De voorbereiding op jouw laserontharingsbehandeling
31-01-2024

Ongewenste haren

De voorbereiding op jouw laserontharingsbehandeling

Weet jij wat je precies wel en niet moet doen vóór een behandeling laserontharing? Wij vertellen je alles wat je moet weten in dit blog.

De voorbereiding 

Bij laserontharing wordt het laserlicht geabsorbeerd door het pigment dat zich in de haar bevindt. Licht staat gelijk aan warmte en doordat deze warmte in het haarzakje terechtkomt, wordt het haarzakje vernietigd. Na 8 tot 10 behandelingen zijn de haren permanent verwijderd.

Omdat de laser geabsorbeerd wordt door pigment is het belangrijk dat de haren pigment bevatten, oftewel: lichtbruin, bruin of zwart van kleur zijn. Wanneer er geen pigment aanwezig is in de haar wordt het licht ook niet geabsorbeerd en werkt de behandeling niet. Pigmentloze haren (grijze, blonde, rossige) kunnen door middel van elektrische epilatie permanent worden verwijderd.

Twee weken voorafgaand aan de behandeling mogen de haren niet meer worden geëpileerd middels harsen, een pincet of middels threading. Het is belangrijk dat de haarfollikels gevuld zijn met een gepigmenteerde haar. Wanneer er geen haar onder de huid zit, wordt het laserlicht niet geabsorbeerd. Aan de oppervlakte van de huid mogen de haartjes wel worden verwijderd middels scheren, knippen of ontharing crème. Op deze manier blijft het haarzakje en kan het laserlicht nog steeds geabsorbeerd worden door de haar.

Scheren


Let op! 

Op de dag van de eerste behandeling is het belangrijk dat de huidtherapeut een duidelijk beeld kan schetsen van de locatie, kleur en dikte van de ongewenste haren. Wees erop attent dat je je niet recent hebt geschoren.

Zorg er daarnaast voor dat je huid niet zongebruind is. Wanneer er meer pigment in de huid aanwezig is dan normaal, absorbeert het pigment in de huid ook het laserlicht. Hierdoor is de behandeling minder effectief. Dit komt omdat de warmte van het laserlicht dermate grotendeels in de bovenste huidlaag terechtkomt i.p.v. in de haarzakjes waar het terecht dient te komen om de haren te vernietigen. Tijdens dit proces warmt de huid onnodig op. Hoe groter het kleurcontrast tussen de huid- en haarkleur, hoe beter.

Ons advies

Vier weken voorafgaand aan de behandelingen dient de huid goed beschermd te worden tegen de zon. In de zomer is het belangrijk tijdens de weken voorafgaand aan de behandeling iedere twee uur een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 30 aan te brengen op het gebied dat wordt behandeld, zodat de huid zo licht mogelijk blijft.

Ook mag men vier weken voorafgaand aan de behandeling niet onder de zonnebank. Zelf bruinende crème mag twee weken voor de behandeling niet meer worden gebruikt. Alvorens de behandeling dient make-up zoals poeder of foundation verwijderd te worden van het gebied dat wordt behandeld omdat onder deze producten ook pigment aanwezig is. 

Voorbereiding op laserontharing

Wat te doen ná een laserontharingsbehandeling?

Ongeveer twee weken na de behandeling vallen de haartjes uit; deze blijven vervolgens een aantal weken weg. Tegen de tijd dat ze weer gaan groeien, is het bijna tijd voor de volgende behandeling. In het gezicht rekenen we zes weken en op het lichaam twee maanden tussen de behandelingen. Tussendoor mag je - indien nodig - de haren scheren, knippen of met ontharing crème verwijderen. De haren epileren middels harsen of een pincet mag niet. Ook is het belangrijk dat de huid niet zongebruind is op de dag van de volgende behandeling. Stel: je gaat op vakantie tussen twee behandelingen in, smeer de behandelde huid dan met grote regelmaat in met een SPF 30 of 50.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Renske

Geschreven door

Renske

Founder van De Huidkliniek
Afgestudeerd Huidtherapeut 

Blogs

Alle blogs