Vitamine C + SPF: De perfecte zomercombinatie
04-06-2024

Huidverzorging

Vitamine C + SPF: De perfecte zomercombinatie

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we meer tijd buiten doorbrengen. Hoewel de zon ons voorziet van essentiële vitamine D, brengt het ook risico's met zich mee voor onze huid. Bescherming tegen schadelijke Uv-stralen is cruciaal, en het integreren van vitamine C in je huidverzorgingsroutine samen met SPF kan je huid de ultieme bescherming en verzorging bieden.

Waarom Vitamine C?

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is een krachtige antioxidant die veel voordelen biedt voor de huid:

  • Bescherming tegen schade door vrije radicalen: Vitamine C neutraliseert vrije radicalen die ontstaan door Uv-straling en vervuiling, waardoor de huidcellen minder snel beschadigd raken.
  • Stimuleert collageenproductie: Het helpt bij de aanmaak van collageen, een essentieel eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt.
  • Vervaagt donkere vlekken en hyperpigmentatie: Vitamine C kan helpen bij het verhelderen van de huid en het verminderen van donkere vlekken door de productie van melanine te reguleren.

Vitamine C

Het belang van SPF

SPF, oftewel Sun Protection Factor, is een maatstaf voor de bescherming die een zonnebrandcrème biedt tegen UVB-stralen, de belangrijkste veroorzakers van zonnebrand en huidkanker. Het dagelijks gebruik van een SPF is essentieel om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.
  • Bescherming tegen de zon: SPF beschermt je huid tegen de directe schade van Uv-stralen, die kunnen leiden tot pijnlijke zonnebrand, huidveroudering of pigmentschade. 
  • Verminderen van het risico op huidkanker: Langdurige blootstelling aan Uv-straling verhoogt het risico op huidkanker. Een goede zonnebrandcrème kan dit risico aanzienlijk verminderen.
  • Voorkomen van vroegtijdige huidveroudering: Uv-straling kan de huidstructuur beschadigen, wat leidt tot rimpels, fijne lijntjes en een verlies van elasticiteit. SPF helpt deze tekenen van veroudering te voorkomen.
Terwijl SPF de huid beschermt tegen Uv-stralen, werkt vitamine C als een extra laag bescherming door vrije radicalen te neutraliseren die door Uv-stralen worden gegenereerd. Door beide producten samen te gebruiken, zorg je voor een langdurige bescherming gedurende de dag, aangezien vitamine C de effectiviteit van SPF kan verlengen en versterken.

SPF

Hoe gebruik je vitamine C en SPF in je huidverzorgingsroutine?

Hier is een eenvoudig stappenplan om deze krachtige combinatie in je dagelijkse routine op te nemen: 
  • Reiniging: Begin met een milde reiniger om je huid te ontdoen van vuil en onzuiverheden
  • Vitamine C serum: Breng een paar druppels vitamine C serum aan op je gezicht en hals. Laat het serum goed intrekken. Wij raden het vitamine C serum van Felice Skincare aan. Deze bevat een hoog percentage (20%) vitamine C.
  • Hydraterende crème: Gebruik een hydraterende crème passend bij je huidtype om de vochtbalans van de huid in tact te houden tijdens de zomerperiode.
  • SPF: Sluit af met een breedspectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig aanbrengt en herhaal dit elke twee uur als je de hele dag buiten bent. Gebruik bijvoorbeeld deze van Felice Skincare.

Conclusie 

De combinatie van vitamine C en SPF biedt een krachtige bescherming en verzorging voor je huid tijdens de zomermaanden. Door deze twee essentiële producten te integreren in je dagelijkse huidverzorgingsroutine, kun je genieten van de zon zonder je zorgen te maken over de schadelijke effecten op je huid. Bescherm, voed en verjong je huid deze zomer met de kracht van vitamine C en SPF!

Benieuwd naar jouw perfecte huidverzorgingsroutine?

Plan een vrijblijvend consult met een van onze huidtherapeuten! We geven je graag advies.

Blogs