Hoe voorkom je droge handen?

Winter

Hoe voorkom je droge handen?

Vooral in de winter heb je vast wel eens last van droge handen. Wanneer je je handen vaak wast, kunnen je handen nog trekkeriger en ruw aanvoelen. Wij vertellen in dit blog wat je kunt doen tegen droge handen!

Wat gebeurt er met de handhuid als ik mijn handen was?

Handenwassen is heftig voor de huid. Dit komt omdat het natuurlijke beschermende vetlaagje, onze huid barrière, wordt weggehaald. Hierdoor kan de huid zijn eigen vocht niet genoeg vasthouden en droogt de huid uit.


Hoe herken ik droge handen?

In het begin voelen je handen droog en gevoelig aan en kunnen ze er rood uit zien. Later kan de huid ook gaan barsten, ruw aanvoelen en gaan jeuken. Dit voelt onaangenaam aan en kan zelfs pijn doen.

Krijg ik ook droge handen van handalcohol?

Ja, handalcohol heeft hetzelfde effect als het wassen van de handen. Hiermee wordt ook onze natuurlijke huid barrière aangetast. De handen zijn na een tijdje niet meer in staat zijn eigen vocht vast te houden.

De oplossing voor droge handen

Minder wassen is geen optie. Wat je wel kunt doen is de huid telkens na het handen wassen goed verzorgen. Een juiste crème kan een kapotte huidbarrière snel helpen herstellen. Je brengt als het ware daarmee een ‘natuurlijke vetlaagje’ aan op de huid, dat je door het handen wassen bent kwijtgeraakt.

Smeer je handen dus in met de juiste crème! En daarbij geldt: hoe vetter en vaker, hoe beter. In ieder geval na moet je je handen na iedere wasbeurt opnieuw insmeren. Wij raden de Cicaplast Mains Handcrème aan omdat hier 4% Niacinamide in zit. Dit werkt kalmerend en helpt de beschermende huidbarrière direct te herstellen. De 30% Glycerine vormt een beschermende laag die bestand is tegen handen wassen en wrijving. De crème trekt snel in en is niet vet of plakkerig.

Last van extreem droge handen?

Heb je last van extreem droge handen? Dan hebben we de gouden tip voor je! Combineer de Cicaplast Mains Handcrème met Jojobaolie. Smeer je handen in met de Cicaplast Mains. Als deze crème goed is ingetrokken breng dan een klein laagje Jojobaolie aan. Dit zorgt ervoor dat de huid nóg beter het vocht vasthoudt.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Wendy

Geschreven door

Wendy

Afgestudeerd HBO opleiding Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs

Alle blogs