Het verschil tussen een ooglift en een ooglidcorrectie
23-06-2023

Huidverjonging

Het verschil tussen een ooglift en een ooglidcorrectie

Bij een ooglift verstrakken we het boven en onder ooglid en verminderen we de kraaienpootjes door middel van warmte. Bij een chirurgische ooglidcorrectie wordt er operatief overtollige huid weg gesneden. Wanneer kies je voor welke behandeling? Lees het hier!

Wat is een ooglift?

Bij een ooglift behandeling behandelen we de huid op en rondom de ogen met de Tixel. De technologie van de Tixel werkt op basis van warmte. De Tixel gebruikt een nieuwe techniek genaamd Thermo-Mechanische Ablatie. Dit houdt in dat de titanium kop (1 cm2) met kleine titanium pinnen heel kort tegen de huid aan wordt geschoten. Door middel van een korte contactduur met de huid worden er steriele micro gaatjes in de huid gemaakt en wordt de warmte diep in de huid gebracht. Door de kleine wondjes wordt een wondgenezingsproces op gang gebracht. De afgifte van hitte in de lederhuid zorgt voor aanmaak van collageen, die resulteert in een stevigere huid.

Binnen twee dagen na de behandeling kunnen er minuscule bruine stipjes/korstjes optreden die voor een buitenstaander nauwelijks zichtbaar zijn. Deze verdwijnen vanzelf weer.

Na één behandeling is er al verbetering zichtbaar, de huid is al strakker en gladder. Deze zichtbare verbetering zet nog weken door omdat de huid geruime tijd ná de eerste behandeling nog extra collageen en elastine aanmaakt. Het advies is om deze behandeling 3 à 4 x te herhalen voor het optimale resultaat. Daarbij is het is aan te raden om af en toe een onderhoudsbehandeling te ondergaan zodat het resultaat mooi blijft en steeds beter wordt.

Waarom kiezen mensen voor een ooglift?


1. Kraaienpootjes worden meegenomen tijdens de behandeling
Met een ooglift pak je niet alleen de verslapping van de boven- en onderoogleden aan, maar ook de kraaienpootjes aan de zijkant van de ogen worden mee behandeld.

2. Te vroeg voor een ooglidcorrectie
Er zijn veel mensen die de oogleden willen verstrakken, maar het te vroeg vinden voor een ooglidcorrectie. Een ooglift met de Tixel is dan de perfecte behandeling omdat het gericht is op het verstrakken van de huid op en rondom de ogen, waardoor een ooglidcorrectie een aantal jaren uitgesteld kan worden óf zelfs niet meer nodig is. Met name als men met regelmaat de Tixelbehandeling ondergaat, dan zal een ooglidcorrectie op latere leeftijd wellicht overbodig worden. Een ooglift is dé natuurlijke manier om de huid op en rondom de ogen te verstrakken Door de afgifte van de warmte in de huid wordt collageen en elastine aangemaakt en de huid verstevigt. Dit is een hele natuurlijke manier van huidverstrakking, waarbij niet wordt gesneden.

3. Weinig hersteltijd 
Het voordeel van de Tixelbehandeling is dat er geen littekens ontstaan omdat er niet gesneden wordt én de hersteltijd kort is. Er ontstaan hele kleine korstjes, die nauwelijks zichtbaar zijn. Je voelt de miniscule korstjes wel, de huid voelt iets ruwer aan de eerste paar dagen en de huid kan wat rood en gezwollen zijn vlak na de behandeling. Indien nodig is dat heel goed te camoufleren.

Wat is een ooglidcorrectie?

Bij een ooglidcorrectie wordt door een chirurg het overschot aan huid van de boven- en/of onderoogleden weg gesneden. De behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. We werken nauw samen met verschillen plastische chirurgen die deze behandelingen veelvuldig uitvoeren met hele mooie resultaten.

Waarom kiezen mensen voor een ooglidcorrectie?

Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar. Met de Tixel zijn meerdere behandelingen nodig. Waar je bij een Tixel gemiddeld 3 à 4 behandelingen nodig hebt, ben je met een ooglidcorrectie na 1 behandeling klaar. Het is mogelijk om na een aantal jaar nogmaals een ooglidcorrectie te ondergaan.

Is het mogelijk om een ooglift met een ooglidcorrectie te combineren?

Ja dat is zeker mogelijk. De combinatie van beide behandelingen zorgt ervoor dat je het overschot aan huid kwijt bent én vervolgens ook versteviging van de huid krijgt én de kraaienpootjes verminderen. Daarbij worden door middel van de Tixel ook meteen de littekens minder zichtbaar die ontstaan zijn door de ooglidcorrectie.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij bieden nog meer behandelingen aan. Zo behandelen wij huidindicaties als: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Anouk

Geschreven door

Anouk

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs

Alle blogs