Permanente make-up

  • Mooie, vollere wenkbrauwen waar je geen omkijken naar hebt
  • Op een natuurlijke manier meer expressie in je gezicht 
  • Ook geschikt voor een gevoelige huid

Onze klinieken

Alles over permanente make-up

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is het aanbrengen van pigment onder het huidoppervlak. Dit kan bij de wenkbrauwen of als eyeliner. Door middel van ultradunne, steriele naaldjes wordt er een huidvriendelijke pigmentstof in de dermale laag van de huid aangebracht. 

Het is tegenwoordig ontzettend populair om permanente make-up, ook wel micropigmentatie of cosmetische tatoeage genoemd, te laten zetten. Het doel van deze behandeling is het verfraaien van het uiterlijk op een natuurlijke manier.

Je kunt voor permanente make-up terecht in onze klinieken in Arnhem, Den Bosch en Tilburg. Bekijk hier de beschikbaarheden.

PMU

Wat is het verschil tussen PMU en een tatoeage?

PMU lijkt qua techniek op het zetten van een tatoeage, maar er zijn twee verschillen. Ten eerste wordt een tatoeage in de 'diepere' huidlagen gezet en permanente make-up niet.

Een ander verschil met een tatoeage is de inkt die wordt gebruikt. De pigmenten die bij PMU worden gebruikt, verschillen van de traditionele tatoeage inkt en zijn ontwikkeld om na verloop van tijd te vervagen. PMU is hierdoor nooit definitief. Daarom worden onderhoudsbehandelingen geadviseerd om de gewenste vorm en kleur te kunnen behouden. 

PMU laten verwijderen

Door de populariteit van het zetten van permanente make-up is óók het weghalen van permanente make-up flink gestegen. Wij helpen je graag bij het verwijderen door middel van laser. 
Esmee

Geschreven door

Esmee

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs