Co2 laser bij acnelittekens
12-12-2022

Acne

Co2 laser bij acnelittekens

Het is al vervelend genoeg om last te hebben van acne, laat staan als er hierdoor ook nog acnelittekens achterblijven. Helaas kan er, theoretisch gezien, na iedere pukkel een litteken ontstaan. Gelukkig kun je bij ons goed terecht om acnelittekens te verminderen. Er zijn verschillende behandelingen die we kunnen inzetten voor het reduceren van acnelittekens, namelijk: peelings, microneedling en laserbehandelingen. Om optimaal resultaat te behalen kiezen wij geregeld voor de Co2 laser.

Wat is de Co2 laser?

De Co2 laser is de eerste laser die ontworpen is voor huidverjonging en kan ingezet worden bij verschillende indicaties, zoals huidveroudering en acnelittekens. Het werkt als volgt: het laserlicht bij de co2 laser wordt gefilterd, waarbij het licht verdeeld wordt in bundels. Hierdoor worden watermoleculen in de huid extreem opgewarmd, zodat het behandelde huidlaagje verdampt. Dit verdampte laagje maakt plaats voor een nieuw huidlaagje. Tegelijkertijd dringt het laserlicht door tot de diepere huidlaag om de collageenproductie te stimuleren. Dit gebeurt allemaal op een zeer gecontroleerde manier.

Co2 laserbehandeling bij acne littekens

De CO2 laser is de meest effectieve laser om de structuur van de huid te verbeteren. Daarom is deze laser héél geschikt voor de behandeling van de ontstane deukjes en putjes na acne. Tevens huidverkleuringen, zoals rode of donkere vlekjes, zullen door deze laser minder zichtbaar worden. Daarnaast verbetert de algehele huidtextuur en vermindert het fijne lijntjes en rimpels.

Welk resultaat kun je verwachten?

Dit is uiteraard afhankelijk van de mate van acne en de daardoor ontstane littekens. Hoe dieper het litteken, hoe moeilijker dit te behandelen is. Hele diepe littekens zullen dan ook nooit volledig verdwijnen, maar wel enorm verbeteren. De oppervlakkige deukjes die we vaak op de wangen, slapen en de zijkanten van de kin zien, zijn goed te behandelen met de CO2 laser.

Voor en na de Co2 laserbehandeling
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Acnelittekens zijn helaas niet na één behandeling verdwenen. Gemiddeld adviseren wij 3 tot 5 behandelingen. Het interval tussen deze behandeling varieert tussen de 6 en 12 weken, afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Wat is de hersteltijd?

De hersteltijd bedraagt ongeveer één week. De eerste twee dagen zal je huid voornamelijk rood zijn, en er zal enige zwelling ontstaan. Ná deze periode ontstaat er een korst op de behandelde huid, die er na ongeveer 4 tot 5 dagen langzaam afschilfert. De huid hieronder zal nog licht rood/roze zijn. Het kan enkele weken duren voordat de huid geen roodheid meer vertoond, maar dit is goed te camoufleren waardoor dit niet zichtbaar is.

Is de behandeling iets voor mij?

Als je de CO2 laser toch wat te spannend vindt door bijvoorbeeld de hersteltijd, zijn de Erbium:Glass laser, chemische peeling en microneedling ook mooie behandelmethoden die wij veelvuldig inzetten voor de behandeling van acnelittekens.

Is de behandeling pijnlijk?

De Co2 laserbehandeling is niet pijnloos. Voorafgaand aan de behandeling bieden wij de mogelijkheid om verdovende crème (Emla crème) aan te brengen, waardoor het aangenamer is de behandeling te ondergaan.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een behandeling met de Co2 laser zijn vanaf 129,- voor een deel van het gezicht. Voor het hele gezicht kost een Co2 laserbehandeling 603,-. Deze behandeling kan vergoed worden, dit verschilt per zorgverzekeraar. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket hebt binnen de zorgverzekering. Je kunt hiervoor contact opnemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier al onze tarieven.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs

Alle blogs