Ouderdomsvlekken

Een ouderdomsvlek is zonschade die zich uit in een pigmentvlek. Ouderdomsvlekken kunnen voorkomen op lichaamsdelen die vaak worden blootgesteld aan zonlicht.

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren cosmetisch artsen en huidtherapeuten
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen 

Zo helpen wij je

Wat zijn ouderdomsvlekken?

Ouderdomsvlekken worden ook wel pigmentvlekken genoemd. Blootstelling aan zonlicht speelt een grote rol bij het ontstaan hiervan. Hoe minder (goed) de huid beschermd is met een zonnefactor of hoe vaker de huid is blootgesteld aan zonlicht des te groter is de kans dat er in de loop van de jaren ouderdomsvlekken ontstaan.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?

Hoewel we het ouderdomsvlekken noemen, hoeven deze pigmentvlekken niet pas op latere leeftijd te ontstaan. De kans dat ze op relatief jonge leeftijd ontstaan is groter wanneer de huid veel blootgesteld wordt aan zonlicht op een jonge leeftijd. Met name bij lichte huidtypen die gemakkelijk verbranden is de kans op het ontwikkelen van ouderdomsvlekken groter. Deze vorm van pigmentatie zien we bij donkere huidtypen nauwelijks. Ouderdomsvlekken kunnen gemakkelijk voorkomen worden door de huid goed te beschermen tegen zonlicht met een SPF30 of hoger.

Ouderdomsvlekken, die doorgaans op de handen, in het gezicht en op het decolleté of op andere vaak aan de zon blootgestelde gebieden worden aangetroffen, zijn kleine, vlakke, donkere plekjes op de huid (lichtbruin tot zwart van kleur). Ouderdomsvlekken komen vaak voor op delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, zoals de rug van de handen, het gezicht, de onderarmen, het voorhoofd en de schouders.

Ouderdomsvlekken

Producten tegen ouderdomsvlekken

De behandeling

Jolie

“Ik ben heel blij met de microneedling behandelingen tegen pigmentvlekken. Je wordt heel hartelijk verwelkomd, goed geïnformeerd en professioneel behandeld. Na de behandeling moest mijn huid een paar dagen herstellen, maar daarna zag ik al direct verschil!”

Wendy

Geschreven door

Wendy

Afgestudeerd HBO opleiding Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Alle klinieken

Blogs