Schaamstreek/liezen ontharen bij mannen
06-02-2024

Laserontharing

Schaamstreek/liezen ontharen bij mannen

Laserontharing rondom de schaamstreek/liezen is een populaire behandeling, die voornamelijk bij vrouwen wordt uitgevoerd. Wat weinig mensen weten is dat dit ook een optie is voor mannen.

Welke lichaamsdelen worden er momenteel vooral gelaserd?

Anno 2023 is het voor mannen populair om het rug- en borstgebied te laseren. Opmerkelijk is dat we bij hen tegenwoordig een stijging zien in laserontharing rond de schaamstreek/liezen.

Redenen waarom mannen kiezen voor ontharen

Ook mannen kunnen last hebben van haargroei op delen van het lichaam waar het ongewenst is. Het is een van de redenen waarom zij kiezen voor laserontharing. Echter, is de voornaamste aanleiding van laserontharing dat er klachten ontstaan na het scheren, zoals: scheerirritaties, bultjes en jeuk. Dit zorgt voor een onprettig gevoel en kan leiden tot nare ontstekingen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een laserontharing behandeling rondom de schaamstreek/liezen duurt ongeveer 30 minuten. Deze zal om de acht weken plaatsvinden, waarbij iedere behandeling telkens een stukje intensiever wordt, gezien de haren steeds dunner worden.

Om een beeld te schetsen van het gevoel dat dit oplevert; alsof je kleine speldenprikjes krijgt toegediend. Op het moment van
laseren is de behandeling voelbaar, maar deze sensatie trekt na de behandeling snel weg.

Waar moet je op letten tijdens het traject van een laserbehandeling?

Gedurende het behandeltraject is het belangrijk om het contrast in kleur tussen het haar en de huid zo groot mogelijk te houden. Waarom? Zodat het laserlicht maximaal geabsorbeerd kan worden in het pigment van de haren en niet in de omliggende huid terechtkomt. Hierdoor blijft de kans op complicaties beperkt. 

Let op! De huid mag dus niet gebruind zijn door de zon en/of een selftanproduct.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online of neem telefonisch contact met ons op via 088 224 0300. We helpen je graag verder!

Blogs