10 meest gestelde vragen over injectables
14-02-2024

Injectables

10 meest gestelde vragen over injectables

Wat weet jij over botuline toxine en fillers? In dit blog hebben wij de 10 meest gestelde vragen over injectables voor je op een rijtje gezet! 

1. Wat is het verschil tussen botuline toxine en fillers?

  • Botuline toxine zorgt ervoor dat een spier zich tijdelijk niet kan bewegen na behandeling doordat de zenuwen de signalen niet kunnen doorgeven aan de spier. Dit effect is tijdelijk en duurt tussen de 3 en 6 maanden.
  • Fillers zijn gels die bestaan uit hyaluronzuur, een natuurlijk molecuul wat ook in onze huid dook voorkomt zonder fillerbehandeling. Fillers worden ingezet om verloren volume te herstellen.

2. Doet een injectables behandeling pijn?

Injectables behandelingen kunnen soms wat gevoelig zijn, maar horen niet pijnlijk te zijn. In fillers zit vaak verdovingsvloeistof waardoor het injecteren van de filler zelf geen pijn doet. Voorafgaand aan een filler behandeling kan er ook voor gekozen worden om plekjes te verdoven.

3. Hoelang houden de resultaten aan van botuline toxine en fillers?

Botuline toxine werkt in een periode van 3 tot 6 maanden langzaam uit. Fillers zijn over het algemeen langer houdbaar, gemiddeld een jaar. Bij fillers moet wel onderscheid gemaakt worden tussen oppervlakkige fillers (in rimpeltjes), deze werken sneller uit dan dieper geplaatste fillers.

4. Is een injectables behandeling veilig?

Injectables behandelingen worden bij De Huidkliniek zorgvuldig uitgevoerd en cliënten worden over de eventuele risico’s altijd op de hoogte gesteld. Aan elke ingreep zijn risico’s verbonden, maar met de juiste technieken en betrouwbare producten kunnen de behandelingen veilig worden uitgevoerd.

10 vragen over injectables

5. Voor welke gebieden worden botuline toxine en fillers het meest ingezet?

Botuline toxine wordt cosmetisch het meest gebruikt voor het verminderen van frons- en voorhoofdslijnen. Het kan echter ook gebruikt worden om tanden knarsen, migraine, en overmatig zweten te verminderen. Fillers kunnen voor heel veel dingen worden ingezet, namelijk: voor het verminderen van rimpeltjes of het herstellen van verloren volume in de wang, lip of het voorhoofd. Gebieden die minder voor hand liggend zijn, maar ook behandeld kunnen worden, zijn bijvoorbeeld de oorlellen en schaamlippen.

6. Kun je injectables inzetten tegen wallen?

Je kunt injectables zeker inzetten tegen wallen. Bij wallen die veroorzaakt worden door een verminderd volume in de traangoot kunnen fillers worden geplaatst. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traangoot filler, bijvoorbeeld mensen die veel vocht vasthouden rond de ogen. Wallen worden vaak niet door maar 1 ding veroorzaakt, hier moet altijd goed naar gekeken worden voordat we besluiten een traangoot filler te plaatsen.

7. Lubber ik uit als de injectables uitwerken?

Nee, je lubbert niet uit wanneer injectables uitwerken. Met injectables kan je de tijd soms een beetje terugdraaien maar het verouderingsproces gaat door. Als je in de toekomst geen fillers of botuline toxine meer wil, kan je gewoon stoppen met je laten behandelen en je lichaam ruimt langzaam de injectables op.

8. Ik overweeg een injectable behandeling, maar ik wil echt niet over de top.

Geen zorgen, over de top ga je niet zo snel. De artsen bij De Huidkliniek zullen altijd het natuurlijke resultaat nastreven en ‘nee’ zeggen wanneer ze niet achter een behandeling staan. Uiteraard luisteren we altijd naar jouw wensen. 

10 vragen over injectables

9. Ik ben bang voor naalden, kan ik behandeld worden?

Als je bang bent voor naalden kunnen de artsen daar rekening mee houden. Je hoeft naaldjes niet te zien tijdens je behandeling, vaak kun je je ogen dichthouden. Ook afleiding tijdens de behandeling helpt, zo kan de arts je vragen stellen over bijvoorbeeld je laatste vakantie om je gedachten af te leiden.

10. Wat mag ik niet rondom een injectable behandeling?

Het drinken van alcohol voorafgaand aan een injectable behandeling is af te raden. Dit heeft met name te maken met het risico op blauwe plekken. Na een filler behandeling raden wij aan om de eerste 24 uur na de behandeling niet te sporten en een week niet in de sauna of zon te gaan. Na een botuline toxine behandeling raden we aan om een paar uur niet te sporten en niet plat te liggen. Dit om complicaties te voorkomen.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.
Drs. Sarah van de Klundert

Geschreven door

Drs. Sarah van de Klundert

Cosmetisch arts KNMG

Blogs