Skip to main content
co2 laser

De CO2 laser (ook wel bekend als de fractionele CO2 laser) is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een grove poriën of onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser. Wij merken bij De Huidkliniek dat de huidverjongende laserbehandelingen sterk toenemen. Dit komt omdat steeds meer mensen de huid zelf aan het werk willen zetten, zoals het geval met laser, in plaats van dat er iets wordt geïnjecteerd of fillers. Rimpels verminderen met de CO2 laser is onze meest populaire en effectieve behandeling op het gebied van huidverjonging.

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Wij kijken dan samen met u of een behandeling met CO2 laser geschikt is voor uw huid. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

De ontwikkeling van nieuwe antivirale geneesmiddelen zal belangrijk zijn om dit doel te bereiken.
Bovendien kan de therapeutische klik hier nu benadering een directe impact hebben op de menselijke gezondheid.
Evenzo kunnen antitumorgeneesmiddelen effectief zijn tegen veel verschillende kankeraandoeningen.

CO2 laserbehandeling tegen (acne) littekens

Littekens kunnen, afhankelijk van de oorzaak, overal op het lichaam en gezicht voorkomen en ze zijn vooral vanuit cosmetisch oogpunt storend. Ook kunnen ze een blijvende herinnering aan het trauma vormen. De CO2 laser is de meest effectieve laser om de structuur van de huid te verbeteren. Daarom is deze laser héél geschikt voor de behandeling van littekens en van de ontstane deukjes en putjes na acne. Maar ook huidverkleuringen zoals rode of donkere vlekjes zullen door deze laser minder zichtbaar worden.

CO2 laserbehandeling tegen rimpels

Als u denkt aan rimpels zal dit waarschijnlijk samen gaan met het denken aan de verslapping van de huid. Wij merken steeds vaker dat dit niet meer de enige twee onderwerpen zijn die besproken worden bij huidveroudering. Een CO2 laserbehandeling is een intensieve en effectieve behandeling om rimpels te verminderen.

CO2 laserbehandeling tegen pigment

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Tegenwoordig wordt pigment ook wel gezien als de nieuwe rimpel, steeds meer mensen ervaren dit als huidveroudering. De huidtherapeuten van De Huidkliniek kunnen pigmentvlekken makkelijk en effectief behandelen met een CO2 laserbehandeling.

CO2 laserbehandeling tegen huidonregelmatigheden

Naarmate we ouder worden, ontstaan er vaak ontsierende huidonregelmatigheden, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen. De CO2 laser is een intensieve en effectieve behandeling voor het verwijderen van verschillende huidonregelmatigheden.

CO2 laserbehandeling voor huidverjonging en huidverbetering

De huid begint te verouderen vanaf het 25ste levensjaar. Naast de bekende rimpels kunnen er pigmentvlekken ontstaan en wordt de huid slapper. De rijpe huid is zichtbaar aan het verouderen waardoor huidverjonging gewenst is. Dit proces kunnen we helaas niet geheel stoppen, maar zéker vertragen. De CO2 laser is een intensieve en effectieve behandeling voor huidverjonging en huidverbetering.

Hoe werkt de CO2 laser?

Het licht van de CO2 Laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor gecontroleerde schadekolommen in de huid worden gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor de huid van binnenuit wordt geherstructureerd. Je kunt dit vergelijken met de natuurlijke wondgenezing. We creëren door middel van de laser een gecontroleerde wond die op een natuurlijke manier zal genezen, tijdens dit genezingsproces wordt de oude, beschadigde huid afgestoten en worden er veel nieuwe collageen en elastinevezels geproduceerd. Dit resulteert in een strakkere en egale huid.

CO2 laser: de behandeling

Voor de behandeling wordt gestart, zal de huid goed ontvet worden met huidalcohol en wordt de sterkte van de laser aangepast aan het huidtype en de behandelindicatie. De huidtherapeut zal bescherming op uw ogen aanbrengen en aangeven wanneer zij gaat beginnen met de laserbehandeling. De CO2 Laser maakt gecontroleerde schadekolommen in de huid die zichtbaar zijn als kleine vierkantjes op de huid en hierdoor kan de huidtherapeut mooi op elke puls aansluiten en zo het hele behandelgebied behandelen.

Elke puls kan als een scherpe, brandende sensatie voelbaar zijn, het kan wat ongemak opleveren, wat per persoon verschillend is. Nadat het hele gebied is behandeld, krijgt u twee coldpacks mee naar huis om de huid te koelen gezien er zwelling en roodheid na de behandeling zichtbaar is.

