Behandeltraject microneedling: de ervaring van Youri (27)
06-02-2024

Pigment

Behandeltraject microneedling: de ervaring van Youri (27)

Youri (27) kampte met zonschade en kleine pigmentvlekjes in zijn gezicht. Hij had zich nog niet eerder verdiept in verzorging van de mannenhuid en wat er allemaal met behandelingen en producten mogelijk is. Na een uitgebreid en vrijblijvend consult, is hij gestart met een behandeltraject microneedling. Nu 3 behandelingen, een basis huidverzorgingsroutine en het starten met dagelijks SPF smeren verder, is zijn huid zichtbaar verbeterd. Benieuwd naar zijn ervaring? Je leest het in deze blog!

Waarom wilde je je graag laten behandelen bij De Huidkliniek? En voor welke huidindicatie(s) ben je behandeld?

Doordat ik nooit echt bewust en consistent zonnebrand gesmeerd heb, kreeg ik last van zonschade en kleine pigmentvlekjes in mijn gezicht. Ik sprak iemand die bij De Huidkliniek werkt en heb daarna besloten om eens langs te komen voor een consult om mij te laten informeren over de mogelijkheden. Ik had mij nog niet eerder verdiept in huidverbetering en welke behandelingen er allemaal zijn. Na dit consult heb ik besloten om een behandelprotocol van microneedling te ondergaan bij De Huidkliniek.

Microneedling


Wat voor behandelplan heeft de behandelaar voor jou opgesteld? Wat is er besproken?

Mijn behandelaar heeft een behandelplan opgesteld dat bestond uit 3 microneedling behandelingen om mijn kleine pigmentvlekjes en zonneschade te behandelen. Daarnaast heb ik een reiniger, een provitamine crème en een SPF (van La Roche Posay) meegenomen. Ik heb nooit eerder skincare gehad, maar het was vooral belangrijk voor mij om vanaf nu consistent zonnebrand te gebruiken om de zonschade en kleine pigmentvlekjes in mijn gezicht te voorkomen.


Wat waren je verwachtingen bij het starten van de behandelingen bij De Huidkliniek?

Mijn verwachtingen waren hoog, omdat ik positieve resultaten had gezien van microneedle behandelingen bij mijn vriendin en online voorbeelden. Ook waren er naar mijn idee enkel positieve ervaringen wat betreft deze behandeling, zowel online als in mijn omgeving.

Hoe heb je de behandeling ervaren?

Ik heb de behandeling als zeer positief ervaren. Vooraf werd ik goed geïnformeerd over de behandelmethode, tijdens de behandeling werd stap voor stap uitgelegd wat er werd gedaan en achteraf kreeg ik goede instructie over de nazorg en waar ik eventueel rekening mee moest houden. Ik vond de behandeling ook minder pijnlijk dan ik had verwacht en prima vol te houden.

Wat vind je van de resultaten?

Ik ben erg tevreden met de resultaten, de verschillen zijn erg goed zichtbaar en ik zie een duidelijk verschil na slechts 3 behandelingen.

Zou je de behandeling aanraden aan mensen in je eigen omgeving?

Zeker, dit heb ik intussen ook al gedaan. Vooral bij mijn mannelijke vrienden, aangezien het toch voor veel mannen nog geen logische stap is om iets aan je huid te doen. Of vaak weten ze, net als ik, niet eens wat er allemaal kan.

De behandelingen zijn relatief laagdrempelig en het resultaat is na slechts enkele behandelsessies al erg goed zichtbaar.


Voor | Na - Microneedling


Contact 

Ben jij benieuwd wat onze huidtherapeuten voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via deze pagina. Tijdens een consult krijg je meer informatie over de behandeling en kijkt de cosmetisch arts samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen.
Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs

Alle blogs