Behandeltraject roodheid: de ervaring van Marieke (26)
14-02-2024

Roodheid

Behandeltraject roodheid: de ervaring van Marieke (26)

Marieke kampte met diffuse roodheid op haar wangen en verschillende rode vaatjes in haar gezicht en op haar benen. Zij heeft gekozen voor de behandelprotocollen van roodheid bestaande uit 3 IPL-behandelingen voor het gezicht en 3 Long Pulsed Nd:Yag laser behandelingen voor haar benen. Benieuwd naar het resultaat en de ervaring van Marieke? Je leest het in deze blog.

Wat zijn jouw overwegingen geweest om naar De Huidkliniek te gaan?

Ik was al bekend met De Huidkliniek, omdat ik er eerder een intakegesprek over tatoeage verwijdering heb gehad wat me erg bevallen was. Toen ik online ben gaan kijken voor een behandeling tegen de rode vaatjes op mijn gezicht en benen was De Huidkliniek dan ook de eerste website die ik aanklikte om een afspraak in te plannen. Daarnaast is het op een paar minuten afstand lopen vanuit mijn huis, dus dat was ook ideaal. Ook dit keer was mijn gesprek met huidtherapeut Laura erg bevallen.

Wat voor behandelplan heeft de huidtherapeut voor jou opgesteld?

Laura was heel duidelijk en eerlijk over de behandelingen en hoe ze in zijn werk gaan. Ze vertelde dat ik waarschijnlijk drie keer langs moest komen voor het beste resultaat. Ze heeft me uitgelegd dat ze twee verschillende lasers zou gebruiken, een voor de roodheid in mijn gezicht (IPL), en de ander voor de bloedvaatjes op mijn benen (Long Pulsed Nd:Yag laser). Daarnaast is het (altijd) belangrijk om jezelf goed tegen de zon te beschermen, zeker met deze behandelingen. Ik moest na de behandeling erop letten dat ik mijzelf niet direct teveel zou inspannen (bijvoorbeeld door direct te gaan sporten) en dat ik er rekening mee moest houden dat mijn huid zo’n 2 tot 5 dagen na de behandeling rood kon zijn en dat er zwelling kon ontstaan. Hier heb ik alleen helemaal geen last van gehad! Ik zag meteen na mijn eerste behandeling een heel mooi resultaat, maar Laura vertelde wel dat de roodheid over de tijd misschien terug kunnen komen. Vandaar ook het behandelprotocol om het diepgelegen probleem van mijn roodheid goed te kunnen behandelen.

IPL

Welke producten heb je op advies van onze huidtherapeut aangeschaft? Hoe bevallen deze producten?

De producten die mij geadviseerd zijn en ik gebruik:
  • De Anthelios Uv Mune Onzichtbare Fluide Spf50+ van La Roche Posay om mijn huid goed tegen de zon te beschermen.
  • De Cicaplast Baume B5 van La Roche Posay om mijn huid na de behandelingen goed te verzorgen, aangezien deze crème huidherstellend werkt en erg geschikt is om een rode, geïrriteerde huid te behandelen.
  • De Niacinamide 10 Serum van La Roche Posay, omdat dit serum kalmerend en ontstekingsremmend werkt en daarom erg goed is om roodheid in het gezicht te behandelen.
Ik ben zeer tevreden over deze producten en gebruik deze op dagelijkse basis.

Wat waren je verwachtingen bij het starten van een protocol voor roodheid bij De Huidkliniek?

Ik had niet verwacht dat we zo snel resultaat zouden zien. Na 1 behandeling zag ik al dat er zoveel vaatjes weg waren. Alleen het resultaat van de vaatjes op mijn benen zag je niet direct maar over de tijd heen en na meerdere behandelingen. Het dieper gelegen probleem van mijn diffuse roodheid op mijn wangen werd door het behandelpakket heel goed behandeld. Ik ben dus boven mijn verwachtingen verrast geweest.

Hoe heb je de behandelingen ervaren?


Laura nam heel fijn de tijd voor me aangezien het soms goed zoeken is naar die kleine vaatjes. Ze heeft op deze manier geen enkel vaatje gemist. Wat ik ook erg fijn vond was dat ze telkens aftelde voordat de laser zou ’schieten’. Ondanks dat Laura ruim de tijd voor me nam, was de behandeling binnen een mum van tijd voorbij. De meerderheid van de vaatjes verdwenen meteen, waardoor ik onmiddellijk resultaat zag. Door de IPL-laser waren mijn wangen een beetje rood geworden, wat normaal is, maar ook dit was binnen een paar uur weggetrokken. Al met al een hele fijne ervaring!

Voor na couperose
Diffuse roodheid voor na


Zou je het behandelprotocol roodheid aanraden aan mensen in je eigen omgeving?

Ik zou iedereen die kampt met roodheid of vaatjes aanraden om deze behandeling te doen. De vaatjes bij mijn neus zijn helemaal weg door één keer laseren. Deze vaatjes vond ik echt tekenend op mijn gezicht en ik voel me een stuk frisser als ik nu in de spiegel kijk. Het meest bizarre aan deze behandeling vind ik dat het zo snel gefixt is, zonder zalfjes, crème of andere middelen die je worden aangesmeert en niet blijken te werken. Het is niet pijnloos, maar zeker de moeite waard! Ook mijn roodheid op mijn wangen is aanzienlijk minder waardoor ik minder vaak make-up zal dragen, ook dit is weer een win-win!

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Marieke

“Een hele fijne ervaring van begin tot eind met huidtherapeut Laura! Ze heeft mij geholpen met de roodheid op mijn wangen en kleine vaatjes op mijn gezicht en benen weg te laseren. Ze was duidelijk, eerlijk en nam de tijd om naar me te luisteren en kijken. Echt een aanrader!”

Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs