Top 3 populairste lichaamsbehandelingen voor mannen
13-04-2023

Huidverzorging

Top 3 populairste lichaamsbehandelingen voor mannen

Steeds meer mannen komen bij ons langs voor lichaamsbehandelingen. Vaak behandelen wij mannen voor ongewenste haren, striae ongewenst vet of voor huidaandoeningen zoals acne, rimpels of pigmentvlekken. In dit blog hebben wij daarom de top 3 populairste lichaamsbehandelingen voor mannen onder elkaar gezet!

1. Laserontharing bij mannen

Laserontharing is bij ons de meest populaire behandeling voor mannen. Mannen komen voornamelijk voor het laserontharen van de borst en rug op het lichaam of voor het laseren van de baardstreek in het gezicht om ingegroeide haren te voorkomen.

Laserontharen van de borst en rug

De ene man heeft hier meer last van dan de andere man, maar feit blijft dat het vervelend is om je haren op je buik en rug te moeten scheren of harsen. Zeker omdat je iemand anders moet vragen om dit op je rug te doen. Om die reden komen er veel mannen bij ons voor het permanent ontharen van hun borst en rug. Deze behandelingen worden niet vergoed, maar leveren voor de rest van je leven plezier en gemak op. Gemiddeld zijn 8-10 behandelingen nodig voordat het haar permanent verwijderd is. Als je doel is om minder haar te hebben en als niet álles weg hoeft, dan heb je minder behandelingen nodig.

Laserontharen bij de baard

Wil je een minder stugge haargroei en/of wil je geen ingegroeide haren meer? Dan is laserontharing ook dé oplossing. Als je een minder stugge haargroei wilt, volstaan een paar behandelingen; het haar is dan al minder en een stuk dunner. Als je last hebt van ingegroeide haren heb je ook al aan een paar behandelingen genoeg; als de haren dunner zijn kunnen ze veel minder snel ingroeien en zal je geen ontstekingen meer krijgen.

Er zijn ook mannen die voor laserontharing kiezen omdat ze de lijn in de hals en op de wangen een stuk strakker willen. We laseren dan het deel van de baardgroei op de wangen tot aan de ogen zodat er weer een strakke, natuurlijke grens zichtbaar is tot waar de baardgroei loopt. De huid op de wangen die dan onthaard is ziet er hierdoor weer mooier uit en is een stuk zachter. Je ziet hierdoor ook geen gloed van baardharen meer door de huid schemeren.

2. Striae behandeling bij mannen

Een tweede populaire behandeling die wij bij mannen uitvoeren is de behandeling tegen striae. Striae worden ook wel huidstrepen, stretchmarks of huidstriemen genoemd. Het zijn littekens die voorkomen aan het oppervlak van je huid. Het is te herkennen aan strepen die parallel aan elkaar lopen op de huid en ze zijn vaak rood/paarsachtige van kleur. Hoe ouder de striae is, hoe witter de strepen worden.

Het ontstaat doorgaans omdat een bepaald deel van je lichaam een snelle groei kent. Door deze snelle groei wordt je onderhuidse bindweefsel aangetast, waardoor het scheurt. Mannen die in een korte tijd veel zijn gaan sporten en waarbij de spiermassa is toegenomen, kunnen last krijgen van striae. Bodybuilders en andere atleten hebben er dan ook vaker last van, omdat ze ofwel in korte tijd zijn afgevallen of spiermassa is verhoogd. Het kan ook gebeuren als je gewicht in korte tijd is toegenomen.

Ook kan de invloed van bepaalde hormonen zorgen voor striae. In de pubertijd krijgen jongens en meisjes vaak een groeispurt. Bij jongens komen de huidstrepen dan vaak op de schouders, onderrug en dijen.

Kun je striae voorkomen?

Striae kun je niet altijd voorkomen. Je kunt er echter wel voor zorgen dat je je huid zo elastisch en soepel mogelijk houdt. Dit kun je doen door je huid dagelijks in te smeren met een hydraterende crème. Met een hydraterende crème kun je echter striae niet verminderen.

Hoe kun je striae verminderen?

Striae kunnen wij verminderen door middel van lasertherapie. De behandeling die wij het meest uitvoeren om striae te verminderen is met de Erbium-Glass laser of met de Tixel. De warmte van de Erbium Glass laser en de Tixel zorgt ervoor dat er nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt waardoor je huid van binnenuit wordt geherstructureerd. Wanneer je striae roodkleurig is, gebruiken wij ook een vaatlaser of IPL om de roodheid te verwijderen. Om je huid voor te bereiden op deze behandelingen adviseren wij om de ZO Skin Health Retinol Skin Brightener 0.25% te gebruiken voor de behandelingen.

3. Vetbevriezing voor de buik & lovehandles bij mannen

Net voor de zomer komen er vaak nog mannen die “snel” willen afvallen en hierdoor kiezen voor vetbevriezing. Bij deze behandeling zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Vetbevriezing zetten we niet in om af te vallen, het is een behandeling die helpt om het lichaam te shapen. Vet dat je met sporten en diëten niet weg krijgt kunnen we door middel van vetbevriezing verwijderen. Een gezonde levensstijl is wel een must.

Mannen komen vooral voor de buik en de love handles. We kunnen deze 2 gebieden achter elkaar behandelen op 1 dag. Tijdens de behandeling plaatsen we 2 koppen op de behandelgebieden die gedurende 40 minuten de huid vacuüm zuigen. Tijdens deze 40 minuten worden de vetcellen tot -9 graden bevroren waardoor ze afsterven. De vernietigde vetcellen worden tot 3 maanden na de behandeling door het lichaam zelf afgevoerd. De behandelingen vinden om de 2 maanden plaats. In totaal duurt dit behandeltraject van 3 sessies dus een half jaar.

De voordelen van vetbevriezen
  • Je hebt geen operatie nodig
  • De behandeling is niet pijnlijk
  • Je kunt je dagelijkse bezigheden direct na de behandeling hervatten
  • Het lichaam wordt zelf aan het werk gezet om vetcellen af te voeren

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs

Alle blogs