15 Feiten en fabels over vetbevriezing
23-11-2023

Ongewenst vet

15 Feiten en fabels over vetbevriezing

“Werkt vetbevriezing echt?” Het is een van de meest gestelde vragen bij ons in de klinieken. Niet zo gek, want het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: een apparaat dat je helpt om in shape te komen. Aangezien veel mensen nog vragen hebben over deze behandeling, zetten wij in dit blog de 15 meest voorkomende feiten en fabels over vetbevriezing voor je op een rijtje.

1. Verdwenen vetcellen door vetbevriezing kunnen niet meer terugkomen en zijn permanent verwijderd.

Feit. Je lichaam beschikt over een bepaald aantal vetcellen. Sterven deze cellen af, dan worden er geen nieuwe cellen aangemaakt. De vetcellen die je door middel van Cryolipolyse verwijdert, komen dus niet meer terug.

Echter, kunnen de overgebleven vetcellen wel opnieuw gaan groeien bij een ongezonde leefstijl. Hierdoor raakt je lichaam weer uit vorm. Een gezonde leefstijl na de behandeling is daarom belangrijk voor een blijvend effect.

2. Vetbevriezing is alleen geschikt voor vrouwen.

Fabel. Het is een van de meest populaire behandelingen die wij uitvoeren bij mannen. Op nummer 1 staat laserontharing, op de tweede plaats komt vetbevriezing voor de buik of de love handles. Deze gebieden zijn het hardnekkigste om lokaal vet te verliezen.

3. Cryolipolyse behandelingen zijn al meer dan 3 miljoen keer toegepast. Vooral in de VS is het een enorm succes.

Feit. De VS staat erom bekend veel cosmetische ingrepen te hanteren. Hierbij is de Cryolipolyse behandeling een populair begrip geworden als het gaat om het contouren van het lichaam. Naast de VS zijn er ook andere landen die het een waardevolle techniek vinden. Zo ook ons eigen land!

Vetbevriezing

4. Vetbevriezing kan goed in combinatie met gezond eten en/of sporten.

Feit. Zeker! Voor het beste resultaat is de combinatie gezond eten en sporten van essentieel belang. Hierdoor zal het effect van de behandeling alleen maar groter worden. De vetbevriezing geeft geen vrij spel om meer zoetigheid/vettig eten te kunnen consumeren. Hierdoor kan het vetgehalte weer oplopen.

5. Als je iets wilt laten corrigeren, moet je onder het mes of streng diëten.

Fabel. Vroeger was dit inderdaad het geval. Nu hoeft dit gelukkig niet meer door de niet-invasieve (waar geen operatie of ingreep aan te pas komt) technieken, zoals Cryolipolyse.


6. Vetbevriezing is een pijnlijke behandeling.

Fabel. Gedurende de eerste 5-10 minuten is er sprake van gevoeligheid, hierna voelt het behandelde gebied verdoofd door de kou en zal de gevoeligheid wegtrekken. Na de behandeling is het fijn om losse kleding te dragen omdat het behandelde gebied nog verdoofd kan aanvoelen.

7. Je kunt op 1 dag meerdere behandelingen ondergaan.

Feit. Het plannen van meerdere behandelingen op 1 dag is toegestaan, mits het niet hetzelfde gebied betreft. We behandelen maximaal twee lichaamszones per keer.

8. De behandeling is voor iedereen geschikt.

Fabel. De behandeling is geen oplossing voor obesitas/overgewicht. Cryolipolyse is met name geschikt voor het vet dat ondanks een gezonde leefstijl en sporten niet reduceert. In de voorafgaande intake beoordelen wij of deze behandeling voor jou geschikt is.

9. De onderkin kunnen we verminderen met vetbevriezing.

Feit. De onderkin is in te perken middels Cryolipolyse. Hierbij wordt een kleinere behandelkop gebruikt dan voor de andere gebieden, zodat het goed op de kin aansluit. De kaaklijn en kin zullen hierdoor meer worden geaccentueerd. Wil je meer weten over dat wat kunt doen tegen een onderkin? Kijk dan naar dit blog. 

vetbevriezing

10. Alle cryolipolyse apparaten werken even effectief.

Fabel. Cryolipolyse laat vetcellen verdwijnen door selectieve koeling. Dit is wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Echter, wordt er ook niet-werkende apparatuur verstrekt. Dit leidt tot marktmisbruik in betrekking tot de populariteit van de behandeling. Wil je weten of een vetbevriezingsapparaat goed werkt? Let er dan op dat er -9°Cwordt gekoeld. Vetcellen beschadigen bij een temperatuur van -9°C. Daarnaast is het belangrijk dat er met een “zuigkop” wordt gewerkt. Hierdoor behandel je een groter gebied in één keer.

11. Cryolipolyse helpt om snel gewicht te verliezen.

Fabel. Cryolipolyse is niet ontwikkeld om snel gewicht te verliezen. Het gaat echt om het shapen van je lichaam door hardnekkig vet te verwijderen, dat je niet met sporten en gezond eten kwijtraakt. De behandeling is daarom altijd een aanvulling op een gezond dieet en voldoende beweging. Deze behandeling is geschikt om lokaal vet te verliezen.

12. Cryolipolyse is alleen geschikt voor de buik.

Fabel. Cryolipolyse wordt met name ingezet om vetcellen te bevriezen in de volgende probleemzones:

Buik
Rug (bh randje)
Love handles
Zadeltassen
Binnenkant bovenbenen
Buitenkant bovenbenen
Bovenarmen
Onderkin

13. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor het juiste resultaat.

Feit. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Een Cryolipolyse behandeling duurt ongeveer 40 minuten, maar daarna wordt je lichaam aan het werk gezet om de vetcellen af te voeren. Om de vetcellen af te voeren, heeft je lichaam tijd nodig. Daarom ligt er altijd een periode van 8 tot 12 weken tussen iedere behandeling.

14. De behandeling dient uitgevoerd te worden door een huidtherapeut.

Fabel. Dit is niet noodzakelijk, maar dit adviseren wij wel. Het is belangrijk dat je bij de juiste specialist met de juiste apparatuur terechtkomt. Wij zijn gespecialiseerd in de huid en kunnen de behandeling daardoor extra veilig uitvoeren.

15. Vetbevriezing is geschikt voor elke leeftijd.

Fabel. Wij bieden deze behandeling aan vanaf 18 jaar. Dit doen wij omdat het lichaam tot 18 jaar nog in de groei is. Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom in onze klinieken. Wel bieden wij veel andere behandelingen aan die je wel mag ondergaan voor je 18e. Denk hierbij aan acne behandelingen zoals een peeling of facial.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Wendy

Geschreven door

Wendy

Afgestudeerd HBO opleiding Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs

Alle blogs