Skip to main content
Erbium:Glass laser

Wij beschikken over beide Erbium lasers; de Erbium:Glass laser en de Erbium:YAG laser. Beide lasers kunnen voor een doffe huid, pigment, littekens en rimpels worden ingezet, welke voor uw huid het meest geschikt is bepaald de huidtherapeut. De Erbium:Glass laser kan ook nog specifiek ingezet worden om striae te behandelen en de Erbium:YAG laser is voor huidonregelmatigheden meer geschikt.

Bent u benieuwd welke laser voor u het meest geschikt is? U bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

De Erbium Glass Laser

Indicaties zoals diepe (acne)littekens en rimpels zijn uitermate geschikt voor de Erbium Glass laser. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat nieuw collageen- en elastinevezels worden aangemaakt waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd en hierdoor worden indicaties zoals (acne)littekens, striae, dieper gelegen pigment en fijne lijntjes behandeld.

Voordat de behandeling wordt gestart, zal de huid goed ontvet worden met huidalcohol en wordt de sterkte van de laser aangepast aan het huidtype en de behandelindicatie. De huidtherapeut brengt bescherming op uw ogen aan en geeft aan wanneer zij de eerste puls op de huid zet. De scherpe, brandende sensatie van iedere laserpuls kan een matige tot ernstige hoeveelheid ongemak opleveren. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende crème met SPF en, indien gewenst, de Lycogel Breathable Camouflage SPF30 om de roodheid te camoufleren.

Resultaat Erbium Glass Laser

Na ongeveer een week is de huid hersteld. Deze laser verbeterd rimpels, littekens en pigmentvlekken. De verbetering van de huid zal pas langzaam waarneembaar zijn in de weken en maanden na het herstel van de huid.

Tot 6 maanden na de laatste behandeling is de productie van collageen en elastine nog actief waardoor de huid blijft verbeteren. Na deze 6 maanden stabiliseert het resultaat.

De Erbium YAG Laser

Indicaties zoals oppervlakkige littekens en fijne lijntjes zijn uitermate geschikt voor deze behandeling. De warmte van deze laser zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag wordt verdampt, waardoor oppervlakkige onregelmatigheden effectief behandeld kunnen worden.

Voor de behandeling wordt gestart, zal de huid goed ontvet worden met huidalcohol. De huidtherapeut zal bescherming op uw ogen aanbrengen en aangeven wanneer zij de eerste puls op de huid zet. De scherpe, brandende sensatie van iedere laserpuls kan een matige tot ernstige hoeveelheid ongemak opleveren. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende crème met SPF en indien gewenst, de Lycogel Breathable Camouflage SPF30 om de roodheid te camoufleren.

Contact

Bent u benieuwd of de Erbium behandeling geschikt is voor uw huid? U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 088 224 03 00.

Tijdens een vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen en advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast de Erbium lasers bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om uw vet te laten bevriezen, voor een peeling, laserontharing én het behandelen van gerstekorrels.

Veel gestelde vragen over de Erbium lasers

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een Erbium behandeling wordt vergoed. Bij het behandelen van acnelittekens is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit is afhankelijk van de grote van het gebied dat u wilt behandelen. Als u acnelittekens en/of rimpels wilt behandelen raden wij u aan om uw hele gezicht te behandelen en dan houden wij rekening met een behandelduur van 1 uur.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig. Vaak maken onze cliënten gebruik van verdovende crème. Met deze crème is de behandeling heel goed vol te houden. Een klein gebied wordt niet altijd verdoofd omdat het onaangename gevoel dan van korte duur is.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling is de behandelde huid rood en kan er zwelling ontstaan. In het gezicht kunnen deze klachten 2 tot 4 dagen aanhouden. Ook kan er korstvorming ontstaan in de vorm van de laserpatronen, maar die is na 7 tot 10 dagen genezen. Het genezen gaat vaak gepaard met lichte vervelling.

Bij de behandeling van striae en littekens op het lichaam kan de roodheid nog enkele weken tot maanden na de behandeling zichtbaar zijn.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken na de behandeling?

Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint. Vraag uw Huidtherapeut om advies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de ernst van de indicatie zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Voor de huidverjonging adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.

Blogs

pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Laat je date niet verpesten door een pukkel! Je zal het nét zien: je bent je aan het klaarmaken voor een eerste date en opeens voel je dat er onderhuids…

Derma2Care verandert haar naam in: De Huidkliniek

| Blog | No Comments
Derma2Care verandert haar naam in: De Huidkliniek Na 17 jaar Derma2Care gaan wij onze naam veranderen. Wij introduceren met trots onze nieuwe naam: De Huidkliniek. Dit voelt goed, we gaan…
cryolipolyse

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE: HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…
bindweefselmassage bindweefselmassage

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


    Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care