Fabels en feiten over een ooglift
06-02-2024

Huidverjonging

Fabels en feiten over een ooglift

Door middel van een ooglift behandeling met de Tixel verstrakken we de huid rondom en op de ogen. De Tixel verhit de huid enkele seconden waardoor collageen en elastine wordt aangemaakt, dit zorgt voor de verstrakking van de huid. Omdat dit een nieuwe methode is om de ogen mee te verstrakken zijn hier veel fabels en feiten over te vinden. In dit blog hebben wij alle fabels en feiten over een ooglift verzameld en voor jou op een rijtje gezet.

1. Kraaienpootjes verminderen met een ooglift

Feit. De Tixel stimuleert het collageen in de huid waardoor lijntjes en rimpeltjes minder zichtbaar worden. Omdat we de huid ruim rondom de ogen en op de oogleden behandelen nemen we altijd de kraaienpootjes mee met de ooglift behandeling. Dit zorgt ervoor dat de ogen in zijn totaliteit worden verjongd.

2. Een ooglift kan niet in de zomer uitgevoerd worden

Fabel. Een ooglift met de Tixel kan wél in de zomer uitgevoerd worden. Doordat we met warmte werken en er weinig hersteltijd is hoeft er minder rekening met de zon gehouden te worden. Wij raden onze cliënten altijd wel aan om zich goed in te smeren de 1e paar dagen na de behandeling.

3. Als je een ooglidcorrectie hebt gedaan kom je niet in aanmerking voor een ooglift behandeling met de Tixel

Fabel. Dit mag en dit raden wij in sommige gevallen juist aan. De combinatie van beide behandelingen zorgt ervoor dat je het overschot aan huid kwijt bent én vervolgens ook versteviging van de huid krijgt én de kraaienpootjes verminderen. Daarbij worden door middel van de Tixel ook meteen de littekens van de chirurgische ooglidcorrectie minder zichtbaar.

4. Littekens rondom de ogen worden verminderd door een ooglift behandeling

Feit. De Tixel wordt ook ingezet om littekens te verminderen in het gebied rondom of op de ogen. Dit in tegenstelling tot laserbehandelingen, die kunnen niet op of rondom de ogen worden uitgevoerd omdat laserlicht schadelijk is voor de ogen.

5. Tijdens de ooglift behandeling worden ook de oogleden behandeld

Feit. Met de Tixel kunnen we tot de wimperrand behandelen. Dit betekent dat we heel secuur kunnen behandelen en het hele boven- en onderooglid kunnen verjongen.

6. De ooglift met de tixel is schadelijk voor je ogen

Fabel. Omdat de Tixel met thermische mechanische warmte werkt en niet met laserlicht, is het niet schadelijk voor de ogen. Laserlicht is wel schadelijk voor de ogen, daarom moet men tijdens een laserbehandeling altijd een beschermbril op.

7. Tijdens de zwangerschap is het niet mogelijk om een ooglift behandeling te ondergaan

Feit. Uit voorzorg behandelen we geen zwangere vrouwen met de Tixel, ook niet met laser, ook al is niet bekend of het daadwerkelijk slecht is voor het ongeboren kindje, waarschijnlijk niet. Wij willen dit risico alleen niet nemen.

8. Overhangende oogleden zijn een goede indicatie voor de oogliftbehandeling

Feit. Huidoverschot is een goede indicatie voor de Tixel, omdat de huid verstrakt door de behandeling en daardoor minder zal hangen. Bij heel veel huidoverschot kan een chirurgische ooglidcorrectie een betere oplossing zijn. Maar omdat veel mensen niet willen dat er in hun gezicht gesneden wordt en liever voor een natuurlijke manier van huidverjonging kiezen, is deze ooglift behandeling de oplossing!

9. Wallen worden verminderd met de tixel

Feit. Doordat de huid die we behandelen met de Tixel verjongt en verstrakt en steviger wordt, worden wallen minder zichtbaar. Donkere kringen worden minder en als er sprake is van huidoverschot dat de wallen veroorzaakt, dan is dat een hele mooie indicatie voor de Tixel.

10. Met een ooglift behandelen we alleen de boven oogleden

Fabel. Ook de onder oogleden en de kraaienpootjes kunnen behandeld worden. Wij raden je juist aan om de boven én onderoogleden te behandelen. Hierdoor krijg je uiteindelijk het mooiste resultaat.

11. Na de ooglift behandeling moet de huid lang herstellen

Fabel. Het voordeel van deze behandeling is dat de huid maar 2-4 dagen hoeft te herstellen. Hierdoor kiezen veel cliënten met een drukke baan, of mensen die voor de televisie werken voor deze behandeling. Op de foto hieronder zie je de huidreactie na 6 uur en de volgende dag. Je kunt de kleine korstjes die ontstaan na 1 dag goed camoufleren.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast rimpels behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs

Alle blogs