Wat is face slimming met Botuline Toxine?
27-03-2024

Injectables

Wat is face slimming met Botuline Toxine?

Face slimming met Botuline Toxine is een populaire behandeling waarbij Botuline Toxine wordt gebruikt om bepaalde gezichtsspieren te ontspannen, waardoor het gezicht een meer gestileerde en slankere uitstraling krijgt. Deze behandeling is vooral populair in regio's waar bredere kaken als minder wenselijk worden beschouwd.

Hoe werkt face slimming met Botuline Toxine?

1. Masseter Spieren Ontspannen:
Botuline Toxine wordt geïnjecteerd in de masseter-spieren, de grote kauwspieren aan de zijkanten van de kaak. Door deze spieren te ontspannen, wordt de kauwfunctie verminderd en wordt de spiermassa in dit gebied verminderd.

2. Verkleining van de Kaaklijn:
Naarmate de masseter-spieren minder actief zijn, neemt hun omvang af, wat kan leiden tot een verkleining van de kaaklijn. Dit kan resulteren in een meer ovaal of V-vormig gezicht, afhankelijk van de individuele esthetische doelen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat face slimming met Botuline Toxine moet worden uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde arts. Een goede kennis van de gezichtsanatomie is essentieel om de juiste spieren te targeten en de gewenste resultaten te bereiken.

Voor wie is face slimming met Botuline Toxine geschikt?

Botuline Toxine voor het versmallen van het gezicht is geschikt voor mensen met een aanzienlijke spiermassa in de onderkaak. Daarnaast is deze behandeling ook geschikt voor personen die last hebben van tandenknarsen en klemmen, aangezien Botuline Toxine deze symptomen kan verlichten. Wil je meer weten over Botuline Toxine tegen tandenknarsen? Klik dan hier.

Niettemin is een face slimming behandeling niet geschikt voor mensen met een natuurlijk sterke kaaklijn, omdat de bouw van de kaak op zichzelf al voor een brede vorm zorgt. In dergelijke gevallen zal de Botuline Toxine de kauwspier verlammen en het spiervolume verminderen, maar zal de behandeling niet effectief zijn vanwege de intrinsieke breedte van de kaak.

Wanneer zie je het resultaat van face slimming met Botuline Toxine?

De resultaten van face slimming met Botuline Toxine zijn doorgaans niet onmiddellijk zichtbaar. Versmalling van de kaaklijn is namelijk een geleidelijk proces. Hierdoor is het volledige resultaat vaak na ongeveer 8 weken zichtbaar. Over het algemeen houden de resultaten van de behandeling 3 tot 4 maanden aan.

Contact

Ben je benieuwd naar een face slimming behandeling? Onze cosmetisch artsen zullen tijdens een vrijblijvend consult een op maat gemaakt advies voor je samenstellen en de meest geschikte behandeling kunnen adviseren. Ben je benieuwd naar een fillerbehandeling? Je kunt gemakkelijk een vrijblijvend consult inplannen via onze website óf bel ons op 088 224 0300.

Boek jouw gratis consult met een van onze cosmetisch artsen

Drs. Sarah van de Klundert

Geschreven door

Drs. Sarah van de Klundert

Cosmetisch arts KNMG

Blogs