ipl

Heb je last van pigmentvlekken of roodheid in je gezicht of op je lichaam? Bij De Huidkliniek behandelen huidtherapeuten verschillende huidproblemen en/of -onregelmatigheden effectief door middel van IPL (Intense Pulsed Light). Een IPL-behandeling is een techniek waarbij licht door de rode kleurstof in het vat en/of door het pigment van een pigmentvlek geabsorbeerd wordt. De warmte die hierbij vrijkomt, breekt het vaatje en/of pigment af. Ons natuurlijk afvoersysteem voert dit vervolgens af.

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Een huidtherapeut kijkt dan samen met je of een IPL-behandeling geschikt is. Je kunt ons bereiken op: 088 224 03 00. Op je gemak meer lezen over bijvoorbeeld het verschil tussen een IPL en een laserbehandeling? De Huidkliniek publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

IPL behandeling voor huidonregelmatigheden

Naarmate we ouder worden ontstaan er vaak ontsierende huidonregelmatigheden, zoals steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen. IPL is een uiterst geschikte behandeling voor het verwijderen van verschillende huidonregelmatigheden.

IPL behandeling voor pigment

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Tegenwoordig wordt pigment ook wel gezien als de nieuwe rimpel, steeds meer mensen ervaren dit als huidveroudering. De huidtherapeuten van De Huidkliniek kunnen pigmentvlekken makkelijk en veilig behandelen met een IPL-behandeling.

IPL behandeling voor roodheid gezicht

Roodheid, ook wel erytheem genoemd, is iets waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Rode wangetjes worden vaak beschouwd als een teken van gezondheid. Maar roodheid kan ook vormen aannemen waar we vaak niet zo blij mee zijn. Een IPL-behandeling kan voor uw roodheid uitkomst bieden.

Ook voor het verminderen van striae (door spanning gescheurde onderhuidse bindweefsel) behandelen de huidtherapeuten middels IPL.

Voor en na foto’s IPL behandeling

IPL voor en na foto's

Hoe gaat de IPL behandeling in zijn werk?

Tijdens een IPL-behandeling wordt licht in de huid in warmte omgezet wordt waardoor bepaalde structuren, zoals bloedvaatjes en pigmentvlekken, kunnen worden behandeld zonder de omliggende huid te beschadigen. Kenmerkend voor IPL is dat het met meerdere kleuren licht werkt en zich hierdoor op meerdere plekken en op meerdere structuren van de huid kan richten. Het voordeel hiervan is dat als u last heeft van vaatjes en/of pigmentvlekken die zich verspreid over het gezicht of bijvoorbeeld het decolleté bevinden, u al deze probleemzones in één behandeling volledig kunt behandelen.

In onderstaande video kunt u zien hoe IPL werkt.

IPL ervaring

“Heel tevreden!” Het is een super snelle behandeling en ik zag al na 1 keer resultaat.

Contact

Bent u benieuwd of een IPL-behandeling geschikt is voor uw huid? U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 088 224 03 00.

Tijdens een vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te kunnen beoordelen hoe wij uw huid het beste kunnen

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van huidonregelmatigheden en -problemen met IPL, bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om uw beenvaatjes te laten weglaseren, voor verschillende facials en peelings, én het behandelen van gerstekorrels. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserontharing.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een IPL-behandeling wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven en kosten voor IPL.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van uw indicatie. Onze huidtherapeut geeft u hier tijdens een vrijblijvend consult meer informatie over.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling kan wat gevoelig zijn en tevens kunt u warmte voelen. De behandeling is echter doorgaans goed te verdragen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Middels IPL kan de roodheid en/of pigment in uw huid veilig verwijderd worden. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 2 tot 4 weken te zien.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Houdt u er rekening mee dat de huid zo’n 2 tot 5 dagen na de behandeling rood kan zijn en dat er zwelling kan ontstaan, met name rondom de ogen. Doorgaans zijn deze reacties na een aantal uren al verminderd/verdwenen. Ook kan er na de behandeling lokale korstvorming ontstaan, dit is na 7 tot 10 dagen genezen. U kunt de roodheid goed camoufleren met Lycogel, vraag uw huidtherapeut om advies.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de ernst van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Is de behandeling schadelijk?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de ernst van de indicatie zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Wanneer beenvaten worden behandeld, duurt de hersteltijd vaak 8 weken en mag de behandeling ook pas worden herhaald na 8 weken. Mogelijk zijn er hierna jaarlijks onderhoudsbehandelingen nodig.

Blogs

Fabels en feiten over een ooglift

Fabels en feiten over een ooglift

| Blog | No Comments
Fabels en feiten over een ooglift Door middel van een ooglift behandeling met de Tixel verstrakken we de huid rondom en op de ogen. De Tixel verhit de huid enkele…
verschil tussen laser en ipl

Wat is het verschil tussen laser en IPL? De voor- en nadelen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Wat is het verschil tussen laser en IPL? Wanneer ongewenste haargroei wordt behandeld, behoren IPL en laser tot de behandelmogelijkheden.  Maar wanneer kiezen wij voor de IPL of juist voor…
beautyweetjes

10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner!

| Blog | No Comments
10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake komt dat je huidtherapeut…
ipl ipl

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


    Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care