Dubai worden deze behandelingen gedurende het jaar uitgevoerd, dus in Nederland kan dit ook gewoon veilig. Wel is het van belang om je aan onderstaande adviezen te houden zodat we de behandeling veilig kunnen uitvoeren.

Zorg ervoor dat: 

  • Het behandelgebied gedurende het behandeltraject goed wordt beschermd met een zonbescherming met minimaal SPF 30.
  • Het behandelgebied minimaal 4 weken voor de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon*
  • Het behandelgebied minimaal 2 weken na de behandeling niet wordt blootgesteld aan de zon*
*Dit betekent niet zonnebaden. Een terrasje pakken kan dus nog prima, maar dan wel onder de parasol.

Laserontharing in de zomer

Als ik in de lente begin, ben ik dan in de zomer van mijn beharing af?

Gemiddeld zijn er 8-10 behandelingen nodig met een interval van 6-8 weken om het maximale resultaat te bereiken. Het heeft dus wel tijd nodig om het uiteindelijke resultaat te kunnen zien, maar na elke behandeling worden de haren steeds dunner en blijven er haren weg, waardoor je ook elke keer weer meer resultaat zal zien.

Conclusie: laserbehandelingen tijdens de zomer zijn veilig en net zo effectief!

Op basis van het bovengenoemde kunnen we concluderen dat laserbehandelingen tijdens de zomer dus niet vermeden hoeven te worden, mits je de huid goed gedurende het behandeltraject beschermt tegen uv-straling. Om het gehele jaar effectief en veilig te behandelen, is het belangrijk om de huid het gehele jaar door tegen de zon te beschermen.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs