Wat is het verschil tussen Radiesse en Sculptra?
06-02-2024

Injectables

Wat is het verschil tussen Radiesse en Sculptra?

Bij De Huidkliniek behandelen we onder andere met de filler Radiesse, maar wat is het verschil met Sculptra? Je leest het in dit blog!

Met het verstrijken van de jaren verandert je gezicht en vermindert de natuurlijke elasticiteit van je huid. Wist je namelijk dat vanaf je 25ste levensjaar het collageen in je huid afneemt? Met fillers kunnen we het volume in de huid herstellen. Hierdoor zal de huid minder snel rimpelen, wat zorgt voor een mooie, strakkere huid.

Stimulatie van collageen

Zowel Radiesse als Sculptra zijn bio-stimulatoren; wat betekent dat beiden fillers de natuurlijke aanmaak van collageen stimuleren. Dit zorgt ervoor dat je ‘eigen’ collageen de kwaliteit van je huid langdurig verbetert. Collageen is namelijk hét ingrediënt dat verantwoordelijk is voor een jeugdige uitstraling en de stevigheid van de huid.

Radiesse vs. Sculptra

Radiesse is een unieke filler, omdat de waterige gel een natuurlijk bestanddeel van het lichaam bevat (calciumhydroxyapatiet). De waterige gel wordt na 2 tot 3 maanden geabsorbeerd en vervangen door de natuurlijke collageenaanmaak van de huid. Sculptra daarentegen is een zuur gemaakt van een biologisch afbreekbaar materiaal dat bekend staat als Poly-L-melkzuur. Na te zijn geïnjecteerd en het volume van Poly-L-melkzuur is verdwenen (meestal na 3-7 dagen), zie je nog geen direct resultaat. Pas wanneer de productie van collageen is gestart, wat meestal na 6 weken is, zullen de resultaten van de behandeling zichtbaar worden. Het maximale resultaat van Sculptra is gemiddeld na 7 tot 8 maanden volledig zichtbaar. Bij Sculptra is namelijk het enige werkingsmechanisme de productie van collageen. Radiesse-resultaten zijn onmiddellijk, terwijl Sculptra een geleidelijk en langzaam proces is dat tijd kost en vaak meerdere behandelingen vereist.

Voor/na combinatie botox en fillers

Op de afbeelding is een voor/na resultaat te zien van een fillerbehandeling met Radiesse.

De overeenkomsten en verschillen op een rijtje

Om je een duidelijk overzicht te geven van de overeenkomsten en verschillen tussen Radiesse en Sculptra, hebben we de twee voor je naast elkaar gezet!

Radiesse vs. Sculptra

Contact

Ben je zelf op zoek naar jouw beste optie voor het behandelen van huidveroudering? Bij De Huidkliniek kun je een consult boeken met een van onze cosmetisch artsen. Zij zullen dan uitgebreid de mogelijkheden bespreken van Radiesse en antwoord geven op jouw vragen. Vind je injectables nog spannend en wil je liever op een andere manier huidveroudering tegengaan? Bekijk dan eens ons behandelaanbod.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Drs. Sarah van de Klundert

Geschreven door

Drs. Sarah van de Klundert

Cosmetisch arts KNMG

Blogs