9 meest gestelde vragen over de Tixel behandeling
12-12-2022

Huidverjonging

9 meest gestelde vragen over de Tixel behandeling

De Tixel behandeling is een relatief nieuwe behandeling en op dit moment erg populair bij mannen en vrouwen die de huid op een natuurlijke manier willen verjongen of verbeteren, zonder al teveel hersteltijd. Omdat het een nieuwe methode is merken wij dat er nog veel vragen over zijn. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over een Tixel behandeling voor je op een rijtje gezet.

1. Waarvoor kan de Tixel behandeling ingezet worden?


De Tixel behandeling zetten wij in bij littekens, restacne, striae, rimpels, grove poriën en oneffenheden in de huid. Het speciale aan de Tixel behandeling is dat je ook op de oogleden en de huid rondom de ogen kunt behandelen. Hierdoor kunnen we kraaienpootjes en hangende boven- of onder oogleden goed behandelen. Wanneer het hele gezicht wordt behandeld zal je merken dat de huid strakker en egaler wordt.

2. Is de Tixel behandeling hetzelfde als een laser behandeling?


Nee de Tixel werkt met thermomechanische ablatie in plaats van laserlicht. Hierdoor hoeven we geen laserbril op en kunnen we de gehele huid inclusief ogen behandelen!

3. Is de Tixel behandeling beter dan een laser behandeling?


Nee, het zijn allebei hele mooie behandelingen. Zowel bij laser als bij de Tixel wordt de huidstructuur verbetert doordat er een grote hoeveelheid warmt in de huid komt. Wij kijken tijdens het consult welke behandeling het beste past bij jouw type huid en dan maken we een behandelplan. Als je graag wilt dat ook je ogen worden gelift tijdens de behandeling, dan is de Tixel de beste keuze omdat we met laser niet te dicht rondom de ogen kunnen werken.

4. Wat is het voordeel van een Tixel behandeling?


Het voordeel van een Tixel behandeling is, is dat we ook de huid op en rondom de ogen kunnen behandelen.

5. Wat kost een Tixel behandeling?


De prijzen zijn vanaf 79,95 euro.

6. Hoe gaat een Tixel behandeling in zijn werk?


Eerst reinigen en ontsmetten we grondig je huid. Vervolgens brengt de Tixel gecontroleerde pulsen aan op de huid via een matrix van kleine pyramides, die gedurende de gehele behandeling steriel blijven!

Deze pulsen zijn van zeer korte duur (ca. 10 milliseconden) en zorgen voor een snelle ablatie (verdamping) van de oude huid.

Zo wordt per behandeling ca. 25% van de huid behandeld. Na 4 à 6 behandelsessies (1 x per maand) is de volledig huid behandeld en voor ca. 100% vernieuwd. De aanmaak van nieuw collageen en elastine blijft na de behandelingen nog gedurende 4 à 6 maanden verder doorzetten.

De huid zal verstrakken en verstevigen, de huidstructuur verbetert en rimpels en fijne lijntjes worden een stuk minder zichtbaar.

7. Is een Tixel behandeling veilig?


Ja, volkomen veilig. Bij De Huidkliniek werken alleen hoog opgeleide huidtherapeuten. Zij hebben een 4 jarige para-medische HBO opleiding afgerond en zijn gespecialiseerd in het behandelen van de huid. Bij de Tixel behandeling werken wij met warmte, dit is een manier van werken waar wij jarenlange ervaring mee hebben en jaarlijks duizenden mensen blij mee maken. Daarbij heeft het Tixel apparaat zelf een medische CE keuring.

8. Wordt de behandeling vergoed?


Dit ligt eraan met welk doel je de behandeling ondergaat. Als je de behandeling ondergaat met als doel om je (acne)littekens te verminderen, dan worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vergoed indien je aanvullend verzekerd bent.

9. Hoe lang moet je herstellen van een Tixel behandeling?


Na de behandeling is de behandelde huid rood en kan er lichte zwelling ontstaan, deze huidreactie houdt enkele uren tot 1-2 dagen aan. Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van miniscule stipjes in het rasterpatroon van de Tixel vertonen. Het genezen gaat gepaard met lichte schilfering, binnen 7 dagen is de huid volledig hersteld.

Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast rimpels behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Rosaria

Geschreven door

Rosaria

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs

Alle blogs