Voor en na foto’s CO2 laser behandeling

co2 laser

Resultaten CO2 laserbehandeling

De CO2 laser is de meest intensieve laser van dit moment, maar levert hierdoor ook de mooiste resultaten op. Deze laser verbetert rimpels, littekens, pigmentvlekken en een verslapte huid. De huidverbetering is langzaam waarneembaar in de weken en maanden na het herstel van de huid. Tot 6 maanden na de laatste behandeling is de productie van collageen en elastine nog actief waardoor de huid blijft verbeteren. Na deze 6 maanden stabiliseert het resultaat.

Kleven er risico’s of complicaties aan een behandeling met de CO2 laser?

Een CO2-laserbehandeling is een intensieve, maar ook veilige behandeling. De behandeling kent weinig risico’s. Wel is het mogelijk dat na de behandeling de volgende bijwerkingen optreden:

  • Een tijdelijke overmatige bruine verkleuring van de huid. Dit gebeurt vooral wanneer het behandelde gebied voor of na de behandeling toch is blootgesteld aan de zon.
  • Roodheid van de huid. Dit verdwijnt na een paar weken tot enkele maanden vanzelf.
  • Het ontstaan van puistjes en rode vlekjes in de eerste weken na de behandeling.
  • Zeer zelden ontstaan, na de (middel)zware behandeling met de CO2-laser, bleke gebieden in de behandelde huid. Deze verdwijnen niet altijd.

Ervaring CO2 laser

“Uitstekend” Persoonlijke en eerlijke advies voor huidverbetering. Deskundig op vakgebied en heel vriendelijk. Stapsgewijs neemt zij je mee in wat ze gaat doen en geeft van te voren aan wat je kan ervaren. Fijne service!!!

Contact

Bent u benieuwd of een CO2 laserbehandeling geschikt is voor uw huid? U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 088 224 03 00.

Tijdens een vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen en advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

De Huidkliniek is gespecialiseerd in laserbehandelingen, waaronder de CO2 laser. Wij bieden echter nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor laserontharing, een bindweefselmassage, én het behandelen van huidaandoeningen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg?

Tijdens het vrijblijvend consult stellen de huidtherapeuten van De Huidkliniek een behandelplan op maat voor u op. Tijdens dit consult wordt tevens aandacht besteed aan de specifieke voor en nazorg maatregelen die u kan treffen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 6 tot 12 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 1-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Voor de huidverjonging adviseren wij jaarlijks een onderhoudsbehandeling.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Een CO2 laserbehandeling is een intensieve behandeling. De huid voelt na de behandeling branderig aan en rondom de ogen en wangen treedt meestal de meeste zwelling op. Het is belangrijk om de behandelde gebieden voldoende te hydrateren om te voorkomen dat wondvocht uit de huid treedt en nadien een korst vormt. Binnen ongeveer 2 dagen, kan een extreme bruining of lichte micro-korstvorming verschijnen die niet langer dan 7-10 dagen zal aanhouden.

De korstvorming kan ook voor jeuk zorgen, maar dit is een teken van herstel. De met laser behandelde gebieden zullen in eerste instantie een felrode kleur krijgen. De roodheid zal in de weken na de behandeling vervagen. Nadat u eerst nog een roze huidskleur heeft, zal deze na een paar maanden weer normaal van kleur zijn. U kunt deze rode kleur goed camoufleren met Lycogel. Wij raden onze cliënten aan om na de behandeling 1 week vrij te nemen of thuis te werken.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig. Daarom gebruiken wij in veel gevallen verdovende Emla-crème. Het verschilt per behandeling hoe gevoelig de behandeling is. Hoe intensiever we behandelen, hoe meer u van de behandeling zult voelen. U leest op de pagina’s van de verschillende behandelingen hoe andere mensen de behandeling ervaren.

Hoe lang duurt de behandeling?

Dit verschilt per type behandeling en het aantal mogelijke vervolgbehandelingen voor het gewenste resultaat. Tijdens het eerste kosteloze consult, stelt de specialist een behandelplan op maat voor u op.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een CO2 laserbehandeling voor u wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Blogs

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Wat is het verschil tussen couperose en rosacea? Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel wat optreedt bij inspanning of door emoties. De rode kleur wat ontstaat in de…
Bacne 1

Bacne: acne op je rug. Zo kom je ervan af!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Bacne: acne op je rug. Zo kom je ervan af! Bacne: ook wel acne op de rug, is een veelvoorkomend huidprobleem. Denk hierbij aan een paar kleine puistjes op je…
pukkel

Laat je date niet verpesten door een pukkel!

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Laat je date niet verpesten door een pukkel! Je zal het nét zien: je bent je aan het klaarmaken voor een eerste date en opeens voel je dat er onderhuids…
Derma2Care